Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel yol haritasını anlattı: Ön seçim, küskünler ve mahremiyet!

Yücel yol haritasını anlattı: Ön seçim, küskünler ve mahremiyet!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldığı bir televizyon programında kongre sürecini değerlendirdi ve gelecek hedeflerini anlattı. Yücel, belediye meclis üyeliklerinin kendisine tecrübe kazandırdığını dile getirerek “Onurlu bir görevdi. Vatandaşla sürekli diyalog gerektirdi. Tecrübe kattı” dedi. Yücel yol haritasını anlattı:

  • Ege Postası
  • 15.01.2018 - 12:07

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldığı bir televizyon programında CHP İzmir İl Başkanlığı'na seçildiği kongre sürecini değerlendirdi. Kongre sürecinde 28 ilçe başkanıyla görüşebildiğini ancak iki ilçeyle diyalog kuramadığını belirten Yücel, Çiğli ve Bayraklı ilçeleriyle de diyaloğun sağlanacağını ifade etti.

Söyleminin inandırıcı olması gerektiğini de vurgulayan Başkan Yücel kongrede delegelerin kendisini tercih etmesinin sebebinin bu olduğunu söyledi Yücel, “Siyasi geçmişime bakıldığında bu görülür. Atatürk’ün ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünü içime sindirdim. Bu nedenle işaret edildim” dedi.

“ANILARIM SİYASET DOLU”

Tecrübenin sadece yaş ile sınırlı olmadığını ifade eden Yücel “Tecrübe yaş değil, yaşanmışlık ve bundan çıkarılan deneyimlerdir. Ben 41 yaşındayım. Geçmişten beri siyasetin içinde olan bir babanın oğluyum. Çocukluk anılarım hep miting ve seçim konvoylarıyla dolu” diye konuştu.

KÜSKÜNLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Partide ortak akıl kullanarak herkesin fikrini alıp bir yönetim sergileyeceklerini de söyleyen Yücel “ilk olarak zamanı iyi kullanıp küskünleri bir araya getireceğiz. Milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarıyla bir araya geleceğiz. Tek hedefimiz CHP iktidarı ve 8 ilçeyi almak olacak. Hatalardan ders çıkaracağız” diye konuştu.

MAHREMİYET ÇIKIŞI!

CHP’de değiştirmek istediği en önemli konunun parti içi çekişmelerin dışa yansıması olduğunu ifade eden Yücel, “Parti içi çekişmenin dışa yansıdığını görüyorum. Partiye zarar veriyor. Bu konuda kararlıyım. Mücadele yerleri kongreler ve danışma kurulları. Mahremimizin basın ve sosyal medyada konuşulmasını istemiyorum. Parti temsil noktaları bu konuda yol gösterici olmalı. Bundan sonra sesimiz projeler için yükselecek” ifadelerini kullandı.

KISA ORTA UZUN VADELİ YOL HARİTASI

Görevine ilçe ziyaretleriyle başlayacağın belirten İl Başkanı Yücel, İlçe başkanlarıyla kısa orta ve uzun vadeli projelerimiz konuşarak yol haritamızı belirleyeceğiz. Kurultay öncesi il delegelerimizle bir araya geleceğiz. Kurultayda bir bütün olarak hareket edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız. İzmir’in Parti Meclisi’nde en iyi şekilde temsil edilmesini hedefliyoruz.  Kurultayda ikinci bir aday çıkacağını düşünmüyorum.  Önceliğimiz 2019 seçimleri” şeklinde konuştu.

“GENÇ VE KADINLAR..”

Yerel seçimlere 14 aylık bir süreç kaldığını da ifade eden İl Başkanı Yücel, “Gençlerin siyasete daha ilgili olmasını istiyoruz. 12 Eylül sonrası bilinçli olarak politikadan uzaklaştırıldılar. Kadınlar ise parti çalışmalarının ve seçimlerin isimsiz kahramanları.  Onları motive ederek daha fazla katılım sağlamak istiyoruz” dedi.

İzmir’in Türkiye’nin aynası olmadığını da söyleyen Yücel “İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde CHP için çalışılmalı. OHAL uzatılması konuşuluyor. Parti devleti olma yolunda ilerliyoruz. Bizlerin de hukukçu olarak kafamıza oturmayan tasarruflar meydana geliyor. Bağımsız yargı yara aldı. Vatandaşlarımız 2019’da bunun tercihini yapacak. İzmir Türkiye’nin aynası değil ama Batıya açılan penceresi.  İzmir’deki bu modelin tüm Türkiye’ye yansımasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’İN TERCİHİ PARLAMENTER SİSTEM”

İzmir’in tercihinin parlamenter sistemden yana olduğunu referandumda da ortaya koyduğunu vurgulayan Yücel, “İzmir kesin çizgileri olan bir şehir. Yaşam tarzına müdahale ettirmeyen vatansever bir şehir.  Atatürk’ten de taviz vermez” şeklinde konuştu.

“BAŞKA YATIRIMI VARSA ANLATSINLAR”

İktidar partisinin “İzmir’i bize verin uçururuz” söylemini de samimi bulmadığını ifade eden Yücel Bütünşehir yasası sonrası İl Özel İdare mallarının dağıtımında İzmir’e yapılan haksızlıkları kamuoyu gördü.  Kazanamazsa cezalandırılacak algısı yaratıldı İzbanda yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, TCDD kapitülasyonlardan sonra Türkiye cumhuriyeti idaresine geçmiş olan hazır demir yollarının kullanımını tahsis etti. Başka da bir yatırımı yok. Eğer varsa bize de anlatsınlar.  Şimdi de İZBAN şikâyetlerinin aşılması için sinyalizasyon yatırımı yapılması gerekiyor. Bu konuda ihaleye bakanlık çıkacak. Sonucu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖN SEÇİM İÇİN GEÇ KALINMAMALI”

Ön seçim konusunda da olumlu olduğunu ve parti içi demokrasinin yürütülmesi gerekliliğini savunan Yücel, “Kendi içimizde demokrasiyi sağlayan önseçim mutlaka yapılmalı.  Heyecan önemli. Ancak seçimlere 2 ay kala yapılmasını doğru bulmuyorum. Parti içi enerjimizi alıyor. Geçen dönem geç kaldık. Daha erken yapılmalı” şeklinde konuştu.

CHP’nin İzmir’i çantada keklik bulmadığını, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın bu ifadelerinin yanlış olduğunu savunan Yücel “Çantada keklik ifadesi iradeye ipotek koymak gibi. İzmir’i çantada keklik görmüyoruz. Halkı dinleyen, yön veren bir anlayıştayız. En iyiyi biliriz iddiamız olamaz. Demokrasi kültürümüzde de bu anlayış yok.  Delican kendi parti söylemleriyle çelişiyor. İzmir milli mücadelenin başladığı ve sona erdiği bir kenttir. CHP’ye bunları söylemek haksızlık” şeklinde konuştu.

“SULANDIRMADAN MÜCADELE”

İktidar partisinin son dönemde Atatürkile ilgili söylemlerini de değerlendiren Yücel, İzmir Cumhuriyet ve Atatürk’e dokunulmamasını istiyor. İktidar partisinin söylemlerinin bu konuda samimi olduğuna inanmak istiyoruz. Büyük dedem Binbaşı rütbesinde İstiklal Savaşında şehit oldu. Bu ülke kolay kurulmadı, kolay da yıkılmaz. 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattı. İktidar partisinin 15 Temmuz’dan ders çıkarması gerekli. Süreç adım adım, bazen de sinsice geldi. Herkes gerekli tepkiyi verdi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da demokrasiden yana tavrını açıkladı.  FETÖ’yle mücadele sulandırılmadan samimiyetle devam ettirilmeli.  FETÖ yaftası silaha döndü” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.