Dolar 32,4985
%0.27
Euro 34,5764
%0.24
Altın 2.490,400
%0.29
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel, Menemen'den haykırdı! Unutmadık, unutmayacağız

Yücel, Menemen'den haykırdı! Unutmadık, unutmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın Menemen'de katledilişinin 89. yıl dönümü nedeniyle, Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenlerine katıldı. Yücel, her yıl düzenlenen Demokrasi ve Laiklik yürüyüşünün ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan anma töreninde vatandaşlara seslendi. Yücel, Menemen'den haykırdı!

  • Ege Postası
  • 23.12.2019 - 14:46

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Cumhuriyetin her dönemde saldırılara uğradığını ifade ederek " Devlet ve iktidardakiler cumhuriyetten ve onun ilkelerinden uzaklaşmadığı, yobazların ve din sömürücülerin tehditlerine boyun eğmediği, irticai faaliyetlerin odağı olan kişiler ve tarikatlarla çıkar ilişkileri kurmadığında, kazanan hep cumhuriyet ve onun neferleri olmuştur" sözlerine yer verdiği konuşmasında şunları söyledi..

ŞER VE İHANET ODAKLARI HER DÖNEMDE ÇIKMIŞTIR

Cumhuriyetin karanlığın üzerine güneş gibi doğuşundan, kimsesizlere yuva, korunak ve gelecek oluşundan, dinimizi sömürmeye çalışanlara duvar oluşundan, işte sarayda otursun isterse bir gecekondu da tüm insanlarımıza eşitlik ve adalet sunmasını kabul etmek istemeyenler, cumhuriyetle hesaplaşmak gibi nafile ve acınası bir çaba içine giren şer ve ihanet odakları her dönemde baş kaldırmaya çalışmıştır. Her dönemde Cumhuriyet'i, Atatürk ilke ve devrimlerini içine sindiremeyen oluşumlar ortaya çıkmış, Türkiye, benzer olayları Çorum'da, Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta daha geniş katliamlar halinde defalarca yaşamış; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi  gibi nice Atatürk devrimcisi şehit edilmiştir. Dini referans göstererek, halkımızı gericiliğe  ve yobazlığa mahkum etmek isteyenler tarikatlar, cemaatler sahte hacı ve hocalarla birlikte cumhuriyeti yıkma girişiminde bulunanlar sadece bu ülkeye ihanet etmemiş, hem dinimize hem de dinimizi özgürce yaşayan dindar insanlarımıza karşı acımasızca bir saldırıda bulunmuşlardır.

İKTİDARLAR TARİKATLARLA ÇIKAR İLİŞKİSİ KURMAZSA...

Cumhuriyet tarihinde, Menemen'de yaşanan cumhuriyet karşıtı gerici ayaklanma benzerlerinin yaşanmış olmasına rağmen, bu tehlikeden ve gericilerle kurulacak ortaklıkların yarattığı felaketlerden hala ders çıkarmayanlar olduğunu dile getiren Deniz Yücel "1930'da Kubilay'ın kahramanlığı bizlere şunu göstermektedir ki; Devlet ve iktidardakiler cumhuriyetten ve onun ilkelerinden uzaklaşmadığı, yobazların ve din sömürücülerin tehditlerine boyun eğmediği, irticai faaliyetlerin odağı olan kişiler ve tarikatlarla çıkar ilişkileri kurulmadığında kazanan hep cumhuriyet ve onun neferleri olmuştur.Tarihimizde böylesi acı bir tecrübeyle, devlete ve cumhuriyete baş kaldıranların nelere sebep olabileceğini yaşamış olsak da, 15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütünün darbe girişimi bizlere gösterdi ki, bu şer odaklarıyla iktidar sahiplerinin ortaklıkları 89 yıl sonra bile ülkemizde felaketlere yol açabilmekte, cumhuriyetimizi tehdit edebilmektedir. Unutulmamalıdır ki, 15 Temmuz'da bizleri daha büyük bir felaketten koruyan tek şey, Kubilay ve arkadaşlarının uğruna can verdiği Cumhuriyet ve onun kurumlarının, devletin kılcal damarlarına yerleşmiş olan vatanı ve Türk milletini koruma refleksidir. Büyük Atatürk’ün `Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.` sözleri düne, bugüne ve yarına tutulan en önemli ışıktır. Kubilay'ın kahramanlığına şahit olan bu topraklardan bir kez daha uyarıyoruz,   Günümüz iktidarı bu ilkelerden uzaklaşıldığında, 15 Temmuzların sonunun gelmeyeceğini artık anlamalı, "Ne istediler de Vermedik' sözleriyle ilan edilmiş olan  çıkar ve ihanet odaklı ortaklıklardan uzak  durmalıdır" dedi.  

KUBİLAY GERİCİLİK VE YOBAZLIKLA SAVAŞIN SİMGESİDİR

Yücel, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile birlikte Bekçi Hasan ve Şevki'nin cumhuriyet ve devrim uğruna kendilerini şeriat isteyen, gerici canilerin arasına atarak, cumhuriyet tarihin en büyük cesaretlerinden birini göstermiş olduklarına vurgu yaparak, şunları söyledi

Cumhuriyet'e ve Atatürk devrimlerine inanmış Mustafa Fehmi Kubilay, bağlı olduğu değerler adına canını hiçe sayarak, Cumhuriyet'in korunması uğruna ulusumuzun hiçbir özveriden kaçınmayacağının göstergesi haline gelmiştir. Kubilay, Türkiye Cumhuriyeti'nin gericiliğe ve bağnazlığa karşı verdiği savaşın simgesi olmuş, Türk ulusunun gönlünde “devrim şehidi” olarak ölümsüzleşmiştir.Devrim Şehidimiz Mustafa Fehmi KUBİLAY, kendisini 1930 yılında vatan, cumhuriyet ve devrim uğruna şeriat isteyen, gerici canilerin arasına atarak cumhuriyet tarihin en büyük cesaretlerinden birini göstermiş, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki de vazifelerinin ötesinde bir anlayışla aynı mücadeleye ortak olmaktan bir an olsun tereddüt etmemişlerdir.Bu cansiperane kahramanlıklar Kubilay'ın ve cumhuriyetimizin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şu sözleriyle çok daha anlamlı kılınmaktadır; 'Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmaya hazırız.'

CUMHURİYET KUBİLAYLAR SAYESİNDE BUGÜNE GELMİŞTİR

89 yıl önce Kubilay ve emrindeki iki bekçinin şehit olmasıyla sonuçlanan olayı ve şehitleri hiç unutmayacaklarını ifade eden Yücel, sözlerini şöyle tamamladı,

Devrim Şehidi Kubilay; Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğe yürüyüşünde karanlıkları aydınlatan meşale olarak her zaman yüreğimizde yanacaktır. Tarihimizde kara bir leke olarak yerini alan Menemen olayı, ulusumuzun Atatürk ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkmasını sağlamış ve Cumhuriyetimizi kuvvetlendirmiştir.  Cumhuriyete, aydınlığa, Atatürk devrimlerine inanan bizler Kubilay’ı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız.Türkiye Cumhuriyeti,  89 yıl önce Menemen'de canlarını feda eden Kubilaylar sayesinde bugünlere gelmiştir. Cumhuriyet uğruna canını seve seve veren ve Türk ulusunun gönlünde asla unutulmayacak saygın yerini alan, aydınlanma ve çağdaşlığın simgesi olan, başta Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay olmak üzere Bekçi Hasan ve Şevki'yi ve cumhuriyet uğruna, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi minnet, özlem ve rahmetle anıyor, açtıkları yoldan ilerlerken cumhuriyete yönelen tüm tehditlere karşı, canımızı ortaya koyacağımıza söz veriyorum.    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.