Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’in talimatı meclislerde uygulandı, ortak bildiri okundu

Yücel’in talimatı meclislerde uygulandı, ortak bildiri okundu

Konak Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında CHP grubu tarafından ‘PKK’yı kınama önergesi’ tartışmalarına son verecek bir hamle geldi. Dün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından gerçekleştirilen toplantının ardndan ortak bildiri hazırlanması yönündeki karar hayata geçirildi. CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan hazırlanan bildiri ile PKK’yı lanetlerken satır aralarında iktidarı eleştirdi. Öte yandan toplantıda Başkan Batur ve AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız arasında 'Gültepe' imar planları için gerçekleştirilen toplantı hakkında tartışma yaşandı. PKK'yı kınama, Gültepe ve komisyon toplantısı tartışmaları

  • Ege Postası
  • 01.10.2019 - 19:08

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Abdül Batur yönetiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar da katıldı.  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarfından dün il başkanlığı binasında yapılan toplantıda meclis toplantılarında AK Parti grubu ile ‘PKK kınama önergesi’ hakkında hazırlıklı olunması, önergenin neden gündeme alınmadığını hukuki gerekçeleriyle anlatılması ve PKK’nın kınanması yönündeki talimatı Konak’ta hayata geçti.

CHP GRUBUNDAN BİLDİRİ HAMLESİ

CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan, CHP grubu olarak hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Aslan, “Bizler, bu meclis çatısı altında, parti kimliklerimizin de üstünde Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve İzmir halkı için sorumluluk almış, halkımızdan vekalet alarak bu koltuklara oturmuş meclis üyeleriyiz. Kuruluş amacı cumhuriyetimizi yıkmak, devletimizin bekasına, askerimizin, polisimizin ve halkımızın canına kast etmek olan, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef alan hangi terör örgütü varsa İzmir adına, halkımız adına kınamak ve lanetlemek bizlerin gurur duyacağı, onur duyacağı ilkeli bir harekettir. Bunun içindir ki, bu tür hain terör örgütlerinin her eyleminde, mensubu olduğumuz   Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğiyle, partimiz ve  Konak Belediyesinin birer üyesi olan bizler bu alçak terör örgütlerini her dönem lanetlemiş ve kınamışızdır.
Bu  alçak örgütlerden, daha 1 hafta önce 2 Mehmetçiğimizi Şehit eden PKK, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastetmiş, asker, polis, sivil, kadın, çocuk demeden 10 binlerce vatandaşımızı katletmiş, alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bizim CHP olarak bu konuda hiç bir zaman kafa karışıklığımız yada tereddütümüz olmamıştır.

İzmir'de ve Ege Bölgesinde çıkan orman yangınları, inanıyoruz ki bu çatı altında birlikte çalıştığımız her meclis üyemizin yüreğini yakmıştır.  İzmir'in ormanları, o bölgede yaşayan binlerce canlı yok olmuş, insanlarımızın malları zarar görmüş ve yerine belki de on yıllarca geri koyamayacağımız bir flora yok olup gitmiştir. Terör örgütünün sebep olduğu anlaşılan bu yangınlarda, doğamızı, canlılarımızı, İzmir'imizin ve çocuklarımızın geleceğini kundaklayan terör örgütünü, CHP Grubu olarak bir kez daha lanetliyor, bu türden alçak eylemlerle bizleri yıldıramayacaklarını, korkutamayacaklarını meclisimiz ve kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz. 
 
Aslında bugünkü konuşmamızda, kimlerin iktidarlarını korumak uğruna terör örgütleri ile pazarlıklar yaptığını, ortaklıklar kurduğunu, gizli anlaşmalar yaptığını, valilere teröristlere karışmayın talimatları  verdiğini, seçimlerden önce terörist başının mektubunu devlet televizyonlarında okutturarak medet umduğunu uzun uzun anlatabiliriz.

Ancak ne bu konular üzerinden, ne de orman yangınları üzerinden meclisimizde gerginlik yaratmak, kavga etmek, meclisimizin yetkisinde ve gündeminde olmayan konular üzerinden siyasi bir rant sağlamaya çalışmak, bizim işimiz değil. Eğer birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak, ortak bir yol bulmak yerine siyasi tartışmalarda kaybolursak, bu kente ve halkımıza en büyük zararı bizler vermiş olur ve terör örgütlerinin yaratmak istediği ortamı da birbirimize yaşatmış oluruz.

Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır.  

Biz CHP belediye meclis grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki;
Belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte, adı ister PKK ister İŞİD yada FETÖ veya her ne olursa olsun, tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle, CHP grubu olarak, meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikte kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN BATUR; TARTIŞMALARA SON VERİLDİ

Bildirinin okunmasının ardından konuşan Başkan Batur, “CHP Soru işaretlerini ortadan kaldıran kınadı, kınamadı gibi tartışmalara son veren. Tereddütleri ortadan kaldıran bir çalışma olmuş. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.  

AK Parti grubu, CHP’nin temennisinin önerge şeklinde sunulmasını istedi ancak Başkan Batur tüzük gereği mümkün olmadığını vurgularken, “Tüzük açık, temenni şeklinde, çok net bir şekilde ifade ediliyor. Kamuoyunda böyle bir şey oluşunca bütün arkadaşlarımızla toplandık, kamuoyunun hassasiyetini ortadan kaldıracak bir şey yaptık. Artık bunun üzeirne yeni bir arayış içinde olmak yanlış” dedi.

GÜLTEPE İMAR PLANLARININ REVİZYONU TAMAM

Başkan Batur, Gültepe imar planlarının reizyonun tamamlandığını dile getirirken, “Gültepe imar planları, revizyonla ilgili çalışmayı tamamladık, CHP grubuna teknik sunumumuzu gerçekleştirdik. AK Parti ve MHP gruplarına da teknik konularla ilgili önümüzdeki hafta bilgilendirme sağlanacak. Konak’ın en önemli çalışmalarından birisi olacak. Sadece o bölge değil, Tepecik’ten Mersinli’ye kadar olan bölümle ilgili büyükşehir belediyesiyle ortaklaşa çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ YILDIZ’DAN ‘TOPLANTI’ ELEŞTİRİSİ

AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız, “Cumhur ittifakı olarak Gültepe planlarına hassasiyet gösteriyoruz. Ancak imar komisyon üyesi olarak telefon alıyoruz, sadece CHP’li üyelere sunum yapılacağını öğrendik. ‘Birlikte Konak’ sloganıyla yola çıkılıyor ancak söylemde ve eylemde uyum sağlanmıyor. Bu ayrıştırıcı tavrı kınıyorum” sözleriyle eleştirilerini getirdi.

“İLLA BİR ŞEYİ KINAYACAĞIM DİYORSUNUZ, SİZİ MUTLU EDEMİYORUZ”

AK Partili Yıldız’ın eleştirileirne cevap veren Başkan Batur, “Görüyoruz ki sizi mutlu edemiyoruz Hakan bey, herkese aynı sunum gerçekleştiriliyor. Daha bilgilendireceğimiz çok grup var. Bu kadar alınganlığa gerek yok. Mesele edilecek bir şey değil. Diğer meclis üyesi arkadaşlarımız da daha yeni öğrendi. Biz size bilgi vermeyelim mi dedik hayır bilgi vereceğiz. Görüyoruz ki kınama hastalığı devam ediyor, siyaseten bir duruş olmalı. Eleştirmek için eleştirilmez, her konuda sizin dediğiniz doğru mu bizim yoğurt yeme tarzımız böyle. Biz size bilgi vermesek bilgi vermeyeceğiz desek haklısın” ifadeleriyle cevap verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.