Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel: Gerekmedikçe Ankara'ya gitmeyin

Yücel: Gerekmedikçe Ankara'ya gitmeyin

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Yerel seçim sürecinin ele alındığı toplantının ardından konuşan Yücel, CHP Genel Merkezi'nde rahatsızlık yaratan ilçe başkanı ve aday adaylarının Ankara ziyaretleriyle ilgili net bir açıklama yaptı. Yücel, "Genel Merkezi temsil eden il başkanı ve yönetimdir. Gerekmedikçe Ankara'da görüşme yapılmasının doğru olmadığını söyledik" dedi. Yücel'den ilçe başkanı ve aday adaylarına uyarı

  • Ege Postası
  • 09.11.2018 - 16:31

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Seferihisar dışındaki tüm ilçe başkanlarıyla bugün bir araya geldi. Yerel seçim sürecinin ele alındığı il binasındaki toplantının ardından Yücel, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yücel, sık sık Ankara'ya giden ilçe başkanları ve aday adaylarının Genel Merkez'de sıkıntı yarattığını söyledi. Bu durumu ilçe başkanlarına aktardığını ve gerekli uyarıları yaptığını aktaran Yücel, “Genel merkeze giden ilçe başkanlarımız, genel başkanımızla yardımcılarıyla görüşme yapan ilçe başkanlarımız bilgi veriyor bize. Ancak aday adaylarının belirleneceği böyle bir süreçte, sıklıkla, haftada bir, on günde bir Ankara ziyaretleri yapılması farklı algılanabiliyor. Bu konuda ilçe başkanlarımızı uyardık. Gerekmediği takdirde, elbette genel başkan ve yardımcılarıyla bir araya gelmeleri hakkıdır, ama genel merkezi temsil eden il başkanı ve yönetimdir. Gerekmedikçe, biz çözüm ürettiğimiz sürece Ankara’da görüşme yapılması, Ankara’da ve parti örgütünde farklı algılanabiliyor. Böyle bir dönemde, bu sıklıkta ziyaret yapılmasının doğru olmadığını söyledik” diye konuştu.

ADAY ADAYLARI ÖNCE İLÇENİN KAPISINI ÇALSIN

Deniz Yücel, aday adaylarının da kapısını çalacakları ilk yerin ilçe ve il başkanlığı olduğunu belirterek, "Yöntem dahi belli değilken aday adaylarının genel merkeze gidip, genel başkan ve yardımcılarının kapısını aşındırmaları doğru bulduğumuz ve tasvip ettiğimiz bir durum değil. Bir ilçede belediye başkan aday adayı olacak arkadaşımızın kapısını çalacağı yer önce ilçe sonra, il başkanlığıdır. Burada bir sorun yaşıyorsa genel merkez ve Ankara’ya gidebilir. Bu konuda gerekli hatırlatma ve uyarıları yaptık. İlçe başkanları da bizimle aynı fikirde, bizimle mutabık” diye konuştu.

Aday adaylarını ve mevcut belediye başkanlarını partiye zarar verecek eylem ve söylemlerde bulunmamaları noktasında uyardıklarını, hatırlatmalarda bulunduklarını aktaran Yücel, 10 Kasım etkinlikleri ve 17 Kasım’da aday adaylarına verecekleri yemek ile ilgili de bilgilendirme yaptıkları bilgisini verdi.

YEMEĞE TUNCAY ÖZKAN DA GELİYOR

Yücel, “Yarın 10 Kasım. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümü. Bununla ilgili partimizin programı var. Kendilerine bilgi verdik. Önümüzdeki hafta 17 Kasım Cumartesi günü yemek organizasyonumuz var. Genel başkan yardımcılarımız katılacak. İzmir Milletvekilimiz Tuncay Özkan ve milletvekillerimiz katılacak. Bununla ilgili bilgi paylaştık” dedi.

ADAY ADAYLARINA TARAFSIZ OLUN

Büyükşehir dışındaki toplam 265 belediye başkan aday adayından 30’unun aday olarak belirleneceğini hatırlatan Yücel, aday gösterilmeyecek olanların parti ve seçim çalışmalarına katılımları konusundaki iletişim ve koordinasyonun sağlanması için de ilçe başkanlarına gerekli hatırlatmaları yaptıklarını aktardı. Yücel, ilçe başkanlarından tüm aday adaylarına eşit mesafede durmaları uyarısında da bulundu.

İl Başkanı Yücel, "Her ilçe başkanından görüş ve öneri aldık. Biz de bu görüşleri genel merkeze iletiyoruz. Tüm ilçe başkanlarının aday adaylarına eşit mesafede olmaları ve tarafsızlıklarını korumaları için hatırlatmada bulunduk. 265 aday adayımız var. Bunlardan 30 tanesi aday gösterilecek. Geri kalan 235 aday adayının seçim çalışmalarına aktif bir şekilde inanarak, sahiplenerek, partiyi başarıya taşımak için gerekli iletişim ve koordinasyonu şimdiden kurmaları konusunda ilçe başkanlarımıza gerekli hatırlatmaları yaptık. Onlar zaten ilçelerinde bu çalışmaları yapıyorlar. Bunun ne kadar önemli olduğu konusunda tekrar bir hatırlatma yaptık” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.