Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'e muhalif grup düğmeye bastı: O isim için sahaya indiler

Yücel'e muhalif grup düğmeye bastı: O isim için sahaya indiler

CHP'de kongre sürecine doğru gidilirken İzmir’de kulisler hareketlenmeye başladı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili CHP'li Mustafa Özuslu’nun sahaya indiği, il başkanlığı için Devrim Barış Çelik adına destek istedikleri öğrenildi. CHP İzmir’de kulisler Murat Bakan’ın sahaya inmesiyle hareketlenirken, Bakan’ın partililere “İzmir’de siyaseti biz dizayn ediyoruz” dediği ileri sürüldü. İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Sözüpek’in de Devrim Barış Çelik’e destek için partililerle görüştükleri ve destek veren partililere iş vaadinde bulundukları öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 20.09.2019 - 17:23

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- CHP’de kongre takvimi genel merkez tarafından hala açıklanmadı. Partililerin gözü kulağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelecek kongre açıklamasında. Kongre takvimi netleşmedi ancak İzmir’de kulisler hareketlenmeye başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun büyükşehirler için yaptığı ‘Uzlaşı adayı’ çağrısının yankıları sürerken, İzmir’de kongre süreci için ilçelerde sıcak günler yaşanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu büyükşehirleri kazanmasının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu, zafere gölge düşürmemek ve parti içi birliktelik imajının zedelenmemesi adına büyükşehirler için ‘Uzlaşı adayı’ çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun tek aday çağrısının hangi şehirlerde karşılık bulacağı merak konusu olurken, İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel’e karşı muhalif isimler takvim açıklanmadan çalışmalara başladı. İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu ile birlikte ilçelerde nabız yoklamaya başladığı ileri sürüldü. CHP’li Bakan ve Özuslu, Devrim Barış Çelik için kulis çalışmalarına başladığı aktarıldı. 27. dönem CHP İzmir Milletvekili Adayı olan Çelik’in il başkanlığı için kulis çalışmalarına başlayan Bakan ve Özuslu’nun ilçeleri dolaştıkları delegelerle görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. Bakan’ın görüşmelerde, “İzmir’de siyaseti biz dizayn ediyoruz.  Kongrelerde biz ne istersek o olacak” dediği ileri sürülürken iki ismin partililerle birebir görüşmeler yaptığı aktarıldı. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, MURAT BAKAN’I UYARDI 

Bakan, 24 Ağustos’ta gerçekleşen CHP İzmir İl Danışma Kurulu’nda konuşmak için kürsüye geldiğinde ise salonda gergin anlar yaşanmış, Kılıçdaroğlu’nun ‘Uzlaşı adayı’ çağrısına karşı çıkarak, Başkan Yücel ve yönetimini sert sözlerle eleştirmişti. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yaklaşan kongre süreciyle ilgili kurmaylarına ve milletvekillerine “Birliktelik görüntüsü bozulmasın. Kongre sürecinde parti içi kavgalarla kamuoyundaki imajımızı zedelemeyelim” şeklinde uyarıları kamuoyuna yansıdı. Murat Bakan'ın danışma kurulundaki çıkışının ardından 88’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı için İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu'nun havalimanı dönüşünde Murat Bakan’ı bizzat uyardığı iddia edildi 

SOYER “İLGİLENMİYORUM” DİYOR 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaklaşan kongre süreciyle ilgili sorulara her seferinde, “İlgilenmiyorum. Açıkçası merak da etmiyorum” cevabını vermesine rağmen  Başkan Soyer’e en yakın isimlerden birisi olan Mustafa Özuslu’nun parti kulislerini hareketlendirmesi, Murat Bakan ile hareket etmesi dikkatlerden kaçmadı.

HEVAL SAVAŞ KAYA VE SÖZÜPEK’TEN İŞ VAADİ

Murat Bakan ve Özuslu, partililerle birebir görüşmelerini gerçekleştirirken, Karabağlar Belediye Başkanlığına aday olan ancak adaylığı PM’den geri dönen mevcut İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Sözüpek'in de Devrim Barış Çelik adına kulis çalışmalarına destek verdiği aktarıldı. Sözüpek ve Kaya’nın Karabağlar’da siyaset yapmalarına rağmen Buca’da sahaya indikleri partililerle toplantı yaptıkları ifade edilirken, ikilinin partililere kendilerine destek vermeleri halinde iş vaadinde bulundukları iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.