Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den o iddiaya net yanıt: 'Bel altı vurma çabalarının ürünüdür'

Yücel’den o iddiaya net yanıt: 'Bel altı vurma çabalarının ürünüdür'

CHP İzmir İl Başkan Adayı Deniz Yücel, "CHP’nin iktidar olamamasının nedeni partinin başındaki isim olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi kökenli olması" dediği iddialarına yanıt verdi. Yücel, “İnsan ayrımı yapmam. Bu tür bilgiler adaylık sürecinde şahsımı yıpratmaya yönelik, küçük hesapların ve bel altı vurma çabalarının ürünüdür" dedi. Yücel’den o iddiaya net yanıt

  • Ege Postası
  • 30.12.2017 - 11:39

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkan Adayı Deniz Yücel, hakkında Türkiye Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanlığı ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nun iki dönem genel başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Engin Gündük’ün sosyal medya hesabından paylaştığı mesaja Egepostası aracılığıyla yanıt verdi. Yücel, insan ayrımı yapmadığını vurguladı.

Alevi Dedesi Engin Gündük’ün CHP İzmir İl Başkan Adayı olarak gösterilen Deniz Yücel’in yakın arkadaş sohbetinde, “CHP’nin iktidar olamamasının nedeninin partinin başındaki isim olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi kökenli olması’ olduğunu söylediğini ve bu nedenle arkadaşları ve kendisi arasında tartışma çıktığını iddia etmişti. Gündük, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Günaydın canlar… İzmir’de Kılıçdaroğlu bu partiden gitmeli, Alevi olduğu için parti oy alamıyor diyen birisinin Kocaoğlu tarafından il başkan adayı yapıldığı doğru mudur…” sormuş ve basına yansımıştı.

YÜCEL: YIPRATMAYA YÖNELİK

İl Başkan adayı Yücel, Egepostası aracılığıyla iddialara yanıt verdi. Kesin bir dille böyle bir söyleminin bulunmadığını belirten Yücel “Aleviler bu ülkenin temel taşıdır. Cumhuriyete ve partimize her zaman sahip çıkmışlardır. Benim Alevilerle ya da Genel Başkanımızla ilgili böyle bir söylemim asla söz konusu değildir. Ben insanları din, mezhep veya ırka göre asla sınırlandırmam. Dürüst insanlar vardır, dürüst olmayan insanlar vardır. İyi insanlar vardır, kötü insanlar vardır. Çalışkan ve üretken insanlar vardır, çalışkan olmayan sadece konuşan insanlar vardır. Bu tür bilgiler adaylık sürecinde şahsımı yıpratmaya yönelik, küçük hesapların ve bel altı vurma çabalarının ürünüdür” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.