Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den Kocaoğlu değerlendirmesi: Partimizin yetkili kurulları değerlendirecektir

Yücel'den Kocaoğlu değerlendirmesi: Partimizin yetkili kurulları değerlendirecektir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir'de Aliağa, Kemalpaşa, Kınık ve Ödemiş ilçe belediye başkan adaylarını açıklanması üzerine bir değerlendirmede bulundu. Öte yandan Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının bir sonraki parti meclisi toplantısında açıklanmasını beklediklerini dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sürpriz aday adaylığı açıklaması hakkında ise partimizin yetkili kurulları değerlendirecektir" dedi. Yücel'den Kocaoğlu değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 16.01.2019 - 19:47

Yücel, açıklanan İsimlerin İzmir'e yakışan,  İzmir'de ve aday oldukları ilçelerde tanınan, sevilen isimler olduğunu ifade ettiği değerlendirmesinde "Adaylarımız aslında CHP'nin değil İzmirlinin adayıdır. 31 Mart'ta sadece partimizin değil, İzmir'in adayları kazanacak" sözlerine yer verdi.

Yücel, açıklamasını şöyle sürdürdü:

İTHAL VE TEPEDEN İNME DEĞİL

Tüm İzmir'e söz vermiştik. CHP'de ithal aday olmayacak, İzmirlinin karşısına İzmir ile ilgisi olmayan, İzmir'i tanımayan, bilmeyen   belediye başkan adayları ile çıkmayacağız diye. Açıkladığımız ilçe belediye başkan adaylarımıza bakıldığında sözümüzü tutmanın ve ilçelerinin taşını, toprağını, sokaklarını, köylerini, beklentilerini bilen, İzmir kültürüyle yoğrulmuş, İzmir duruşuna sahip adaylar  açıklamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe belediye başkan adaylarımızın her biri birbirinden değerli, ilçelerine hakim çok kıymetli isimler.  

MAKAMLARIN ASIL SAHİBİ İZMİRLİLERDİR

Açıklanan ilçe belediye başkan adaylarının önemli ve örgütün içinden gelen isimler olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Yücel, isimlerden daha önemli olan şeyin ise gerçekte İzmirlinin sahibi olduğu bu makamların, cumhuriyete, demokrasiye, hukuka ve Atatürk'e yürekten bağlı, ranta değil halka hizmet edecek bir sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmesi olduğunu vurguladı. Yücel "İzmir için kılı kırk yararak adaylarımızı belirliyoruz. Çünkü İzmir bizim için ne AKP'nin yaratmaya çalıştığı algı gibi çanta da keklik görülen ne de tek adamın kararıyla tepeden inme bir adayın belirlenebileceği sıradan bir kent değil.  İzmir bizim evimiz, gururumuz, derdini dert edindiğimiz yuvamız. İzmir Türkiye'nin kurtuluşunun umudu, bu ülkenin geleceği, cumhuriyetin ve demokrasinin kalesi.  İzmirlilerle el ele, omuz omuza 31 Mart 2019'da da İzmir'e sahip çıkmaya devam edecek, İzmir'i yandaşlarına pazarlamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz " dedi.       

YÜCEL'DEN KOCAOĞLU DEĞERLENDİRMESİ 

Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının bir sonraki parti meclisi toplantısında açıklanmasını beklediklerini dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu' nun sürpriz aday adaylığı açıklaması hakkında da şunları ifade etti:

Sayın Aziz Kocaoğlu bizim üç dönemdir göğsümüzü kabartan hizmetlere imza atmış büyükşehir belediye başkanımızdır. Daha önce aday adayı olmayacağını açıklamıştı ama fikrini değiştirerek, aday adayı olabileceği yönünde bir açıklamada bulundu. Partimizin yetkili kurulları da elbette bu durumu değerlendirecektir. Sayın Kocaoğlu'nun bu durumu son dakika açıklamış olması biraz sürpriz gibi algılansa da, Aziz Bey çok iyi bir belediye başkanı ve iyi bir CHP'lidir. Aday adayı olma hakkı elbette vardır. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize aday adayı olan çok kıymetli isimlere sahibiz. Başta da söylediğimiz gibi kılı kırk yararak bu işi sürdürüyoruz. İzmir'e yakışan adayları açıklamaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle AKP'lilerin adaylık açıklama sürecimizle ilgili asılsız ve komik açıklamaları oluyor. Ama hala anlamıyorlar ki, biz diktayla, tek adam sultasıyla yönetilen bir parti değil, demokrasinin işlediği, herkesin hakkına sahip çıkılan ve İzmir için en iyisini arayan partiyiz. Bizim İzmir için en iyisini arayışımızdan bir polemik, bir rant çıkarmaya çalışan AKP'lilere kulak asacak veya bunca işimiz arasında açıklamalarını ciddiye alacak değiliz.  

AÇIKLANAN ADAYLAR KİMLER'

CHP'de yapılan Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantıları sonrasında açıklanan İlçe Belediye Başkan Adaylarının isimleri şöyle; 
Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz, Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Rıdvan Karakayalı, Kınık Belediye Başkan adayı Ahmet Özkan, Ödemiş Belediye Başkan adayı Cumhur Şener.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.