Dolar 32,5328
%0.14
Euro 34,9110
%-0.17
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den Kaftancıoğlu'na verilen cezaya tepki: Sözün bittiği yerdeyiz!

Yücel'den Kaftancıoğlu'na verilen cezaya tepki: Sözün bittiği yerdeyiz!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen 9 yıl 8 ay hapis cezasına CHP'den tepki yağıyor. CHP İzmir İl Başkanı avukat Deniz Yücel, verilen hapis cezası kararına isyan ederek, "Sözün bittiği yerdeyiz! Bu kararda hak yok, hukuk yok, adalet yok! Bu kararda vicdan yok, adil yargılama yok! Bu kararda siyaset var, garabet var! " dedi. Yücel ve İzmirli vekillerden sert tepki

  • Ege Postası
  • 06.09.2019 - 16:57

EGEPOSTASI- 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” , “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan ertelemesiz 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.  

Kaftancıoğlu hakkında verilen karara tepki yağarken, CHP İzmir İl Başkanı avukat Deniz Yücel Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası için "Sözün bittiği yerdeyiz. Bu karar siyasidir" açıklamasında bulundu.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!

Tepkisini sosyal medya hesabından dile getiren İl Başkanı Yücel, "Sözün bittiği yerdeyiz! Bu kararda hak yok, hukuk yok, adalet yok! Bu kararda vicdan yok, adil yargılama yok! Bu kararda siyaset var, garabet var! Bu kararda düşünceye, demokrasiye, yargıya darbe var!

Sen vicdanlarda ve yüreklerde beraat ettin. Hukuksuz ülkede, hukuk mücadelemiz devam edecek. Asla yalnız yürümeyeceksin! Canan Kaftancıoğlu onurumuzdur." ifalerini kullandı.


İZMİR MİLLETVEKİLLERİNDEN DE SERT TEPKİ

Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasına İzmirli vekillerden de sert tepki geldi. Vekiller sosyal medya hesaplarından kararı sert bir şekilde eleştirdi. 

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

SEVDA ERDAN KILIÇ: Hukukun bittiği, siyasetin yapıldığı bir dosya daha karar çıktı. Tutuklama kararı yok, il başkanımız #CananKaftancıoğluna 9 yıl 8 ay ceza verilmiştir. Karar istinaf mahkemesine gidecektir. Yazıklar olsun. Daha neler göreceğiz bakalım bu ülkede.

MAHİR POLAT: 18 Temmuz’da görülen ikinci duruşma öncesinde okuduğu şiir de dosyaya dahil edildi. Yoldaşımızın ''suçuna'' ortak olalım . Deniz 'Adalete' gülmüştü, Canan haykırdı; Sizlerden daha özgür ve güçlüyüm. O İstanbul’u savundu, biz onu savunacağız. Dün baharı getirdik, bundan sonra 'biz mevsimi'ni yaşayacağız. Sözü sözümüdür; Hakim son sözünü sordu, Kaftancıoğlu: 'Asla son sözüm olmayacak, 'Biz Mevsimi' başladı. O kaybetti, biz kazandık, 80 milyon kazandı' #CananKaftancıoğlu #CananKaftancıoğluYalnızDeğildir #AslaYanlızYürümeyeceksin

KANİ BEKO: Bugün, bu adaletsizliği yaratanların gücü ve kuvveti kendilerini bile azgın sele kapılmaktan koruyamaz!

TACETTİN BAYIR: İstanbul İl Başkanımız #CananKaftancıoğlu'na 5 ayrı 'suçtan' 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi, cezası ertelenmedi. Sandıkta aldıkları yenilginin hesabını mahkemeler eliyle cezalandırmak istiyorlar. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

KAMİL OKYAY SINDIR: O halkın iradesine sahip çıktı. O, barışı, demokrasiyi ve İstanbul'u savundu. Bu karar siyasidir. Haksız ve hukuksuzdur. Canan Kaftancıoğlu; "..Biz Mevsimi başladı. O kaybetti, biz kazandık, 80 milyon kazandı..." #CananKaftancıoğluYalnızDeğildir

TUNCAY ÖZKAN: Sizin adaletinizi sevsinler! Yuh olsun #CananKaftancıoğlu

SELİN SAYEK BÖKE: Sen bu kavgada bir nokta bile değil, bir küçük, eğri virgül, bir zavallı vesilesin. Ben, kızabilir miyim san? Sen de bilirsin ki, benim âdetim değildir bir posta tatarına, bir emir kuluna sövmek, efendisine kızıp uşağını dövmek Nazım Hikmet @ccanannnnnn ın yanındayız...

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.