Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den ilçe başkanları ile kongre zirvesi: Örgütte 'Özuslu' rahatsızlığı

Yücel'den ilçe başkanları ile kongre zirvesi: Örgütte 'Özuslu' rahatsızlığı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla kongre takvimini değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ilçe başkanlarının ‘belediye bürokratları’ ile ilgili duydukları rahatsızlıklar damga vurdu. İlçe başkanlarının üzerinde uzlaştığı ve eleştirdiği isim olarak Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu öne çıktı. Öte yandan ilçe başkanları bazı milletvekillerinin kongre öncesi tutumlarından da rahtasız olduklarını dile getirdi.   Yücel'den ilçe başkanları ile kongre zirvesi

  • Ege Postası
  • 07.10.2019 - 14:04

EGEPOSTASI- CHP’de ilan edilen kongre takviminin ardından sürecin ‘sorunsuz ve kavgasız’ ilerlemesi adına harekete geçen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il binasında ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda İl Başkanı Yücel ve ilçe başkanları kongre sürecini masaya yatırırken, yol haritasının belirlenmesi adına fikir alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

İlçe başkanlarının kongreleri aynı güne denk getirmeyelim fikrinde birleştiği aktarılırken, henüz kongre tarihi belli olan bir ilçe olmadığı belirtildi.

ÖRGÜT RAHATSIZ

Öte yandan ilçe başkanlarının, büyükşehir belediyesine işçi alımları konusunda sitem ettikleri öğrenildi. Büyükşehir bürokratlarının ilçe başkanlarını ve örgütü dinlemeden, örgütü hiçe sayarak hareket ettikleri ve kongreye yönelik işçi alımı yapmalarından büyük rahatsızlık duydukları belirtildi. Bu konu hakkında ilçe başkanlarının fikir birliğinde olduğu alımları örgüte anlatmakta zorlandıkları ve seçim dönemi verdikleri sözleri tutamadıklarını dile getirdikleri öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ HATIRLATILDI

İlçe başkanları tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyaset yapacaklar belediye başkanları değil, örgüttür” sözleri hatırlatılırken, belediye bürokratlarının kendilerine göre siyaset yapmaları da eleştirildi.

ÖZUSLU'YA ORTAK TEPKİ

İlçe başkanlarının ortak tepkisinin ise isim vermeden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’ya olduğu belirtilirken, işçi alımlarına müdahil olduğu, CV Bankası’nda ilçe başkanlarının yönlendirdiği partili adaylara gereken önemin gösterilmemesinde parmağı olduğu öne sürüldü. 

 

MİLLETVEKİLERİNİN TUTUMLARI ELEŞTİRİLDİ

Yine bazı ilçe başkanları, milletvekilerinin kongre öncesi tutumlarında örgütün değil, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayarak bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirdi.

YÜCEL, TEK TEK NOT ALDI

İlçe başkanlarının talepleri sonrası söz alan İl Başkanı Deniz Yücel ise sıkıntıları tek tek not aldığını belirterek, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği belediye başkanları toplantısında bu rahatsızlıkları dile getireceğini söylediği öğrenildi.

Bazı ilçe başkanları ise kongre öncesi  ‘Her dönem başka partinin bayrağını sallayanlar kongre geldiğinde ortaya çıkıyor ve örgütü dizayn etmeye çalışıyor. Buna aslan izin vermeyeceğiz’ serzenişinde bulunduğu ifade edildi.

AKDAĞ'DAN 'BEKİROĞLU' AÇIKLAMASI

Öte yandan Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın ise en son 31 Mart seçimleri öncesi DSP’den aday olan İsmail Bekiroğlu’nu yendien partiye davet etmesiyle ilgili söz aldığı ve “bundan sonra o tür adamları partiye getirmeyeceğiz” dediği öne sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.