Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den gündeme dair flaş açıklamalar: AKP’nin amacı gündemi değiştirmektir

Yücel'den gündeme dair flaş açıklamalar: AKP’nin amacı gündemi değiştirmektir

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta şehit cenazesindeki linç girişiminin ardından CHP tarafından kurulan araştırma komisyonu olayla ilgili rapor hazırladı. Rapor kitap haline getirilirken,Yücel, kitabın basın mensuplarına tanıtımını yaptı.Son günlerde ‘PKK’yı kınama önergesi’ tartışmalarına da değinen Yücel,“CHP PKK’yı her zaman lanetlemiştir ve lanetler. AKP’nin amacı gündemi değiştirmektir. Terörist başından medet umanların,PKK ve terör örgütlerini kullanarak,CHP’ye söz söylemeye çalışması gülünçtür inandırıcı değildir" dedi. Yücel'den gündeme dair flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 23.09.2019 - 11:32

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunu günlerdir meşgul eden ‘CHP, PKK’yı kınamadı’ tartışmalarına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 21 Nisan’da Ankara Çubuk’taki şehit cenazesinde yapılan saldırı girişimine dair belgelerle ilgili açıklama yaptı. Başkan Yücel, CHP tarafından kurulan araştırma komisyonun raporunun kitaplaştırılmış halini basın mensuplarına tanıttı. Başkan Yücel, kitapta linç girişiminin delilleri ve görüntüleriyle gözler önüne serildiğini ifade ederken, “Çubuk’ta yaşanan saldırı, sadece Kılıçdaroğlu'na değil şehidimize, ailesine ve mililetimize yapılmıştır” dedi. Başkan Yücel kamuoyunda tartışmalara sebep olan, “PKK’yı kınama önergesi’ için de konuşurken, “CHP, PKK’yı her zaman lanetlemiştir ve lanetmeye devam edecektir. CHP İzmir İl Başkanı  olarak PKK’yı lanetliyorum. AKP’nin amacı gündemi değiştirmeye çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

“SALDIRI ŞEHİDİMİZE, AİLESİNE VE MİLLETİMİZE YAPILMIŞTIR”

Başkan Yücel, Çubuk’ta gerçekleşen saldırının Kılıçdaroğlu’ndan öte tüm Türkiye’ye yapıldığını savunurken, “6 ay önce bir seçim yaşadık, halkımız ülke genelinde iradesini sandığa yansıttı. Seçim sürecinde CHP olarak gerek İzmir’de gerek Türkiye genelinde iktidarın iftiralarına maruz kaldık. Özellikle havuz medyası ve yandaş basının kullandığı yöntemlerle CHP ve adayları terörle törör örgütleriyle birlikteymiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı. Bazen AKP’li yöneticileri, AKP’nin İçişleri Bakanı ve AKP’nin Genel Başkanı kendilerine siyasi rant sağlamak adına yaptılar. AKP’li İçişleri Bakanı, ‘CHP'li il başkanları şehit cenazelerinde protokole alınmasın’ talimatı bu anlayışın bir göstergesiydi. Ankara Çubuk’taki cenazede de kendisini gösterdi.Ana muhalefet liderinin planlı ve organize bir şekilde linç edilmeye çalışılması, vandallara yol verilmesi, yol açılması, kolluk kuvvetlerinin bu işe sessiz kalması, AKP’nin kin neftret ve düşmanlık siyasetinin bir örneği. O gün Ankara Çubuk’ta Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı aslında demokrasimize yapıldı. Milli birlik ve beraberliğimize yapılan bir saldırıydı. Şehit cenazesinde bunu yapan bunu yapmaya cesaret eden, şehidimizi ve şehitlerimizi kirli siyaset anlayışına alet eden zihniyet bu saldırıyı şehidimize, şehidimizin ailesine ve tüm milletimize yaptı” dedi. 

“KOMİSYON KİTAP HALİNE GETİRDİ”

Çubuk’ta yaşanan olay üzeirne araştırma komisyonu kurulduğunu ve komisyonun raporunun kitap haline getirildiğini ifade eden Başkan Yüce, “CHP bir araşırma komisyonu kurdu ve olay günü yaşananlar etraflıca araştırıldı ve bir rapor hazırlandı. Bu rapor olayın iç üyüzünün kamuoyunun bilmesi adına kitaplaştırıldı. 21 Nisan Çubuk Linç girişimi siz değerlerli basın mensuplarıyla paylaşacağım. Önümüzdeki günlerde İzmir’de STK’lar meslek odaları, meslek birliktelikleri, sendikalar gibi demokrasinin olmazsa olmazı kurum ve kuruluşlarıyla  kitaplaştırılmış bu vahim olayı, İzmir kamuoyuyla paylaşacağız. Bu kitapta bu olayın nasıl planlı ve organize olduğu, kolluk kuvvetklerinin ama kasıtlı ama ihmalen yaratılan güvenlik boşluğunu, saldırıya zemin hazırlamak için Kılıçdaroğlu’nun olağan güzergahtan ayrılıp farklı bir güzergaha gitmelerini, delilleri ve belgeleriyle göreceksiniz” diye konuştu. 

“ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ BİRE BİR AYNI”

Şüphelilerin ifadelerinin bire bir aynı olduğunu dile getiren Başkan Yücel, “AKP’li üst düzey yöneticilerin ve bakanların linç girişimini tam bir buçuk saat köy konağında izlediklerini, şüphelilerin 15’inin Ankara Büyükşehir Beldiyesi’nin şöfor kadrosunda çalıştığı 11 şüphelinin ifadelerinin kelimesi kelimesine bire bir aynı olduğunu şablon ifade dediğimiz husustur, ya şüphelilierin önceden yönlendirildiği, ya da ifadeyi alanların şüphelileri yönlendirdiğine işarettir. Kılıçdaroğlu’nun itibarsızlaştırılmak için, bulunduğu evden çıkarılırken toplumsal suç işleyen kişilere giydirilen polis şapkası ve yeleği giydirilmesi teklif edilmesine karşısında Kılıçdaorğlu’nun bunu reddetmesini göreceksiniz. Kılıçdaroğlu evdeyken, evi yakın evi ateşe verin şeklinde sloganlar atıldığını hepsinin delililerle göreceksiniz” dedi. 

“CHP PKK’YI LANETLER VE HEP LANETLEMİŞTİR”

İzmir’de yaşanan ‘PKK’yı kınama önergesi’ tartışamlarına değinen Başkan Yücel, CHP’nin PKK’yı her zaman lanetlediğini savunurken, “Yakın zamanda İzmir’de bir orman yangını yaşadım ciğermiz yandı, yüreğimiz yandı, geleceğmiz yandı, yangının söndürülmesinde orman genel müdürlüğünün bir ihmali vardır yoktur o ksımı tartışmayacağım. Ancak geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediye meclisinide bir önerge verildi. AKP’li bir meclis üyesi,  önergesinde buyangınları PKK’nın çıkardığını, PKK’nın kınanmasını söyledi. Önerge oylanıyor ve gündeme alınmıyor. Buraya kadar sorun yok. Belediye kanununda çercevenin dışında meclisler karar alamaz. Önergeyi verenler CHP PKK’yı kınayamadı gibi tartışmalar çıkararak kendilerine siyasi rant sağlama peşindeler. Belediye meclislerinin teörör örgütlerini kınamak gibi kararlar alma yetkisi yok. PKK bir terör örgütüdür 30 binden fazla vatandaşımız katletmiştir. CHP kurulduğu günden bu yana ve bugün de PKK’yı lanetlemiştir ve lanetler. Ben CHP İzmir İl Başkanı olarak PKK’yı ve tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Bunu söyleyen arkadaşların diğer teörör örgütlerine de aynı tavrı bekliyoruz. IŞID, DHKPC, FETÖ ve terör örgütlerini lanetliyoruz” dedi. 

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE PAZARLIĞA OTURANLARI DA LANETLİYORUZ“

Başkan Yücel, terör örgütlerinin yanı sıra terör örgütleriyle iş birliği içinde olanları da lanetlediklerini ifade ederken, “Bu terör örgütlerini lanetlerken, şehitlerimizin kanı akarken, onlarla pazarlığa oturanları, onlarla iş tutanları da lanetliyoruz. CHP ülkemizi bölmeye yönelik her türlü eylemin karşısındadır karşısında olmanın kınamanın yanında ülkesi için, devleti ve vatanı için canını vermeye hazır olan vatansever insanların partisidir. Türkiye Cumhuriyeti insanları inançları ve milli duyguları üzerinden yapılan siyasetten çok çekmiştir hala çekmektedir” şeklinde konuştu. 

“AKP GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAKTADIR”

Önerge tartışmalarıyla AK Parti’nin gündemi değiştirme çabası içinde olduğunu savunan Başkan Yücel, “AKP’li meclis üyelerinin verdği bu önerge ile yapılmak istenen tamamen gündemi değiştirme çabasıdır. AKP ekonomik krizi unutturmaya çalışmaktadır. Bu önerge ve oluşturmaya çalıştığı algıyla işsizliği unutturmaya çalışmaktadır. AKP adalet ve bağımsız yargı arayışını unutturmak istemektedir. Bu önerge ve oluşturulmak istenen algıyla AKP’nin bu ülkeyi yönetmez hal geldiğini unutturmaya çalışmaktadır” dedi. 

“3 GÜN ÖNCE TERÖRİST BAŞINDAN MEDET UMANLAR”

Başkan Yücel, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın mektubunun okutulmasına atıfta bulunarak, “Ben bu arkadaşlara soruyorum seçimlerden 3 gün teröristbaşının mektubunu, devletin televizyon kanallarında okutan bundan siyasi rant bekleyen ve oy bekleyen zihniyetin, PKK ve terör örgütlerini kullanarak, CHP’ye söz söylemeye çalışması gülünçtür inandırıcı değildir. Televizyon kanllarına terör örgütü liderini yorumlayan ve bundan medet uman bir AKP genel başkanını hep birlikte izledik ve yaşadık. Terör örgütleriyle ortaklığı ve pazarlığı iyi bilen AKP yöneticilerinin örgütler üzerinden gündemi değiştirmeyeçalıştığını artık bunlara milletin inanmadığını görmek zorundalar. İftiraya devam ettikleri takdirde terör örgütleriyle yaptıkları pazarlıkları afişe edeceğiz.Bunlar basına yansıyan medyaya yansıyan şeylerdir ve hepsinin kamuoyuyla paylaşmaya hazırız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.