Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den 'Eren Yıldırım' tepkisi: 'Yargı bağımsızdır' naraları atanlar nerede'

Yücel'den 'Eren Yıldırım' tepkisi: 'Yargı bağımsızdır' naraları atanlar nerede'

Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan'ın paylaşımları nedeniyle görevden uzaklaştırılmasının ardından başlayan 'yargı bağımsızlığı' tartışmaları sürerken, CHP ve AK Parti İzmir İl Başkanları da karşı karşıya geldi. CHP'li Yücel, konu hakkında iktidarı eleştirirken, Hakim Pehlivan'a destek açıklaması yaptı. Bunun üzerine AK Partili Sürekli, tarafsızlık vurgusu yaparak "soruşturmaya gölge düşürür" açıklamasında bulundu. Son olarak Yücel CHP'li Eren Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası tutuklanmasına tepki gösterdi. Yücel, " 'Yargı bağımsızdır' naraları atanlar nerede'" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.05.2020 - 22:28

EGEPOSTASI- Adana'da, Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşanan tartışma sonucu ailesiyle gözaltına alınan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yıldırım'ın serbest bırakılmasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin açıklama yaptı ve bunun üzerine savcılık tutuksuz yargılanma kararına itiraz ederek yakalama kararı çıkardı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da, olayla ilgili “Van’da PKK, Adana’da CHP. Saldırı şekli farklı olsa da zihniyetleri aynı” açıklaması geldi. Yakalama kararı üzerine teslim olan Yıldırım, mahkeme kararıyla tutuklandı.

Gelinen süreçte Eren Yıldırım'ın tutuklanmasına CHP'liler tepki gösterirken,  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini koydu. Ancak Yücel, açıklamasında üstü örtülü mesaj da gönderdi. 

Yücel, Eren Yıldırım'ın tutuklanmasına yönelik açıklamalarında isim vermeden Sürekli'ye de göndermede bulundu. 

"YARGI BAĞIMSIZDIR" NARALARI ATANLAR NEREDE'

Yücel, "Bir gün önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yüreğir Gençlik Kolları başkanımız Eren Yıldırım'ın, AKP genel başkanının demecinin ardından tutuklanması yargının ne durumda olduğunu gösteriyor. 'Yargı bağımsızdır' naraları atanlar nered? Ellerinizi yargının ve pırıl pırıl gençlerimizin üzerinden çekin!" mesajını paylaştı.

İKİ HUKUKÇU BAŞKAN ARASINDA NE OLMUŞTU'

CHP'li Yücel, Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla görevden uzaklaştırılmasına tepki koyarken, "İktidarın baskıcı, sansürcü, tek tip insan yaratmaya çalışan uygulamaları sadece bu zihniyetin gidişini hızlandıracaktır. Vicdan, insanlık ve merhamet yargılanamaz." açıklamasında bulunmuştu.

Yücel'in açıklamalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, tarafsızlık vurgusu yaparak "Soruşturmaya gölge düşürür. Adaletin tesisinde; kanunlar kadar kanunları uygulayanların rolleri de önemlidir. Dolayısı ile bir hâkimin, bağımsızlık kadar tarafsız olma ilkesini hem mesleki hem de sosyal hayatında; bir madalyonun iki yüzü gibi taşıması gerekir." sözleriyle karşılık vermişti..

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.