Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den Ankara dönüşü önemli mesajlar: O sekiz ilçe için tarih verdi

Yücel’den Ankara dönüşü önemli mesajlar: O sekiz ilçe için tarih verdi

Partisinin genel başkan yardımcıları ile görüşmek üzere Ankara’ya giden ve iki gündür Ankara’da bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel, 8 ilçe adayının yılbaşı öncesi açıklanabileceğini, büyükşehir için de aynı durumun söz konusu olabileceğini ancak kesin bir tarih vermesinin mümkün olmadığını söyledi. İl başkanı Deniz Yücel, genel merkez tarafından görevlendirilecek bir heyetin İzmir’de yılbaşı öncesinde aday tespiti yönünde bir çalışma yapacağını söyledi. Yücel’den Ankara dönüşü önemli mesajlar

  • Ege Postası
  • 13.12.2018 - 10:52

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinin uzaması nedeniyle de adayların açıklanmasının geciktiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Torun ve Salıcı ile yaptıkları görüşmede 8 ilçenin adaylarının erken açıklanması yönündeki görüşlerini yinelediğini söyledi.

8 İLÇENİN ERKEN AÇIKLANMASI DÜŞÜNCEMİZİ YİNELEDİK

“İki gündür Ankara’da idik. Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile görüşmeler yaptık. Aday belirleme süreci, açıklanacağı tarih ve takvimle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Şu anda CHP’de olmayan 8 ilçe ile ilgili erken açıklanması düşüncemizi yineledik. Açıkçası İYİ Parti ile partimiz arasındaki ittifak görüşmelerinin netleşmemesi nedeniyle adayların açıklanması gecikti” diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti ile ittifakta mutabık kalınmasının ardından adayların belirlenip açıklanması sürecinin hızlanacağını kaydetti.

8 İLÇENİN ADAYLARININ YILBAŞI ÖNCESİ AÇIKLANMA İHTİMALİ VAR..

Yücel, kaybedilen 8 ilçenin aday adaylarının dosyalarını incelediklerini, görüşmeler yaptıklarını, aday adaylarının bilgileri dahilinde genel merkezde genel başkan yardımcılarıyla da görüştüklerini açıklayarak,

“Genel başkanlar görüşme yaptı ve mutabakata vardı. Bundan sonraki süreçte aday belirlemenin daha hızlı şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Aday adaylarıyla zaten görüşmeler yapıp dosyalarını inceliyoruz. Genel merkezde de ilgili genel başkan yardımcılarımızla görüşmeler yapıyor aday adaylarımız. Bilgimiz dahilinde. 8 ilçenin adaylarının yılbaşından önce açıklanma ihtimalleri var. Genel merkez düzeyinde de çalışmalar hızlandığı takdirde açıklanabilir. Diğer 22 ilçe yılbaşı sonrasına kalabilir” diye konuştu.

GENEL MERKEZ HEYETİ İZMİR’DE YILBAŞI ÖNCE ÇALIŞMA YAPACAK

Bütçe görüşmelerinin ardından İzmir’in de içinde bulunduğu büyük kentlerde genel merkez tarafından görevlendirilecek olan ve içinde PM ve MYK üyelerinin de yer alacağı heyetlerin adayların saptanmasına yönelik özel bir çalışma da yapacağını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’deki çalışmanın da yılbaşı öncesinde yapılacağını söyledi.

GENEL MERKEZ TARAFINDAN BİR HEYET GÖREVLENDİRİLECEK

Yücel, şu bilgileri verdi: “Şu anda TBMM’de bütçe görüşmeleri sürüyor. Bittikten sonra İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerde de genel merkez tarafından bir heyet görevlendirilecek. Her ilde doğru adayın saptanmasına yönelik çalışmalar yapacaklar. Örgütle, stk’larla, esnaf, iş dünyasıyla bir inceleme yapacaklar. Bunu genel merkeze raporlayacaklar. Bu birçok ilimizde yapıldı. Olumlu ve doğru sonuçlar verdi. Yılbaşı öncesinde de İzmir’de de böyle bir çalışma yapılması düşünülüyor. Bu çalışmalarla İzmir’de aday adaylarımızı en kısa sürede belirleyip seçim çalışmalarımızı hızlandıracağız.”

İLÇELERDE İTTİFAK İLE BİZE YANSIYAN BİR DURUM HENÜZ YOK

İYİ Parti ile ilçelerde ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, henüz kendilerine yansıyan bir durum olmadığı bilgisini verdi ve şöyle konuştu:

“İlçelerde ittifak olması konusunda şu ana kadar bize yansıyan bir şey olmadı. İttifak meselesine partilerin anlaşması gibi yüzeysel bakış açısıyla bakmıyoruz. Elbette partilerin kurumsal olarak genel merkez düzeyinde anlaşması çok önemli ve değerli. Türkiye ve bizim için. Önemli olan tabanda yapılacak ittifak. Halk, seçmen nezdinde ittifak önemli. Türkiye’nin geleceğini düşünen, demokrasinin yeniden hayata geçmesini düşünen temel hak ve özgürlüklerin güvence altına aldığı, işsizliğin asgari düzeyine indiği hayali kuran herkesle dayanışma içinde bulunmaya, destek olmaya ve vermeye her zaman hazırız. Bunu da yerel seçimlerde sağlayacağımızı düşünüyorum.”

BÜYÜKŞEHİR ADAYININ AÇIKLANMASI YILBAŞI ÖNCESİ DE OLABİLİR…

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayanın yılbaşı öncesinde açıklanmasının da sözkonusu olabileceğini ancak kesin bir tarih vermesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Büyükşehir adayımızın yılbaşı öncesinde açıklanması sözkonusu olabilir. Yılbaşı sonrasına da kalabilir. Metropol ilçeler için onun da görüşünün alınması gerekir diye düşünüyorum. O yüzden bir tarih vermemiz söz konusu değil” dedi.

ÖZKAN İLE HERHANGİ BİR SORUN YAŞAMAMIZ SÖZKONUSU DEĞİL

Örgütte Tuncay Özkan’ın ayrı toplantılar düzenlemesiyle ilgili rahatsızlığı genel merkez yöneticilerine iletip iletmediği de sorulan Deniz Yücel, bu soruya, “Özkan’ın bir toplantı yaptığını bilmiyorum. Kahvaltılı toplantıda bir araya gelmiştik. Sinema konusu büyütülecek bir şey değil. Bir araya gelebilir herkes. Bunu genel merkeze iletmemiz söz konusu değil. Tuncay Bey bizim için değerlidir, genel başkan yardımcımızdır. Herhangi bir sorunumuz yok kendisiyle. Örgütün hassasiyetlerini kahvaltılı toplantı ve sonrasında kendisiyle de sizlerle de paylaştık. Bu konuya dikkat ettiğini düşünüyorum. Herhangi bir sorun yaşamamız söz konusu değil” yanıtını verdi.

AZİZ BEY’İN AÇIKLAMASINI AÇIK KAPI BIRAKMAK OLARAK DEĞERLENDİRMEK DOĞRU DEĞİL

Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘İzmir için kendini yak derlerse yakarım’ açıklamasının adaylık için açık kapı olarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığını da kaydederek, “İzmir için kendini yak derlerse yakarım sözü İzmir’i ne kadar sahiplendiğini gösterir. İzmirlileri ne kadar sevdiğini ve kendinden bile üzerinde tuttuğunu gösterir. Ben her türlü özveri ve fedakarlığı yaparım gibi bir anlam içeriyor. Bunu adaylık için açık kapı olarak değerlendirmek doğru değil. O niyet okumak, öküzün altında buzağı aramak olur. Bu görevleri yapacak birbirinden değerli isimler var. Aziz Bey de onlardan birisi. Bu görevi başarıyla, layıkıyla, hakkını vererek yapan bir isim. İzmir ve İzmirliler için çok çok değerli. Ancak sayın Kocaoğlu’nun 15 yıl sonra bu göreve devam etme niyeti olsaydı bunu açıkça paylaşırdı diye düşünüyorum. Bunu bir siyasi söylem, manevra, açık kapı olarak yorumlamıyorum. Olsa benimle de genel başkanla da paylaşırdı. Bir ilde aday bulamama gibi bir sorun ya da kaos söz konusu olamaz. Hele hele İzmir gibi bir ilde” şeklinde değerlendirme yaptı.

KEMALPAŞA’DA TÜRMEN YA DA X ŞAHIS ATAMA YOLUYLA ADAYLAŞTIRILMAZ…

Kemalpaşa’da AK Partili Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in istifa edip CHP’den aday olma talebi içerisinde bulunmasının ilçede yarattığı rahatsızlık hakkında bilgi veren İl Başkanı Deniz Yücel, “Kemalpaşa’da 12 aday adayı var. Hepsi birbirinden değerli. Bu görevi yapabilecek arkadaşlardır. Mehmet Türkmen’in henüz bir başvurusu yok. CHP üyesi değil, dosya vermiş değil. Başvurusu olursa diğer aday adayları gibi 13’üncü aday adayı olarak değerlendirebiliriz. Türkmen ya da x bir şahıs atama yoluyla adaylaştırılmaz. Aday adaylarının rahatsızlığı bu yönde. Dosyası değerlendirilir” diye konuştu.

İLETİŞİM KOPUKLUĞUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adayların belirlenme sürecinin 2014 yerel seçim sürecinde olduğu gibi kırgınlık ya da küskünlüklerle sonlanması gibi bir korkusu olmadığını da vurgulayarak, “Asla öyle bir korkumuz yok. Ben daha önce de söylemiştim, 2014’te yaşananların en temel sebebi bence, genel merkez ile il ve ilçe arasındaki iletişim kopukluğudur. Bu iletişim kopukluğuna izin vermeyeceğiz. Aday olmak önemli değil. Örgüt ve aday adaylarıyla bunu paylaşıyoruz. Aday belirleme sürecinin şeffaf, adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde yapılması. Neticede bir kişiye görev verilmesi. Genel merkezle gerekli diyaloğu zaten sağlıyoruz” dedi.

CHP ZATEN SAHADA, ADAYLAR BELİRLENDİKTEN SONRA..

CHP örgütlerinin 24 Haziran seçimlerinden sonra sahada olduğunu, örgütlerin ev, esnaf ziyaretleri yaptığını, adayların belirlenmesinin ardından bu çalışmaların daha da hızlanacağını söyleyen Deniz Yücel, “CHP alanda zaten. 24 Haziran seçimleri sonrasında çalışmalarımızı kısa sürede başlattık. Örgütlerimiz ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri yapıyor, stk ve sendikalar ile iş dünyası ile biraraya geliyor. Adaylar belirlendikten sonra bu çalışmalar daha hızlı şekilde devam edecek” dedi.

SABAH HABERİM OLDU, İLÇE BAŞKANINDAN... 

 CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Karşıyaka ilçede ilçe başkanının bir süredir karar defterine imza atmaması ve buna tepki gösteren ilçe sekreterinin istifasıyla ilgili durumdan sabah haberinin olduğunu, ilçe başkanıyla görüşeceğini de sözlerine ekledi. Yücel, "Sabah bilgim oldu. Karşıyaka ilçe başkanımızdan bu konuda bilgi alacağız." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.