Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den AK Partililere sert yanıt! Su zammından rant çıkarma çabası acınası bir durum

Yücel'den AK Partililere sert yanıt! Su zammından rant çıkarma çabası acınası bir durum

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi oy çokluğuyla 1 Eylül’den itibaren suya yüzde 11,76 oranında zam yapılması kararı aldı. Zam kararına sert tepki gösteren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştiren AK Parti cephesine yanıt CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel geldi. Yücel, "Elektrik, akaryakıt, vatandaşın hiç geçmediği halde parasını ödediği otoyollar, harçlar ve dolaylı vergiler... Tüm bunlar iktidar tarafından vatandaşın cebinden fahiş zamlarla hortumlanırken sesi çıkmayanlar, şimdi fırsatçılık peşinde." dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2020 - 16:34

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 1 Eylül 2020'den geçerli olmak üzere, suyun metreküp fiyatına yüzde 11,76 oranında zam yapılmasını kararlaştırdı. Zam kararının ardından AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi.

Yücel, açıklamasında AK Partilileri fırsatçılıkla suçlarken, "mecburi su zammından rant çıkarma çabası acınası bir durumdur." dedi.

Sosyal medyadan açıklama yapan CHP'li Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Elektrik, akaryakıt, vatandaşın hiç geçmediği halde parasını ödediği otoyollar, harçlar ve dolaylı vergiler... Tüm bunlar iktidar tarafından vatandaşın cebinden fahiş zamlarla hortumlanırken sesi çıkmayanlar, şimdi fırsatçılık peşinde.

İzmir’de suya yapılan zammın sebebi de AKP iktidarının beceriksiz ekonomi yönetimi ve kendinden olmayan yerel yönetimleri yok sayarak baskı altına almasıdır.

Tüm baskılara ve ekonomik zorluklara rağmen gerek pandemi süreci gerekse sosyal belediyecilik alanında Sayın Tunç Soyer önderliğinde tüm belediyelerimiz örnek hizmetler sergilemiştir.

İnsanları intiharın eşiğine sürükleyen sıkıntılara sokanların, bu mecburi su zammından rant çıkarma çabası acınası bir durumdur.

MASAL ANLATAN ZİHNİYET

'Dolar, Euro ve Altın fiyatlarındaki artış dış güçler yüzünden, halkın yoksulluğu Allah’tan, krizler gelir geçer' masalını anlatan zihniyet, neyin kafasında bilmiyoruz ama ilk seçimde bu kafadan kurtulacağımızı biliyoruz."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.