Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YSK o ismin kurultay delegeliğini düşürdü

YSK o ismin kurultay delegeliğini düşürdü

CHP İzmir 37. Olağan İl Kongresi'nde kurultay delegesi seçilen Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis’in yapılan itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından delegeliğinin düşürüldüğü belirtildi. YSK o ismin kurultay delegeliğini düşürdü

  • Ege Postası
  • 06.03.2020 - 18:32

EGEPOSTASI- Deniz Yücel'in ikinci kez başkan seçildiği CHP'nin 37. Olağan İl Kongresi'nde çarşaf listeyle yapılan seçim sonunda kurultay delegeleri nihayet belirlendi.

Kongrede 56 kişilik kurultay delegesi listesine girmeyi başaran Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis'in delegeliği Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılan itiraz neticesinde düştü.

Büyükşehir Şirketi İZELMAN A.Ş.’nin Genel Müdürü Burak Alp Ersen’in eşi olan Burcu Ersen Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunurken, itiraz karara bağlandı. YSK, Ersen’in itirazını haklı buldu ve seçim kurulunun cinsiyet ve gençlik kotasının uygulanarak açıkladığı ilk listenin doğru olduğuna karar verdi. Böylece, Halis'in yerine Burcu Ersen kurultay delegesi oldu.

GİTTİ, GELDİ, YENİDEN GİTTİ!

Öte yandan İlçe Seçim Kurulu itiraz üzerine İlçe Başkanı Halis'in kurultay delegeliğini düşürmüş, İl Seçim Kurulu geri vermiş son olarak yapılan itirazı değerlendiren YSK delegeliğin tekrardan düşürülmesine karar verdi.

İlçe Başkanı Halis, "Aslında tüzükte kadın ve gençlik kotasıyla ilgili herşey açık ve net. Ona rağmen İzmir'deki iki kurul farklı farklı karar aldı. Söyleyecek birşey yok. Hayırlısı olsun. Rakamlarla olan bir konuda bu kadar değişkenlik olur m? Herşeyin kendi içerinde bir takım kuralları vardır. Hukuk bu kadar yorum açık olur m? Herşey rakamlarla belliyken" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.