Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yöndem: İş kadınlarının temsili yetersiz

Yöndem: İş kadınlarının temsili yetersiz

İzmir İş Kadınları Derneği'ni (İZİKAD) ziyaret eden Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) başkan adayı Zeki Yöndem, İTO'da iş kadınlarının temsilinin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2018 - 11:13

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı, İTO başkan adayı Zeki Yöndem, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Alkan ile görüşerek, iş kadınlarına gerek iş hayatında, gerekse odalarda ve diğer kurumlarda daha fazla temsil imkanı ve pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini dile getirdi. Yöndem, kadınların toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılımının çok önemli olduğunu belirterek, "Şüphesiz ki, kadınların sosyal hayata katılabilecekleri en önemli alanlardan biri de iş yaşamı. Bu çerçevede kadınların iş yaşamına katılımı amacıyla ülkemiz iş yaşamında önemli pozitif ayrımcılık niteliğinde haklar getirilmiş bulunuyor. Ama önemli eksikler de var. Bu konularda daha fazla çalışmamız gerekiyor" dedi.

Çalışma yaşamı, bir yandan kadının üretkenliğini, toplumsal saygınlığını özgüvenini artırırken; daha da önemlisi, ekonomik özgürlüğünü sağladığını vurgulayan Yöndem, "Diğer taraftan kurumlarımızda da kadınlarımızın temsil oranlarını artırmalıyız. Biz seçildiğimiz takdirde İzmir Ticaret Odası'nda iş kadınlarının daha fazla temsil edilmesi için çalışacağız" diye konuştu.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter de ziyaretten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Zeki Yöndem'in, iş hayatında ve odalarda kadınların temsilinin artırılması konusundaki görüşlerinden memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.