Dolar 32,4967
%0.26
Euro 34,5773
%0.24
Altın 2.493,140
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YKY'den geri adım: Nazım Hikmet yeniden basılacak

YKY'den geri adım: Nazım Hikmet yeniden basılacak

Nâzım Hikmet'in eserlerinin telif ve yayın haklarını elinde bulunduran YKY'nin büyük şairin eserlerini sansürlemesine NHKM'nin verdiği yanıt, yayınevine geri adım attırdı.

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 20:50

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin (NHKM), Nâzım Hikmet’in “Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim” romanının Yapı Kredi Yayınları (YKY) tarafından sansürlendiğini açıklamasının ardından, yayınevi geri adım atıyor.

Resmi açıklama yapmayan YKY, susma24.com'a kitabın yeniden basılacağını bildirdi. 

Yayunevi, ortaya çıkan bu durum neticesinde incelemeler ve çeşitli düzeltmeler yapılacağını ve sözkonusu kitabın yeniden basılacağını belirtti. 

Nâzım Hikmet’in Türkiye haklarının temsilcisi Gündüz Vassaf ise şu açıklamayı yaptı: "İlk haberim olduğunda YKY’den rica ettim düzetilmesini ve ayrıca ortaya çıkaranlara da  mektup yolladım titiz çalışmaları ve uyarıları  için teşekkür ederek.  YKY bana kitabın düzeltilmiş haliyle yayına hazırlandığını 10 güne kadar çıkmış olacağını bildirdi. Ben de kontrol ettim. Komünist kelimesi nihayet yerini bulmuş. Ellerinde şimdiye kadar kullandıkları Mehmet Fuat’dan devr aldıkları metinler vardı, özellikle yeni bulunan eserleri açısından da geçerliğini yitiren. Sade Nâzım Hikmet değil tüm yazarlar için okur duyarlılığı  edebiyatın olmazsa olmazı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.