Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldız'dan 10'uncu Köy'de itiraf: Siyasi hataydı

Yıldız'dan 10'uncu Köy'de itiraf: Siyasi hataydı

Birol Soylu’nun sunduğu Onuncu Köy programına katılan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yeniden aday olmasının gerekçesini ve projelerini anlattı. Yıldız'dan 10'uncu Köy'de itiraf:

  • Ege Postası
  • 08.12.2017 - 10:16

Halide DEMİR / EGEPOSTASI - Birol Soylu’ya yeniden aday olmasının gerekçelerini anlatan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, hafta sonu gerçekleşmesi beklenen kongrede çıkacak sonuca saygılı olduğunu belirtti.

Radyo Egepostası'nda Birol Soylu ile 10'uncu Köy programına katılan ve konuşmasında, delege seçimlerinde 400 delegenin 247’sinin ilk kez delege olduğunu, 143 kadın ve 56 gencin delege olarak seçildiğini belirten Ali İhsan Yıldız, “Biz mahalle delege seçimlerinde de bunu uyguladık. Bütün partili yoldaşlarım gelip delege olsunlar, delege olmak için mücadele etsinler. Bu onların en demokratik hakkıdır. Bir mahallemizde üç liste bile çıktı. 247 kişi ilk kez delege oldu. 143 kadın arkadaşımız, 56 genç delege oldu 400 delege içinde. Partililerimize özgüven geldi. Gittiğim zaman rahatlıkla aday olabileceğimin güvencesi oluştu” dedi.

EŞİMİN KURULTAY DELEGESİ YAZILMASI SİYASİ HATAYDI, BİR DAHA OLMAZ

Görev süresi boyunca kendisinin de hataları olduğunu kaydeden CHP Karabağlar İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Ali İhsan Yıldız, eşinin kurultay delegesi yazılmasındaki yanlışlığı farkedip öz eleştiri yaptığını vurgulayarak, bir daha böyle birşeyin olmasına izin vermeyeceğini söyledi:

“Ben her şeyi bilirim olmaz. İnsanın  mutlaka öğrenmesi gereken bir bilgi ve yapması gereken işler mutlaka vardır. İki yıllık yaptığımız hizmet sürecinden sonra da evet eksiklerimiz ve hatalarımız oldu. Eleştiri ve özeleştiri yaparak davranmalıyız. Eksiklerimizi masaya yatırmalı ve bundan sonraki süreci daha güçlü bir örgüt yapısıyla şekillendirmeliyiz. Tabiki eksiklerimiz ve hatalarımız oldu, bilmediğimiz birtakım ayak oyunları oldu. İl başkanlığı sürecinde eşimin kurultay delegesi olarak yazılması büyük bir hataydı. Ben özeleştirimi veriyorum. Siyasi bir hataydı. Bir daha olmaz.”

MUHİTTİN BAŞKAN ÖYLE BİR İNSANDIR Kİ KARIŞ DESEN DE KARIŞMAZ

Örgüt başkanı olarak CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile uyumlu çalıştıklarını belirten Ali İhsan Yıldız, Başkan'ın delege ve ilçe kongresine karışmadığını vurguladı:

“Muhittin Başkanın öyle bir insandır ki böyle şeylere asla karışmaz. Parti içindeki aday, delege herkes onun için aynı değerdedir. Karış desen de karışmaz. Örgüt kendini özgür hissediyor kesinlikle. Partili arkadaşlarıma da diyorum ki, önce mahallende delege olacaksın. Bu bir takım. Ama siyasette genel başkanımız da temiz siyaset yapılsın diye meclise sundu. Siyaseti temiz hale getirmek zorundayız. Temiz toplum temiz siyasetle ilkeli birliktelikler oluşturmalıyız. Toplumsal değerlerin çürümesi hepimize yansıyor. Toplumsal beklenti ve çıkarları ön planda tutmalıyız. Kirli siyasetin önünü kesmemiz gerekiyor. Ama ilkemiz de bu süreç içinde demokratik katılımcı ama temiz toplum ve siyaset anlayışı idi. Bu ilkeleri önümüze rehber edineceğiz.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Ali İhsan Yıldız: Onların elinde yandaş basın var. Çarpıtmaya çalışıyorlar. Somut gerçekler var iken onlar olayı hey Kılıçdaroğlu’na getiriyorlar. İşsizliğin, ekonomik sıkıntı yaşıyoruz. Gizledikleri halde yüzde 13’leri geçti. Yoksulluk sınırı geçti. Ama bunlar bize bu ülkede sağlıklı yaşanabilir ülke sunmak yerine öbür dünyada cennet vaat ediyorlar. Kutsal değerleri kullanıyorlar.

Birol Soylu: Herhalde Zimbabve’de bu kadar şeyin onda birinde bile halk sokaklara dökülürdü. Herhalde bu korku imparatorluğunun meyvelerini yiyorlar. Bu iktidara son vererek bu zulme son verilir. Başka bir şansımız yok. Siz karşınıza aday olarak çıkan Necati Akpınar’ın seçim ofisine çiçekle gidip ziyarette bulundunuz.

Ali İhsan Yıldız: Biz mahalle delege seçimlerinde de bunu uyguladık. Bütün partili yoldaşlarım gelip delege olsunlar, delege olmak için mücadele etsinler. Bu onların en demokratik hakkıdır. Bir mahallemizde üç liste bile çıktı. 247 kişi ilk kez delege oldu. 143 kadın arkadaşımız, 56 genç delege oldu 400 delege içinde. Partililerimize özgüven geldi. Gittiğim zaman rahatlıkla aday olabileceğimin güvencesi oluştu.

Tüzük değişikliğiyle delege sisteminin kaldırılması gerekiyor. Üye yapımızın adaletsizliğinden kaynaklı temsilde adalet sorunu yaşanıyor. O nedenle mutlaka ve mutlaka üyelerin güncellenmesi gerekiyor. Liyakata göre bir takım kriterler konmalı. Kriterlere göre yükselerek gelmeli. Bu sistemin değiştirilmesi gerekir.

Birol Soylu: Foça’da çarşaf liste yapıldı. Tam demokratik bir uygulama. İnsanların önünü açan bir uygulama. Parti içinde adaleti tesis etme anlayışı umarım tabana da yansır.

Ali İhsan Yıldız: İki yıl boyunca bu katılımları arttırmak için çalıştık. Tüm eylemlere Karabağlar üyeleri en yüksek oranda katılım sağlamıştır. Gösterdikleri duyarlılık nedeniyle hepsine teşekkür ediyorum. Cumartesi günü yapılacak olan kongrede delege arkadaşlarım bana tekrar görev verirlerse iyi olur. Genelde de partimizin iktidarını kurmak için çalışacağız. Referandumda biz en son seçimde  yüzde 42 olan oyu yüzde 62’lere çıkardık.

Önce planlamak lazım. Ardından strateji belirlemek lazım. Bunları da bilgiyi alıp akıl süzgecinden geçirip bilimin ışığında hareket ediyoruz, ettik, edeceğiz.

Birol Soylu: Belediye başkanıyla uyumlu diye bir laf çıktı. Uyumsuzluk tartışması abesle iştigal. Filanca uyumlu benimle deniyor. Örgütle uyumlu ilçe başkanı hiç konuşuluyor mu'

Ali İhsan Yıldız: Belediye başkanları sonuçta kamu görevlisi, herkesin belediye başkanı olmalı. Siz belediyenin üstündesiniz. Örgüt belediyenin üstündedir tabiki. Ama kamusal alanda farklı görevleri vardır. Biz benim yaşam biçimimde de insanlarla kavga etmek diye bir şey yoktur. Öyle bir belediye başkanımız var ki, işini bilen bir insan. Biz onunla doğru bir iletişimle nasıl birlikte beraberliği sağlayacağımız noktasında tabiki uyumlu olacağız. Neden uyumlu olmayalım k? Örgütsel bağımsızlığımızı korumak şartıyla. Ben ekonomik anlamda ve örgütsel anlamda bir özerkliğimiz var zaten. Herkes kendi sorumluluk alanında ve doğru iletişim tarzıyla çalışmalı. Karabağlar’ın her sokağında çalışıyoruz. Halktan gelen sorunları belediyeye ulaştırmalıyız. Belediyeyi partisel anlamda denetlemek durumundayız. Bunu da ilkeli bir şekilde yapacağız. Kamuoyuna yansıtmayacağız.

Karabağlar tam bir mozaik. 81 ilden göç alıyor. Farklı kültürler bizim zenginliğimizdir. Bu ülkeyi yöneten zihniyet insanların kutsal değerleri ve yoksullukları üzerinde çalışarak toplumu duyarsızlaştırıyor. Bu nedenle birlik beraberlik içinde olmalıyız. Güçlü bir örgüt yapısıyla bunu yapabiliriz.

Birol Soylu: her belediye başkanının mutlaka bir tarafı vardır. İzmir’in çoğunda birçok belediye başkanı gırtlağına kadar kongrelere karışıyor. Karabağlar’da böyle bir müdahale var mı'

Ali İhsan Yıldız: Muhittin Başkanın öyle bir insandır ki böyle şeylere asla karışmaz. Parti içindeki aday, delege herkes onun için aynı değerdedir. Karış desen de karışmaz. Örgüt kendini özgür hissediyor kesinlikle. Partili arkadaşlarıma da diyorum ki, önce mahallende delege olacaksın. Bu bir takım. Ama siyasette genel başkanımız da temiz siyaset yapılsın diye meclise sundu. Siyaseti temiz hale getirmek zorundayız. Temiz toplum temiz siyasetle ilkeli birliktelikler oluşturmalıyız. Toplumsal değerlerin çürümesi hepimize yansıyor. Toplumsal beklenti ve çıkarları ön planda tutmalıyız. Kirli siyasetin önünü kesmemiz gerekiyor. Ama ilkemiz de bu süreç içinde demokratik katılımcı ama temiz toplum ve siyaset anlayışı idi. Bu ilkeleri önümüze rehber edineceğiz.

Ben her şeyi bilirim olmaz. İnsanın  mutlaka öğrenmesi gereken bir bilgi ve yapması gereken işler mutlaka vardır. İki yıllık yaptığımız hizmet sürecinden sonra da evet eksiklerimiz ve hatalarımız oldu. Eleştiri ve özeleştiri yaparak davranmalıyız. Eksiklerimizi masaya yatırmalı ve bundan sonraki süreci daha güçlü bir örgüt yapısıyla şekillendirmeliyiz. Tabiki eksiklerimiz ve hatalarımız oldu, bilmediğimiz birtakım ayak oyunları oldu. İl başkanlığı sürecinde eşimin kurultay delegesi olarak yazılması büyük bir hataydı. Ben özeleştirimi veriyorum. Siyasi bir hataydı. Bir daha olmaz.

Karabağlar’da 58 mahallenin temsiliyet dengesini gözeterek davranacağım. Biz diyoruz ki ana ilkemiz, mahallesini komşusunu en iyi tanıyan orada oturan insandır. Mahalle çalışma birimlerini aktif hale getirirsek seçim propagandası yapmamız etkin olacaktır. Mahalle çalışma grupları oluşturduk. Üç kişiden oluşan. Sandık çevresi örgütlenmesine büyük önem verdik. Bundan sonra da önem vereceğiz. Mutlaka eğitimden geçiriyoruz. Eğitim komisyonlarımız faal. Alanda neyi, nasıl, hangi şekilde anlatacağımızı önemsiyoruz. Otuz ilçe arasında parti içi eğitimi en fazla veren ilçeyiz. Kılcal damar örgütlenmesini gerçekleştirdik. Bunun referandumda somut olarak sonucunu aldık. MHP’nin yüksek oy aldığı sandıkların bulunduğu sokaklarda birebir ev ziyareti çalışması yaptık. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el bırakmadık. Herkesin emeğine ve yüreğine sağlık.

Bizim dışımızdaki toplumsal muhalefeti örgütlemek için de uğraştık. Yerel inisiyatif dedik. Onlarla toplantı yaptık. Onlarla sürekli diyalog gerçekleştirdik. Parti içinde birlik sağlayınca toplumsal mücadeleyi örgütleme anlamında örnek, düzeyli çalışmaların içine girdik.

Birol Soylu: Karabağlar disiplin kurulu başkanlığım döneminde de en az dosya gelen ilçeydi. Demek ki örgütsel huzur var. Geleceğe dair siyasi projeleriniz neler'

Ali İhsan Yıldız: Parti içi sorunları kendi içimizde çözdüğümüz için sorun yaşamıyoruz ya da az sorun yaşıyoruz. Bu temelde bakıyoruz. Mahalle çalışmalarını daha tabana yaymak. Üyelerimizi daha aktif hale getirmek. Partililerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak, sevgiyi ve hoşgörüyü sağlamak. Bu mücadeleyi sokak örgütlenmesi temelinde hareket etmek istiyoruz. Komisyonları daha aktif hale getirerek, sorunları tespit edip çözüm odaklı çalışmak ve bu doğrultuda projeler üretmek istiyoruz. Gençlere yönelik, gençleri örgütleyecek projeleri geliştireceğiz. O nedenle mahallelerde gençlere has gençlik danışma kurulları oluşturmak bundan sonraki çalışma programımızda olacak. Kadınların olduğu yerde mücadele en güzel şekilde oluyor. Temsiliyet anlamında daha aktif olmak için önlerini daha fazla açacağız. Herkes kendi farklı yapısını koruyarak farklılıklar yaratacak projeler üzerinde çalışacağız. Herkesin özgür iradesiyle ama ayrıştırmadan demokratik haklarını kullanacak bir yarış olacaksa, kadın ve gençlik kollarına kim seçilirse bizim adayımız. Uyum içinde çalışırız bundan sonra da. Kadınlarımız mücadelenin içinde ne kadar fazla olursa daha güçlü bir örgüt yapısı olacağına inanıyorum.

Mahalle meclislerini oluşturacağız yeniden. Herkesin içinde olacağı o mahalle meclislerini ne kadar aktif hale getirirsek, siyasal bilinç verirsek hep birlikte o zaman zaten biz bu CHP’nin güçlü örgütü yerelde ve genelde iktidarın kapısını mutlaka açacaktır.

Göç kuşağı projesiyle farklı kültürlerimiz bizim zenginliğimizdir diyeceğiz. Toplumu hak temelli mücadeleye yönlendirmeliyiz. Etnik köken, mezhep, yaşam tarzı önemli değil. Hak temelli. Yoksulluğu hangi politikalarla çözeriz diye tespit edip çözüm odaklı çalışacağız. Bilimsel, evrensel, çağdaş eğitim nasıl olur noktasında hareket edeceğiz. İşsizlik ve yoksulluğun kader olmadığı alanda topluma anlatacağız. Herkes bizim için değerlidir, noktasından bakarak alanda mücadele için bizim birliğimizi sağlamak için biz genel başkanımızın da söylediği gibi şu an fragmanlarını yaşadığımız tek adam rejimine karşı demokratik parlamenter rejimin tekrar dönülmesi için çalışacağız. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.