Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldız: 30 Ağustos bu ülkenin ruhudur

Yıldız: 30 Ağustos bu ülkenin ruhudur

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, “30 Ağustos bu ülkenin ruhudur” dedi. 30 Ağustos Büyük Taarruz’un 97’nci yıl dönümünde CHP Karabağlar İlçe Örgütü öncülüğünde Uğur Mumcu Parkında tören düzenlendi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız’ın yanı sıra DİSK Emekli Sen Karabağlar Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi ve Eğitim İş üyeleri de törende hazır bulundu.

  • Ege Postası
  • 30.08.2019 - 15:01

Çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikte CHP, İYİ Parti, ADD ve Emekli Sen Atatürk heykelinin önüne çelenk bıraktı. Kurtuluş Savaşı şehitleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına yapılan saygı duruşundan sonra konuşmalara geçildi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, 30 Ağustos’un Anadolu’nun geleceğini belirleyen bir tarih olduğunu söyleyerek, “Bugün bu ülke ayaktaysa ve bu coğrafyada varlığını sürdürüyorsa, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ diyen iradenin sayesindedir. Eğer bugün kendi bayrağımız altında hür yaşıyorsak, ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’ diyen iradenin sayesindedir. Bu iradenin ortaya koyduğu ışıkla, inançla ülkemizi ve Karabağlarımızı ileri taşıyacağız. Çünkü 30 Ağustos bu ülkenin ruhudur ve bizi bu ruh geleceğe taşıyacaktır” sözlerine yer verdi.

ANAYASA’NIN İLK MADDELERİ VURGUSU

İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız da, 30 Ağustos’a sahiplenmenin önemine vurgu yaparak, “30 Ağustos, bu ülkeye Mondros ve Sevr’de yaşatılmak istenen kadere itirazdır. Milletimiz Büyük Önder’in öncülüğünde bunu yapmak isteyenlere haddini bildirmiştir. Bugün de, ülkemizin birliği ve bütünlüğü konusunda başka heveslere kapılanlara burada olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Onlara da hadlerini bildirmeyi biliriz. Anayasamızın ilk üç maddesi bizim en temel aidiyetimizdir. Bu üç maddenin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin teklif bile edilemeyeceğini bu kesimlere hatırlatıyoruz. Bugün 30 Ağustos’a sahiplenmenin anlamı budur” diye konuştu.

Törende Emekli Sen Şube Başkanı Bünyamin Yolal ve ADD Şube Başkanı Gülten İmrak da 30 Ağustos’u selamlayan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından tören sona erdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.