Dolar 32,5870
%0.23
Euro 34,8164
%0.44
Altın 2.421,470
%-0.47
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım, kongre sürecini işaret etti; Herkes kendi işini yapsın

Yıldırım, kongre sürecini işaret etti; Herkes kendi işini yapsın

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, CHP İzmir’de gerçekleşen son gelişmelerin ardından açıklama yaptı. Başkan Yıldırım, parti içinde herkesin kendi işini yapması gerektiğini ifade ederken, “Karşıyaka için bu süreç kapanmıştır. Örgütün üzerinde hiçbir güç tanımadım” dedi. Yıldırım kongre sürecinin de bayram havası içinde geçeceğini vurgularken, “Kongre sürecine örgüt dışından bir müdahalenin olacağını düşünmüyorum” dedi. Yıldırım, kongre sürecini işaret etti

  • Ege Postası
  • 24.07.2019 - 16:59

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- CHP İzmir’de gerçekleşen Karşıyaka hamlelerinin ardından açıklama yapan  Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Karşıyaka’da sürecin tamamen kapandığını ifade ederken, “Parti içi demokrasiyi içselleştirmemiz lazım. Örügütün üzerinde hiçbir güç tanımadım” dedi. Yıldırım parti içinde herkesin kendi görevini yapması gerektiğini dile getirirken, kongre sürecine dair de önemli mesajlar verdi. Yıldırım, “Kongre sürecinde de dışarıdan bir müdahalenin olacağına inanmıyorum, bayram havasında bir kongre süreci geçireceğiz” diye konuştu. 

“YUMRUK GİBİ OLMALIYIZ”

Başkan Yıldırım, CHP’de birlik vurgusu yaparken, “Karşıyaka’da yaşananlar Karşıyaka örgütünü derinden üzmüştür. Biz seçilerek gelmiş ilçe başkanlarıyız, kongre süreci de Eylül ayı içerisinde başlayacaktır. Seçimle gelen seçimle gidebilmeli. CHP’de tabanın sesinin daha fazla yayabileceğimiz alanların oluşması gerektiğine inanıyorum. Örgüt en büyük güçtür, örgütün üzerinde hiçbir gücü tanımadık ve tanımayacağız. Bizler 2023 CHP iktidarına giden Türkiye’de, iktidara en yakın olduğumuz süreçte, belediye başkanlarımızla ve örgütümüzle el ele kol kola yumruk gibi olmalıyız. Parti içi demokrasimizin işletileceği yerler kongreler salonlarıdır. Karşıyaka bu süreç kapanmıştır, noktalanmıştır, örgütümüzle mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“ÖRGÜT DIŞINDA HİÇBİR GÜÇ SÜRECE DAHİL OLMAMALI”

Örgüt dışında kimsenin kongre sürecine müdahale etmemesi gerektiğini belirten Başkan Yıldırım,  “Son 5 yılda Türkiye’de CHP örgütlerinin en yüksek oyunu alan örgüt Karşıyaka CHP örgütüdür. Konglerde, ilçelerde ve illerin geleceğini yine örgütler tayin etmelidir örgütlerin dışında hiçbir güç bu sürece dahil olmamalıdır. Parti içi demokrasi işletilecektir ve bunun herkese faydası olacaktır” dedi. 

“HERKES İŞİNİ YAPSIN” 

Parti içinde herkesin görevini yapması gerektiğini ifade eden Başkan Yıldırım, İlçe başkanları, ilçe başkanlığı görevini yapsın, belediye başkanları, belediye başkanlığı yapsın, ama herkes kendi görev alanlarında çalışsın, herkes kendi işini yapsın” diye konuştu.

“MÜDAHALE OLMAYACAK BAYRAM HAVASINDA BİR KONGRE YAŞAYACAĞIZ”

Kongre sürecinde adaylık kararına delegenin iradesinin belirleyeceğini dile getiren Yıldırım, “Ben bugüne kadar hiçbir yere adayım demedim delegenin iradesi neye işaret ederse ona saygı duyacağız. Zaten herkes delegenin iradesine saygı duymak zorunda. Karşıyaka en köklü en güçlü örgütlerden birisi göreceksiniz kongre süreci bayram havası içerisinde geçecek. O gün Kaşıyaka Örgütü’nün şölen günü olacak.Kazanan ve kaybedenin olmadığı CHP’nin kazandığı bir gün olacak” şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.