Dolar 32,4045
%-0.25
Euro 34,7420
%-0.66
Altın 2.438,740
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: İzmir Türkiye'ye örnek oldu

Yıldırım: İzmir Türkiye'ye örnek oldu

TV 35 ekranlarında Gün Ortası programında Mutlu Kopuz’un yayın konuğu olan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Türkiye’nin en yüksek oyunu alan metropol ilçelerden biri olan Karşıyaka’nın İzmir’e de Türkiye’ye de örnek olduğunu söyledi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’dan gündem değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 12.04.2019 - 09:27

EGEPOSTASI- İstanbul, Ankara seçim sonuçlarının ardında da İzmir’in olduğunu dile getiren CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, adayların ve partisinin kullandığı kucaklayıcı dil ve üslubun da başarılarının altında yatan temel nedenlerden biri olduğunu belirtti.

İlçe Başkanı Yıldırım, “Seçimlerinde sayın Tunç Soyer, aşk ile İzmir’i yöneteceğim dedi ve çok iyi bir seçim süreci geçirdi. Üslubu da son derece kucaklayıcıydı. Bizim adaylarımızın tamamının üslubu kucaklayıcıydı. Hiçbir ilçe belediye başkan adayımız ne kadar onlar germeye çalışırlarsa çalışsınlar onlar, partimiz, genel merkez yöneticilerimiz kucaklayıcı bir üslupla süreci yönettiler. Ankara ve İstanbul’un başarısının altında aslında İzmir’in başarısı vardır diye düşünüyorum” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İzmir’den başlamak üzere bu seçimi hep beka sorunu üzerinden götürdüler. Beka sorunu diyerek. Türkiye’nin beka sorunu varsa bu AKP iktidarıdır. Bunu vatandaş o zamandan beri görüyordu. Ama yıllardan beri yaptıkları toplumu bölme parçalama ve toplumu birbirine düşürme üzerinden siyaset yürüttüler. Bunu en çok da İzmir üzerinde yapmaya çalıştılar.

PARTİMİZ VE ADAYLARIMIZ KUCAKLAYICI BİR ÜSLUP KULLANDI

31 Mart yerel seçimlerinde sayın Tunç Soyer, aşk ile İzmir’i yöneteceğim dedi ve çok iyi bir seçim süreci geçirdi. Üslubu da son derece kucaklayıcıydı. Bizim adaylarımızın tamamının üslubu kucaklayıcıydı. Hiçbir ilçe belediye başkan adayımız ne kadar onlar germeye çalışırlarsa çalışsınlar onlar, partimiz, genel merkez yöneticilerimiz kucaklayıcı bir üslupla süreci yönettiler. Ankara ve İstanbul’un başarısının altında aslında İzmir’in başarısı vardır diye düşünüyorum.

İZMİR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

CHP’nin kalesi olarak Tunç Soyer ile birlikte diğer illerimize de moral kaynağı oldu. Bu dönem aslında İzmir’in verdiği direniş bana göre diğer illerimize örnek oldu. Sayın Tunç Soyer de çok iyi bir seçim kampanyası yürüttü. İzmir’de yüzde 58 gibi tarihi bir oyla bu süreci yönetti CHP. Halk artık gerginlikten bıktı. 2002’den beri ülkeyi gererek yönetmeye çalışıyorlar.

VATANDAŞA DA BİR GÜVEN GELDİ ARTIK

Son bir yıl içerisinde yüzbinlerce işletme kapatıldı. Birçok kurumu sattılar. Silah sanayini Katarlılara sattılar. Siz Türk halkının bunu görmeyeceğini mi düşündünü? Devletin bütün kaynaklarını, imkanlarını kullandılar. Buna karşın büyükşehirlerin tamamında halk CHP’ye teveccüh gösterdi. Aslında vatandaşa da bir güven geldi. Vatandaş bunlardan kurtulmak istediğini beyan etti. Kısa süre içerisinde İstanbul’da da biz bu mazbatayı alıp sosyal demokrat belediyecilik anlayışını göstereceğiz.

TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ ÖRGÜTLERİNDEN BİRİYİZ

Evet. Karşıyaka CHP’nin kalesi. 3 dönemdir Karşıyaka örgütünü yönetiyorum. Türkiye’nin en güçlü örgütlerinden biriyiz. Biz oturmuş, ne istediğini bilen, 11-12 seçimi birlikte yönettik. Nasıl çalışacağımızı biliyoruz. Türkiye’deki en yüksek oyu, metropol ilçeler içerisinde, aldık. İttifak yaptığımız İYİ Parti’nin seçime girmesine karşın en yüksek oyu aldık. Onu da eklersek Karşıyaka’da ciddi bir oyumuz olduğunu görürsünüz. Karşıyaka CHP’nin kalesidir. Adaylarımız değişse de örgütümüz ve vatandaşımızın duyarlılığı ortada. Cumhuriyete bağlı yurttaşların yaşadığı önemli ilçelerimizden birisidir. Tüm seçimlerde en yüksek oy oranına ulaştık. Böyle bir örgütün başkanlığını yaptığım için örgütümle gurur duyuyorum.

BAŞKANIMIZLA İYİ BİR İLETİŞİMİMİZ VAR VE…

Cemil Tugay ile çalıştık. Mustafa Özuslu döneminde ben ve o başkan yardımcısıydık. Sayın Cemil Tugay ile iyi bir iletişimimiz var. O da partimin emrindeyim, ilçe örgütümüzle güzel bir çalışma yürütüyoruz demiş. Siyasi hesaplarla hareket edenler umutlanmasın. Biz et ve kemik gibiyiz.

CEMİL TUGAY PARTİ ROZETİNİ ÇIKARMAYACAK ÇÜNKÜ..

Cemil Beyi iyi tanıdığımı düşünüyorum. Ben her zaman örgütümün emrindeyim dedi. CHP rozetini de hiçbir zaman çıkarmayacağım dedi. Aynı zamanda parti rozetini de çıkarmayacak, o makama partisi sayesinde geldiğini de bilen bir arkadaşımız. Örgütün ne olduğunu bilen, örgüt terbiyesi olan bir arkadaşımız. Karşıyaka halkı ile de uyumlu olacağına inanıyorum.

HÜSEYİN MUTLU AKPINAR STADA HAYIR DEMEDİ

Karşıyaka’da stadı konusunu siyasete malzeme yapmaya çalışıyorlar. Aslında bu konu çok basit ir konu. O bölgede oturan bir yurttaş olarak da ilçe başkanı olarak da fikrimi söyleyebilirim. Şimdi Hüseyin Mutlu Akpınar hiçbir zaman stada hayır demedi. Akpınar o noktaya stat yapılabilmesi için belediyeye ait arsayı dahi bakanlığa devretti. Hiçbir zaman hayır demedi. Bir stat olmalı dedi. Hatta bir kompleks olmalı dedi. Sadece yeri ile ilgili sorun olabilir. Oraya 15 bin kişilik stat yaptığınızda 6-7 bin kişi ayakta kalıyor. Yangın itfaiye ve araç girişlerinde sorun olduğunu söyledi ama hiçbir zaman hayır demedi. Karşıyaka’da daha farklı alana 30 bin kişilik yüzme havuzu, tenis kortlarıyla bir spor kompleksi yapılması daha güzel olur.

STADIN YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ, YILLARDIR SİYASİ MALZEME YAPIYORLAR

Cemil Bey de stat yapılmasına karşı değilim. Ancak stadı yapacak olan ki? Varsa hukuki sorunları kaldıracağım, buyurun yapın diyor. Stadı bakanlık, devlet yapacak. Neden yapmıyorlar da yıllardır siyasi malzeme konusu yapıyorla? Ne şimdiki ne geçmiş başkanlar karşı değil, engel de değil. biz de bu stadın takipçisiyim. Önünüzde hiçbir engel yok. Buyurun yapın kardeşim. Yalı’ya yapılacak bir stadın kapasitesinin, tahliye sisteminin, otoparkının, vatandaşları-meslek odalarının ve stk’ların  görüşleri de alınarak, nereye uygun ise yapılmalı.

AKPINAR İÇİN DE BENİM İÇİN DE ASLOLAN PARTİMİZDİR

Ben iyi bir CHP’liyim. Biz gözümüzü açtığımızda Hüseyin Mutlu Akpınar da ben de öğretmen çocuğuyuz. Atatürk’ün resimleriyle doğduk. Bizim için kimin belediye başkanı olacağı değil önemli olan burada CHP’li başkan olmalı deriz. Bizim öyle takıntılarımız yoktur. Akpınar büyük bir nezaketle görevi devretti. Makamlar gelip geçicidir asıl olan CHP’dir. Ne partimize küseriz ne darılırız.

6 YILDIR AİLEMLE BİR GÜN BİLE TATİLE GİDEMEDİM

6 yıldır inanın bana bir gün ailemle tatile gitmedim daha. Eşim hatta, ben eczacıyım, işyerimi de ona bıraktım. Siyaseti çocuklarımızın geleceği için yapıyorum. Bugüne kadar hiçbir yere aday da olmadım. Kızım bana ne okulumuzun açılışına geliyorsun, ne ilgileniyorsun dedi. 3-4 aya bir seçim yaşadık. Yoğun bir süreçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.