Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: 'Göztepe üzerinden gözdağı verilemez'

Yıldırım: 'Göztepe üzerinden gözdağı verilemez'

Göztepe ile Eskişehirspor arasında Antalya Stadı'nda oynanan TFF 1'inci Lig play off finalinde çıkan olaylara karışanlar hakkında, "Organize şekilde ve örgütlü suç işledikleri" iddiasıyla yakalama ve gözaltı işlemleri başlatılmasına ve örgütlü suçlar kapsamına alınmasına tepkiler dinmiyor. Son olarak AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, 'Göztepe Üzerinden Gözdağı Verilemez' başlığı altında 9 maddelik açıklama yaptı. AK Partili Başkan'dan soruşturmaya 9 maddelik tepki

  • Ege Postası
  • 19.08.2017 - 10:31

EGEPOSTASI- Göztepe ile Eskişehirspor arasında 4 Haziran 2017 tarihinde Antalya Stadı'nda oynanan TFF 1'inci Lig play off finalinde çıkan olaylara karışanlar hakkında, "Organize şekilde ve örgütlü suç işledikleri" iddiasıyla yakalama ve gözaltı işlemleri başlatıldı. Soruşturma gündeme bomba gibi düştü. Örgütlü suçlar kapsamına alınan soruşturmaya kamuoyunun her kesiminden tepki yağdı. Göztepeli taraftarlar “Biz Göztepeliyiz, terörist değiliz’ diye isyan ederken sosyal medyada da fişlendiklerini savunan taraftarlar #GöztepeTaraftarıFişleniyor etiketiyle yapılan suçlamalara tepki gösterdi…

Kamuoyunda suçlamalara tepkiler artarken bir tepki de AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’dan geldi.

'Göztepe Üzerinden Gözdağı Verilemez'

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, yazılı açıklama yaparak gözaltılara sert tepki gösterdi.

Yıldırım’ın 9 maddelik açıklaması şöyle;

1-) Sporda şiddete elbette karşıyız. Stadyumların "arena"lara dönüşmemesini, mücadelenin sadece yeşil sahada olmasını istiyoruz.

2-) Antalya'da oynanan ve Göztepe'mizin 14 yıl sonra Süper Lig'e çıktığı final maçında tribün olayları anlamında ölçünün kaçtığı doğrudur.

3-)Fakat, bu olayda stat güvenliğini almayan ve o cephaneliğin tribünlere sokulmasına göz yumanlar (engel olmayanlar) asıl suçlu/sorumludur.

4-) Hal böyleyken ve suçlular, sorumlular tek tek tespit edilmişken, olayı "çete"ye sokmak, "örgüt"e bağlamak anlaşılabilir bir durum değildir.

5-) Burada amaç, Göztepe üzerinden bütün Türkiye'ye, kulüplere, taraftarlara mesaj vermek ise, bunu kabullenmemiz mümkün değildir.

6-) Hukuka elbette saygılıyız ama geçmişi başarılarla dolu Şanlı Göztepe'mizin ve cefakar taraftarımızın kurban seçilmesine göz yumamayız.

7-) Bu olayın, iyi başladığımız Süper Lig'de motivasyonumuzu bozmamasını umut ediyor, Göz Gözümüze gönül verenleri sükunete davet ediyorum.

8-)Ayrıca, sağduyulu yaklaşımı ve açıklamalarından dolayı Göztepe Başkan ve Yönetimi'ni de kutluyorum.

9-) Bir futbol aşığı ve Göztepe sevdalısı olarak, sporda, futbolda şiddetin son bulmasını, barış ve kardeşliğin bütün statlara hakim olmasını diliyor, "ilgililer"in kararlarının bir kez daha gözden geçirmelerini temenni ediyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.