Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan kongre öncesi flaş açıklamalar

Yıldırım'dan kongre öncesi flaş açıklamalar

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe kongre öncesi tarafsız olacağını açıklarken, "hiçbir delege arkadaşımın üzerinde yönlendirme yapmayacağım" dedi. Öte yandan Başkan Yıldırım, ilçe başkan adaylarının listelerini hazırlarken dikkat etmeleri gereken hususlar ile kadın ve gençlik kotasına uymaları çağrısı yaptı. Yıldırım'dan kongre öncesi flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 16.01.2020 - 10:33

EGEPOSTASI- CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, kongre öncesi flaş açıklamalarda bulundu. İlçe kongresinde aday olmayacağını daha önceden açıklayan Yıldırım, "hiçbir şekilde taraf olmayacağımın ben veya herhangi bir aile ferdimin hiçbir listede olmayacağının bilinmesini isterim.Hiçbir delege arkadaşımın üzerinde yönlendirme yapmayacağım." dedi.

CHP Karşıyaka İlçe Kongresi 18 Ocak Cumartesi günü Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosunda yapılacak. Şu ana kadar Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu ilçe başkanı olabilmek için adaylığını açıkladı. 

Mevcut Başkan Uğur Yıldırım ise sosyal medaydan kritik bir açıklamaya imza attı.

Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

Karşıyaka örgütünün değerli üyeleri ve delegeleri;

Partimizin mahalle koordinatörlüğü ile başlayan siyasetimde ilçe yönetim kurulu üyeliği Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı,
Örgüt ve Parti Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı,

2015-2017 Karşıyaka İlçe Başkanlığı 1.dönem,
2017-2020 Karşıyaka İlçe Başkanlığı 2.dönem görevlerini yaptım.

Mahalle delegesi, İl delegesi ve 35. ve 36. Kurultaylarda kurultay delegeliği yapma onurunu yaşadım.

18 Ocak 2020 tarihinde yapılacak kongremizde hiçbir şekilde taraf olmayacağımın ben veya herhangi bir aile ferdimin hiçbir listede olmayacağının bilinmesini isterim.

Hiçbir delege arkadaşımın üzerinde yönlendirme yapmayacağım.

Tarafsız bir ilçe başkanı olarak hareket edeceğim. Listeleri elime aldıktan sonra bugüne kadarki süreçte partimize zarar verdiğini düşündüğüm, kadın ve gençlik kollarının görevden alınmasına sebebiyet veren kişiler üzerinden karar vereceğim.

Kongre delegesi arkadaşlarımından tek isteğim; her dönemin belirleyicisi olmaya çalışan, şahsi çıkar ve menfaatleri için mücadele edenleri değil #DAVA adamı olarak partisinin iktidarı için çalışan üyelerden yana tercihlerini kullanmaları... Saygılarımla"

İLÇE BAŞKAN ADAYLARININ DİKKATİNE

Başkan Yıldırım, ikinci açıklamasını ise ilçe başkan adaylarının dikkatine sundu. İlçe başkan adaylarının listeleri hazırlarken dikkat etmeleri gereken hususlar ile kadın ve gençlik kotasına uymaları çağrısı yaptı.

CHP KARŞIYAKA ÖRGÜTÜ'NÜN DEĞERLİ ÜYELERİ VE KONGRE DELEGELERİ

1. Kongremiz 18 Ocak Cumartesi Günü saat 10.00 da Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosunda yapılacaktır.

2.Delegelerimiz için girişte stant kurulacak olup delege kartları dağıtılacaktır. Delegelerimizin en geç saat 09.30'da Suat Taşer'de olmaları gerekmektedir.

3. İlçe Başkan adaylık başvurusu için delegelerimizin yüzde 10'unun imzasını almak ve divan başkanlığına vermek yeterlidir. (417 delegemiz vardır, doğal delegelerle birlikte başvuru için 42 imza yeterlidir)

4. İlçe başkan adaylarımız yüzde 33 cinsiyet yüzde 20 gençlik kotasına uymak zorundadırlar.

5. Listelerde 16 asıl ve 16 yedek yönetim kurulu üyesi ile 72 il delegesi yazılacaktır.

6. 16 asıl yönetim kurulu üyesinin en az 5 tanesi kadın ve 3 tanesi 30 yaş altı genç üyemizden oluşmalıdır.

7. Listeler hazırlanırken soyadı ve adı olarak yazılmalıdır.

8. Asıl olan ve tüzügümüze göre çarşaf liste olarak seçimlerin yapılmasıdır. Divana herhangi bir başvuru olmaz ise çarşaf liste ile seçime gidilir.

9. Ancak delegelerimizin yüzde 10'u imza toplayarak oylamaya geçilmeden önce divan başkanlığına BLOK liste talebinde bulunursa divan başkanlığı oylamaya sunacaktır. Neticede çoğunluğun talebi seçim şeklini belirleyecektir.

10. İlçe başkan adayları seçimden önce listelerini İlçe Seçim Kurulu'na mühürleteceklerdir.

11. İlçe başkanlığımızca gerekli hazırlıklar yapılacaktır. Adaylara her türlü bilgilendirme yapılarak mevzuat konusunda yardımcı olunacaktır.

12. 18 Ocak'ta kongremizin Karşıyakamıza, İzmirimize ve partimize hayırlı olmasını ve şölen havasında geçmesini dilerim. YASASINCHP"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.