Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan İstanbul-İzmir otoyolu müjdesi: Yıl sonunda açılacak

Yıldırım'dan İstanbul-İzmir otoyolu müjdesi: Yıl sonunda açılacak

Temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kınık ilçesine geçerek, burada Kınık ve Foça devlet hastanelerinin açılış törenine katıldı.Açılışta konuşan Yıldırım, "Bergama da AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. Gönül belediyeciliği Bergama'da da hayata geçti. Demek ki Kınık ve Bergama, ağabey-kardeş olarak elele vererek, çok güzel hizmetleri Bakırçay Havzası'na getirecekler. Buraya İZBAN sözümüz var. İhalesi yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın haberi yok. Öğrenir, daha yeni" dedi. Daha sonra Bergama'ya geçen Yıldırım, "Bu sene sonunda İstanbul - İzmir otoyolu açılıyor" dedi. Yıldırım müjdeyi Bergama'da verdi

  • Ege Postası
  • 22.07.2019 - 17:32

Temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Kınık ilçesine geçerek, burada yapılan Kınık Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçimde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer ve ilçe belediye başkanları ile milletvekilleri katıldı.

Açılışı yapılacak olan hastanenin bahçesinde kendisini karşılamaya gelenlere seslenen Binali Yıldırım, kürsüye, 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu sırada kullandığı seçim şarkısıyla çıktı. Şarkının kendisini 2014 yılına götürdüğünü söyleyen Binali Yıldırım, şöyle dedi:

"Sizler bizim baş tacımızsınız. Biraz fazla ara vermişiz. Özledik sizi. Bugün özlem gideriyoruz. Başkanımız 'doğalgaz, TOKİ, hastane' dedi, yapıldı. Önümüzdeki sene Bakırçay Üniversitesi'ne bağlı olarak sağlık meslek yüksekokulu açılacak. Bergama da AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. Gönül belediyeciliği Bergama'da da hayata geçti. Demek ki Kınık ve Bergama, ağabey-kardeş olarak elele vererek, çok güzel hizmetleri Bakırçay Havzası'na getirecekler. Buraya İZBAN sözümüz var. İhalesi yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın haberi yok. Öğrenir, daha yeni. Bergama'ya İZBAN geldikten sonra Bergama'dan ta Selçuk'a kadar 188 kilometre dünyanın en uzun raylı sistemini İzmir'e kazandırmış oluyoruz. İzmir'in yollarını böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Şunu herkes bilsin ki yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. Alçaklara, PKK'lıya, FETÖ'ye, terör örgütlerine bu topraklarda göz açtırmayız. Buna en önce Kınık, Bergama, İzmir karşı çıkar."

'LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR'

Kınık halkına verdikleri hastane sözünü tuttuklarını ifade eden Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastane sözünü 2006 yılında verdik. Rabbim hastalık vermesin ama lazım olduğunda elimizin altında tesisimizin olması çok güzel bir şey. 'Sağlık olsun' demekle sağlık olmuyor. 17 yıldır Türkiye sevdalısı liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkemizi bir baştan bir başa kalkındırdık. Kim hayal edebilird? 600 yıllık hayal, Sabuncubeli Tüneli yapıldı. İzmir- Manisa arası 15 dakikaya indi. İstanbul- İzmir arası 2 saat 50 dakikaya düşecek. Hayaldi, gerçek oldu. Nereden nereye. Bununla kalmıyor, şimdi İzmir'den Bergama'ya kadar, Çandarlı Limanı'na kadar 76 kilometre otoyol yapıyoruz. Bu yol bittiğinde İzmir'den buraya gelmek yarım saat bile sürmeyecek. İşte hizmet, insan sevgisi bu. Lafla peynir gemisi yürümüyor."

'BU HALK BUNLARA İKTİDAR VERMEDİKLERİ İÇİN KONUŞMAKTA USTA OLDULAR'

Konuşmasında CHP'yi çok konuşmakla eleştiren Yıldırım, dış politikaya da değinerek, şunları söyledi:

"Solcuların, CHP zihniyetinin bu ülkede hiçbir hizmeti yoktur. Onların tek işi konuşmak. Konuşmayı çok güzel yaparlar. Çünkü bu halk bunlara iktidar vermedikleri için konuşmakta usta oldular. 50 yıldır konuşuyorlar ama sağ iktidarlar hep hizmet yapmıştır, proje yapmıştır, ülkeyi kalkındırmanın dertlisi olmuşlardır. Son 17 yıldır Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, İzmir'in nereden nereye geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Hiç merak etmeyin. Durmak yok, yola devam. Daha güzel olacak. Daha güzel hizmetleri hep beraber ülkemize, İzmirimize kazandıracağız. Türkiye, bölgede önemli bir yere sahip. Bölgemizin etrafında maalesef bir takım planlar yapılıyor. Bize 'S-400'ü niye aldınız' diyorlar. Biz vatandaşlarımızın, ülkemizin savunmasını, güvenliğini sağlamayacak mıyı? Bunu yaparken birilerinden izin mi alacağı? Bu millete böyle şey yakışır mı'"

FOÇA DEVLET HASTANESİ'NİN DE AÇILIŞI YAPILDI

Açılış töreninde konuşan Nihat Zeybekci de "Bu devlet hastanemizde emeği geçen her kim  varsa hepsinden Allah razı olsun. Allah muhtaç etmesin, eksik de etmesin. Her gelen buradan şifa olsun" dedi.

Konuşmalardan sonra Binali Yıldırım, Kınık Devlet Hastanesi ile telekonferansla bağlanarak, Foça Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Yapımına 2 yıl önce başlanan içinde acil servis, ameliyathane, yoğun bakım servisi, anestezi servisi, çocuk servisi, kadın doğum servisi, dahiliye servisi, genel cerrahi servisi, fizik tedavi servisi, üroloji servisi ve diş polikliniği servisi bulunan hastanede, Bergama Devlet Hastanesi'nden gelecek doktorlar, 2 gün göz tedavisi hizmeti verecek.

6 bin 156 metrekare kapalı alanda, 2 katlı ve 25 yataklı hastane, geçen ay hizmete girmişti. Binali Yıldırım, açılıştan sonra Kınık Belediyesi'ni ziyaret etti.

YILDIRIM, İZMİR'DE NİKAH ŞAHİDİ OLDU 

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Kınık'ta hastane açılışı gerçekleştirdikten sonra  Adnan Menderes Havalimanı'ndaki nikah törenine katıldı. Kiraz Belediye Başkanı AK Parti'li Saliha Özçınar, belediyede görevli Halkla İlişkiler Müdürü Akın Çelik ile kendi koruma polisi Elif İnan'ın nikahını kıydı. Havalimanı'ndaki törende AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de nikah şahitliği yaptı. Özçınar, nikah töreninde çekilen fotoğrafları, 'Allah mutlu ve mesut etsin, iyi ki varsınız' notuyla sosyal medya hesabından paylaştı. 

YILDIRIM: OTOYOL YIL SONUNDA AÇILACAK

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, nikah töreninin ardından Bergama'ya geçti. Yerel seçimlerde AK Parti adayı Hakan Koştu'nun seçildiği belediyeyi de ziyaret eden Binali Yıldırım, burada kendisini karşılayanlara seslendi. Yıldırım, şöyle konuştu: 
'Bergama, Bakırçay Havzası'nın en önemli merkezidir. Tarihiyle, kültürüyle, tarımıyla, doğal zenginlikleriyle, İzmir'in kuzeyindeki parlayan bir yıldızıdır. Bergama'ya İzmir'den uzanan otoyol, tüm hızıyla devam ediyor. Onun da temelini atmıştık. Şimdi gelirken gördüm Aliağa'ya kadar hemen hemen bitmiş. Bu tarafa doğru da yoğun çalışmalar sürüyor. Bu yol tamamlandığında diğer yandan da Savaştepe üzerinden İzmir'e gelen İstanbul - İzmir otoyolu bittiğinde artık bu bölge de İzmir ve İstanbul ile neredeyse komşu kapısı olacak. Bu sene sonunda İstanbul - İzmir otoyolu açılıyor. İzmir'den İstanbul'a gidiş 2 saat 50 dakikaya iniyor. Buradan Bergama'dan giderseniz daha kısa. Hemen iki saate düşer bu. Eğer size İzmir İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak deselerdi inanır mıydını? İnşallah bundan sonra da ülkemiz için milletimiz için Cumhur İttifakı olarak çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi çok büyük hizmetlerle buluşturduk. Çok büyük işler başardık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz.'

'BİR KAHRAMANLIK DESTANI YAZDINIZ'

'Toprağımız, milletimiz ve devletimiz her türlü teröre, belaya, musibete karşı amansız bir şekilde mücadele etmektedir' diyen Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:
'Siz 15 Temmuz'da büyük bir kahramanlık destanı yazdınız. O gece saat 11.00'de vatandaşlarımıza bu alçak darbe kalkışmasını duyurduğumuz andan itibaren, Cumhurbaşkanımızın aziz milletimizi göreve davet ettiği andan itibaren meydanları doldurduk. O gece alçaklara, beynini, aklını başka güçlere kiraya vermiş asker kılığına girmiş teröristlere karşı göğsünüzü siper ettiniz. Ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi. Alçaklar hak ettikleri cezayı aldılar. 3'üncü yılında yurdun her yerinde olduğu gibi İzmir'de de şanına yakışır bir anma töreni yapıldı. Kerem Ali Sürekli, MHP il başkanımız düzenledikleri bu güzel etkinlikte meydanda 40 bin hemşiremizi toplamayı başardılar. Bir kez daha gördük ki Türkiye sahipsiz değildir. 82 milyon vatana evladı İzmir'de düşmanı denize döken istiklal mücadelesini zaferle müjdeleyen değerli hemşehrilerim her zamana ihtiyaç olduğunda göreve hazırız demektedir. Şahsıma gösterdiğiniz sıcak karşılama ve sevgi, muhabbet için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Sizlerle gurur duyuyorum. Allah'a emanet olun.'

Binali Yıldırım daha sonra beraberindekilerle birlikte belediye binasına geçti. Burada Belediye Başkanı Hakan Koştu'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Binali Yıldırım yaklaşık 40 dakika kaldığı belediyeden ayrıldı, İzmir'e geçmek üzere yola çıktı.

(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.