Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan Der Spiegel'e sert cevap: Yemezler

Yıldırım'dan Der Spiegel'e sert cevap: Yemezler

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 12:51

Yıldırım, Alman Der Spiegel'deki 'Fırat Kalkanı operasyonunun hedefinin Kürtler ve uzun süreli işgal' olduğu yorumunun sorulması üzerine sert çıktı. Yıldırım, 'Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor. Dünyadan haberi yok, ya da kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa ABD Başkan yardımcısının, AB liderlerinin açıklamaları dinlesin. Ona göre haber yapsın' dedi.

YIldırım, Der Spiegel'in yaptığı haberin zırva olduğunu belirterek, 'Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor. Dünyadan haberi yok ya da kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa ABD Başkan yardımcısının, AB liderlerinin açıklamaları dinlesin. Ona göre haber yapsın. Türkiye bir yanda IŞİD’le mücadelede zayıf kalıyor diye yalan iddialarda bulunacaksınız, IŞİD’in üzerine gidip masum insanların hayatını kurtarınca da böyle yazacaksınız. Yemezler. Bunları aslı astarı yoktur. Bizim askerimizin görevi sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini teminat altına almaktır. Türkiye’nin yaptığı budur. Bunun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır. Baştan beri Türkiye’nin ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Terör örgütlerinin amacı hem Türkiye’de hem Suriye’de bölücülük yapmak, buralarda devlet kurmak. Öyle bir hayalin peşindeler ama asla bunu başaramayacaklar. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın emniyetini yüzde 100 sağlayıncaya kadar, DAEŞ unsurlarını bölgeden çıkarana kadar operasyonlara devam edeceğiz' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.