Dolar 32,5184
%0.02
Euro 34,8467
%0.53
Altın 2.429,990
%-0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım’dan çok sert demokrasi vurgusu

Yıldırım’dan çok sert demokrasi vurgusu

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım geçtiğimiz haftalarda kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen imza krizinin ardından, yönetimiyle birlikte İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Yıldırım, demokrasi vurgusu yaparken, “CHP’de seçimle gelen seçimle gider anlayışını oturtmamız gerekir. Demokrasinin gereği budur buna inanmak zorundayız. Parti içinde bu anlayışı oturtamazsak Türkiye’ye ışık olamayız” ifadelerini kullandı. İmza krizinin ardından Yıldırım'dan Yücel'e ziyaret

  • Ege Postası
  • 09.07.2019 - 16:04

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda yaşanan imza krizinin ardından İlçe Başkanı Uğur Yıldırım yönetimiyle beraber İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Yıldırım,  Karşıyaka’da yaşanan süreçten dolayı İl Başkanı Deniz Yücel’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER”

Başkan Yıldırım, demokrasi vurugusu yaptığı açıklamasında,  “Karşıyaka’da bir süreç atlattık. Bir kısım istifa eden arkadaşların yerine yedek üyelerden isimleri tamamladık. Yedek yönetim kurulundan katılan arkadaşlarımızla birlikte İl Başkanımızı ziyaret ettik. Karşıyaka örgütü, CHP’nin en güçlü örgütlerindendir. Arakdaşlarımızla birlikte yönetim kurulunu oluşturduk, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlığına arkadaşlarımız atandı kaldığımız yerden yolumuza devam edeceğiz. Çok kısa sürede delege seçimleri başlayacaktır. İnancım şu ki CHP’de seçimle gelen seçimle gider anlayışını oturtmamız gerekir. Demokrasinin gereği budur buna inanmak zorundayız. Parti içinde bu anlayışı oturtamazsak Türkiye’ye ışık olamayız. Karşıyaka örgütü bu süreçte çok güçlü bir duruş sergiledi. Aynı şekilde İl Başkanı Deniz Yücel’in de bu süreçte çok demokrat bir yaklaşımıyla karşılaştık. Kendisine teşekkür etmeye geldik. Karşıyaka örgütü, Başkan Yücel’in bu davranışını unutmayacaktır." dedi.

İSTİFALAR TOPLU ŞEKİLDE OLURSA YANLIŞTIR

Karşıyaka’daki süreci değerlendiren Başkan Yıldırım, “Sürecin ne olduğunu İzmir ve Karşıyaka örgütü biliyor. İstifa bir haktır, ancak toplu olarak yapılan istifalar yanlıştır ve ben doğru bir hareket olmadığını düşünüyorum. Bu arkadaşlar bizim çok sevdiğimiz arkadaşlarımızdır. Biz hepimiz CHP’liyiz. CHP’nin tek amacı iktidardır” diye konuştu.

KONGREDE ADAY OLACAK M?

Kongrede aday olacak mısınız sorusuna yanıtlayan Yıdırım, “Ben hiçbir kongrede adayım demedim. 2015 yahut 2017 kongrelerinde adayım demedim. Pazar günü kongre vardı, Cuma günü bile adayım demedim ilçe başkanlarının adayım demesi doğru değil bunu süreç içindeki delege belirler delegenin iradesi sandığa yansır” dedi.

NE OLMUŞTU'

CHP Karşıyaka’da bir grup yönetici, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ı düşürmek için imza hareketi başlatmıştı. İmza hareketine katılanların sayısı altıda kalınca, yönetim düşmekten kurtulmuştu. Yönetimden istifa eden 6 isim, Başkan Uğur Yıldırım’ı ağır bir dille eleştirerek ‘tek adam’ rejimiyle yönetmekle suçlarken, “Bu şartlar altında Karşıyaka’da demokratik seçim yapılamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a yakınlığıyla bilinen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yeni istifaların önünü kesmek için devreye girdiği, yönetimde kalan 11 kişiyle tek tek görüşerek, kalmaya ikna ettiği öne sürülmüştü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.