Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım: Beni akrabalık üzerinden eleştiremezsiniz

Yıldırım: Beni akrabalık üzerinden eleştiremezsiniz

Mithat Umutoğulları’nın hazırlayıp sunduğu Gün Ortası programının bu haftaki konuğu CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım oldu. Son zamanlarda CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile akrabalığı eleştirilen Uğur Yıldırım, delege seçimleri süreci ve yaklaşan ilçe kongresinde ilçe başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı başta olmak üzere kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. CHP'li Yıldırım Gün Ortası'na konuştu

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 11:48

EGEPOSTASI-İki yıllık görev süresini doldurmak üzere olan Uğur Yıldırım, görevi döneminde partisinin oy oranını tüm seçimlerde yükselttiğini belirterek, “Sesi çıkanlar neden ses çıkarıyor diyorlar. Profesyonel siyasetçiler var Karşıyaka’da. Bunların mesleği bu. Bunların dışında örgütte ses çıkaran olduğunu düşünmüyorum. Çıkan sesler niçin çıkıyo? 2019 yılında iktidarına gidecek yolda bir fikir vermek için mi çıkıyor yoksa kişisel beklentiler için m? Örgüt bunu iyi  takip ediyor. Karşıyaka ilçe örgütü kavga istemiyor, bıkmış. Huzurlu ve CHP iktidarına en büyük katkıyı sunacak yönetim anlayışını arzu ediyor. Hiçbir siyasi aktörle bugüne kadar polemiğe girmedim, girmeyeceğim de” dedi.

LÜTFEN PARTİYİ KAMUOYUNDA TARTIŞTIRMAYALIM

Delege seçimleri sürecinde müdahil olduğu eleştirilerini kesin bir dille yalanlayan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, eleştirileri olanların eleştirilerini Danışma Kurulları’nda yapma olanakları olmasına karşın kamuoyu ve sosyal medya üzerinden yapmasını kendisinin de parti örgütünün de izlediğini kaydederek, “Dört defa danışma kurulu yaptım. Düşüncelerimizi kurullara gelip ilçe başkanını da belediye başkanını da eleştirebiliriz. Neden bunu orada yapmıyoruz da kamuoyu önünde mesaj vererek yapıyoruz. Ben bunu yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım. Dokuzuncu mahalleyi bitirdim. Örgüt bundan rahatsız. Kurullara gelip eleştirilerini yaptılar mı yapmadılar m? Eğitim düzeyi yüksek, ne istediğini bilen bir örgüt. Sosyal medya ve basın açıklamalarıyla Karşıyaka örgütünü yönlendiremezsiniz. Ben hiçbir zaman mahalle koordinatörlüğünden bugüne kavgayı, sürtüşmeyi kendime uygun görmedim. Devrimci kültürden geliyorum. Hatamız varsa düzeltiriz. Eleştirilere her zaman açık oldum. Yıllardır bu partiye hizmet etmiş siyasi büyüklerimizin varsa önerileri bunları almaya da açığız. Ama lütfen partiyi tartıştırmayalım kamuoyunda. Başkanlık seçiminde olumsuz sonuç çıktığında geriye dönük özeleştiri için geç olur. İçe değil dışa dönük mücadele yapmalıyız” diye konuştu.

BENİ AKRABALIK ÜZERİNDEN ELEŞTİREMEZSİNİZ ÇÜNKÜ...

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile akrabalık eleştirisini de yanıtlayan Başkan Yıldırım, “Evet ben ve Akpınar’ın hala - dayı çocuklarıyız. Onunla akraba olmaktan da gurur duyuyorum. Ekonomik özgürlüğü olan, kimseye bağımlı bir ekonomisi olmayan, belediyeden iş takip etmeyen, ihale almayan, imar takip etmeyen biridir Uğur Yıldırım. Beni akrabalık üzerinden eleştiremezsiniz. İki yıl içinde CHP bayrağını aşağı düşürmüşsem beni bununla eleştirirsiniz” dedi.

Mithat Umutoğulları: Sayın Yıldırım görevinizde iki yılı doldurmak üzeresiniz. İki yıllık görev sürenizi değerlendirir misiniz'

Uğur Yıldırım: Enerjimiz yüksek. Delege seçimlerini tamamladık. Sessiz sakin şeffaf üzerinde herhangi bir yoruma sebebiyet vermeyecek şekilde tamamladık. 

Karşıyaka CHP’nin kalesi. Burada görev yapmak hem onur hem de zordur. Bayrağı aşağı düşürme lüksümüz yok. Sorumluluk ve görevimiz var. Bahriye Üçok Mahallesi’nde koordinatörlükle başladım. Daha sonra parti örgütlerinden sorumlu başkan yardımcılığı yaptım. Sonra 400 delegenin 380 delegenin imzasıyla bir gecede ilçe başkanlığına önerilerek geldim. İki yılda çok şey başardık. Örgütü mitinglere götürdük. En son referandumda yüzde 83.5 gibi bir oranı çıkartan ilçe olduk. En yüksek oranda hayır çıkartan ilçe Karşıyaka oldu. Bu başarıya nasıl ulaştı? Yerel yönetimlerle olan uyumla ulaştık. Yerel yönetimle kavgalı siyaset anlayışını terk ettik. Gençlik kolları ve kadın kollarıyla abla kardeş ilişkisi içindeyiz. Hiçbir parti içi mücadeleye müsaade etmeden ulaştık. 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinden de başarıyla çıktık. En yüksek oy alan ilçe olduk. Gerek referandum gerek seçimlerde. 

Mithat Umutoğulları: Karşıyaka’da CHP güzel şeyler yapıyor. Garip bir şeydir size karşı itirazlar yükseliyor. Karşıyaka’da garip işler olmaya başladı. Örgüt ve belediye başkanı uyum içindeyken birden bire eleştiriler yükseldi. Bu durum konsantrenizi bozuyor mu' 

Uğur Yıldırım: Son delege seçimlerinden sonra mahalle örgütlerini ziyaret etmeye başladığımda da yönetimde, mahallelerde uyum var. Sesi çıkanlar neden ses çıkarıyor diyorlar. Profesyonel siyasetçiler var Karşıyaka’da. Bunların mesleği bu. Bunların dışında örgütte ses çıkaran olduğunu düşünmüyorum. Çıkan sesler niçin çıkıyo? 2019 yılında iktidarına gidecek yolda bir fikir vermek için mi çıkıyor yoksa kişisel beklentiler için m? Örgüt bunu iyi  takip ediyor. Karşıyaka ilçe örgütü kavga istemiyor, bıkmış. Huzurlu ve CHP iktidarına en büyük katkıyı sunacak yönetim anlayışını arzu ediyor. Hiçbir siyasi aktörle bugüne kadar polemiğe girmedim, girmeyeceğim de. Onlar da bu partinin değerleri. Partiyi kamuoyunda tartışmanın doğru olmadığını düşünüyorum. 

Dört defa danışma kurulu yaptım. Düşüncelerimizi kurullara gelip ilçe başkanını da belediye başkanını da eleştirebiliriz. Neden bunu orada yapmıyoruz da kamuoyu önünde mesaj vererek yapıyoruz. Ben bunu yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım. Dokuzuncu mahalleyi bitirdim. Örgüt bundan rahatsız. Kurullara gelip eleştirilerini yaptılar mı yapmadılar m? Eğitim düzeyi yüksek, ne istediğini bilen bir örgüt. Sosyal medya ve basın açıklamalarıyla Karşıyaka örgütünü yönlendiremezsiniz. Ben hiçbir zaman mahalle koordinatörlüğünden bugüne kavgayı, sürtüşmeyi kendime uygun görmedim. Devrimci kültürden geliyorum. Hatamız varsa düzeltiriz. Eleştirilere her zaman açık oldum. Yıllardır bu partiye hizmet etmiş siyasi büyüklerimizin varsa önerileri bunları almaya da açığız. Ama lütfen partiyi tartıştırmayalım kamuoyunda. Başkanlık seçiminde olumsuz sonuç çıktığında geriye dönük özeleştiri için geç olur. İçe değil dışa dönük mücadele yapmalıyız. Uğur Yıldırım hırsları olan, gelecek beklentisi olan bir insan değil. Tüm enerjimi ne verebilirime harcıyorum.  Sosyal medyalarına bakarsanız iç mücadeleye dönük bir sürecin işletildiğini görürsünüz. Yerel seçimlerde sokakta örgüt vardı. 1 Kasım’da, 7 Haziran’da örgüt vardı. Referandumda örgüt vardı. Adalet Yürüyüşü’nde örgütler ve biz vardık. Adalet Kurultayı’nda da. Aynı soruyu soruyorum. Benim sormam önemli değil. Mahalledeki Karşıyaka’da en ilgisiz üye bile ‘başkanım  bunlar neredeydi'’ diye soruyor. Örgütün vicdanı her şeyi görüyor. Örgütü yanıltamazsınız. Süreci takip ediyor.  Aktif bir kadın kolları ve gençlik örgütümüz var. Ben istiyorum ki artık iç mücadeleyi bırakalım. 2019’da bizi zor günler bekliyor. Daha iyi yapabilecek, daha iyi kadrolarla, önünü tıkamayız. Ama siz ne istiyorsunuz, gelin anlatın 30 yıllık tecrübeniz var. Fikir beyan edin, katkı koyun. Sıkıntı buralarda. 

Başkan ve ilçe başkanıyla uyum başarıya yansır. Hüseyin Mutlu Akpınar aday gösterildiğinde yüzde 72 ile başkan seçildi. Her gün belediye başkanı ile ilçe başkanının tartışmasına olanak  sağlarken topluma güven verebilir miyi? Kongrelerde partinin organlarında oturup konuşuruz. Her gün belediye başkanı ve ilçe başkanının tartışıldığı bir ortamda CHP zarar görür. Bugüne kadar örgütün taleplerini hiçbir zaman geri çevirmedi belediye başkanı. Şahsi beklentim yoksa uyum içinde çalışmaktan başka çare yok. Hedef CHP iktidarı. 2019. CHP’li olmak sorumluluk ister. Kendi beklentilerim için çalışmam. 

Hiçbir yere de adaylığım yok. Beynimin gerisinde örgüte hizmet etmekten başka bir hesap yok. Onun için belediye başkanıyla, meclis üyeleriyle uyum içinde çalışıyorum. Cumhuriyet felsefesi ayaklarımızın altından gidiyor. Kendi beklentilerimiz söz konusu olmaz. 

Mithat Umutoğulları: Başkan Akpınar ile akrabalığınız olmasaydı bu eleştiriler olur muydu yoksa bahane mi' 

Uğur Yıldırım: Uğur Yıldırım bir kişilik, bir kimlik. Onu yaptığı icraatlarla eleştirirsiniz. Yaptığım faaliyetlerde partime zarar veren eylemim varsa eleştirebilirsiniz. Ekonomik özgürlüğü olan, kimseye bağımlı bir ekonomisi olmayan, belediyeden iş takip etmeyen, ihale almayan, imar takip etmeyen biridir Uğur Yıldırım. Beni akrabalık üzerinden eleştiremezsiniz. İki yıl içinde CHP bayrağını aşağı düşürmüşsem beni bununla eleştirirsiniz. Evet ben Akpınar’ın annesiyle hala ve dayı çocuğuyum. Onunla akraba olmaktan da gurur duyuyorum. Akpınar’ın babası bu ülke için bedel ödemiş, partide dirsek çürütmüş, emeğiyle buraya gelmiş bir insan. Bunda da sıkıntı yok. 

Mithat Umutoğulları: Ali Engin, Cevat Durak, Serdar Aktop da Karşıyaka’da önemli siyasi aktörler.

Uğur Yıldırım: Karşıyaka siyasetine istişareyi kazandırdım. Parti büyüklerimle istişare ediyorum. Serdar Aktop, kardeşim kadar yakın bir isimdir. Bu yola çıkarken daha Bostanlı seçimlerinden itibaren Serdar’ın bir duruşu vardır. Ben kendime nasıl bakıyorsam ona da öyle bakıyorum. Cevat Başkan benim ilk ilçe başkanlığı adaylığımdan itibaren, Yıldırım kendi kimliği ve kişiliği olan, ilçeye yakışan  bir ilçe başkanı demiştir. Karşıyaka örgütünde kavga-gürültü-iç parçalanma olmaz. Eminim durdukları yerde –çünkü parti terbiyesi ve kültürü almış insanlar- partinin çalkantıya girmemesi için aklı selim ve sağ duyulu davranarak süreci sağ salim tamamlamamızı sağlayacaklardır. Karşıyaka’da görev yapmış olan isimlerin hepsinin listelerde olmasını istemişimdir. Hiçbir mahallenin listesine karışmadım. Sadece ilkesel bazda görüşlerimi söyledim. Emek veren kadın ve gençlerin önünü açalım dedim. Parti büyüklerinin listelerde yer almasını istedim. Kavgalı yere kız verilmez. Uyumun olduğu yerde ne olu? Aklı selim siyasetçilerin hiçbiri çomak sokmuyor. CHP genlerini taşıyan inanmış ve güvenmiş insanların hiçbiri çomak sokmuyor.

Mithat Umutoğulları: 417 delegasyon var Karşıyaka’da. 9 mahalle gezdiniz şu ana kadar.  Size bakış nasıl' 

Uğur Yıldırım: Beyaz da Kırmızı da Pembe de bizim dedim. Bunlar CHP’nin emektarları. Ben gücümü örgütten aldım, örgüte güveniyorum. Tüm listeler benim. İlçe başkanlarıyla bir sorunları da yok. 400 delege de yol arkadaşımız. Bir tanesi dahi ilçe başkanı olmasın demedi. 9 mahallede 180 delege arkadaşı ziyaret ettim. İmza istemedim. Ama bu arkadaşların tamamı destek beyanında bulundu sosyal medyada. Çünkü Uğur Yıldırım kimseden icazet almadı. Hiçbir güçten icazet almadı. Sadece örgüte inandım. 25 mahallemi de bu şekilde gezerek CHP’yi hedeflerimizi anlatacağım. Kişilerle uğraşmaz Uğur Yıldırım. 

Bir tane kişiyi delegeyi arayıp bir şey demedim. Belediyede çalışanların bir kısmı istedikleri listede yer aldı ve seçildi. Ortada reel bir durum var. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Karşıyaka örgütü neyin ne olduğunu biliyor. Hüseyin Başkan bu dönemde hiçbir şeye müdahale etmedi. Kendime de yakıştıramam zaten. 

Mithat Umutoğulları: Adem Şahin’in size sitemini gördüğünüzde ne düşündünü? Size de yakın bir isimdi'

Uğur Yıldırım: Adem Şahin bizim ekip arkadaşımız. Grupta kalkıp ilçe başkanı hakkındaki düşüncesini söyleyebilecek bir arkadaşımız. Bu cümlenin sarf edildiğini düşünmüyorum. Ben dedikodularla ya da şahısla karşılıklı yapmadığım hiçbir konuşmaya inanmam ve üzerinde durmam. Karşıyaka’da öyle bir kültür var ki CHP çıkarları ön plana çıkar ve tek parça olarak ilçe kongresine gideriz. 

Bir rakibin çıkması güzelliktir. Demokrasilerde bir adayın olması fikir yarışması olduğu sürece-karalama, kin, nefret, hırsla yapılacak adaylıktan bahsetmiyorum- değerlidir. Uğur Başkandan daha fazla katkı koyabilirim. Projelerim ve ideallerim var diyen ir adayla kongrede yarışmaktan daha güzel bir şey olabilir m? Keşke üç dört aday çıksa. Ama fikir çıksın lütfen fikir. Kişisel hırs ve kin-nefret üzerinden yapılan siyaset partiye kaybettirir. Ben bu kısımda yokum. Benim hedef ve ideallerim var. Kişilerle uğraşmam. Kim ne yaparsa yapsın hakaret de etseler yalan da söyleseler iftira da atsalar onları kardeş olarak görüyorum. Ben bir tane AKP’li kazanmak için ev ev gezerken bir tane CHP’li üyeyi kaybetme lüksüm yok. Karşıyaka örgütüyle gurur duyuyorum. Görevler, ilçe ve belediye başkanlıkları geçici. Makamdan kalktıktan sonra Allah karşınıza çıkmayı nasip etsin. Tertemiz geldim tertemiz gidelim derim. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.