Dolar 32,3339
%0.17
Euro 35,1789
%-0.01
Altın 2.241,420
%-0.09
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım Baytekin aday adaylığı dosyasını teslim etti

Yıldırım Baytekin aday adaylığı dosyasını teslim etti

Torbalı'da uzun yıllar eğitimcilik yapan, bu alanda zirvede yer alan Torbalı Bahçeşehir Koleji kurucusu Yıldırım Baytekin, CHP İlçe Başkanlığı’na giderek, belediye başkan adaylığı için başvurusunu yaptı. Yıldırım Baytekin aday adaylığı dosyasını teslim etti

  • Ege Postası
  • 19.10.2018 - 16:47

Torbalı Bahçeşehir Koleji kurucusu Yıldırım Baytekin, Torbalı Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktı. Başvuru dosyasını vekâleten ilçe başkanlığını yürüten Ersin Kurt’a teslim eden Baytekin, oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Baytekin, “Başkan adayı olsam da olmasam da partim için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırım. Ben bu partinin her zaman bir neferiyim” açıklamalarında bulundu. Baytekin, “CHP tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihidir. 90 yıllık bir çınar ağacı olan CHP nin üyesi olmaktan ve CHP’den Belediye Başkanı aday adayı olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Ben insanların şu olacağım, bu olacağım demeleriyle bir yerlere geleceğine inanmıyorum, gelmeleri gerektiğinin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Makam, mevki, şan, şöhret peşinde asla olmadım. Koltuk derdinde olan biriside değilim” dedi.

GELEN BASKI SONUCUNDA BU ONURLU GÖREVE TEKRARDAN TALİP OLDUM

Gençlik kollarından gelen bir partili olduğunu belirten Yıldırım Baytekin, “CHP’si barajın altında olduğu dönemde üye oldum ve 2002 Genel seçimlerinde ve 2004 yerel seçimlerinde aktif rol aldım ve CHP’nin başarılı olması için var gücümle çalıştım. Sonraki tüm seçimlerde de bu çalışmalarım devam etti. 2014 yılında belediye başkanı aday adayı oldum. Genel merkezimizin tercihini Sayın Ufuk Yörük lehine kullandı. Biz partimizin aldığı bu karara saygı duyarak bağlılık göstererek adayımızı destekledik her türlü çalışmada yanında durduk fakat ne yazık ki seçimi kaybettik. Geldiğimiz bugünkü nokta da parti örgütünden, Torbalı halkından, sivil toplum örgütlerinden gelen baskı sonucunda bu onurlu göreve tekrardan talip oldum. Sonuçta, partimiz, örgütümüz yine kime görev verirse o arkadaşımız önümüze geçecek. Biz de onun yanında yer alacağız, almalıyız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizin vereceği karar tüm Türkiye’de olduğu gibi bizlerin de uyacağı bir karar olacaktır. Çünkü hiç kimse CHP’den daha büyük değildir. CHP’li olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum” diye konuştu. Baytekin, “Benim aday adaylığı sürecindeki temel yaklaşımım hiç kimseyi ötekileştirmeyen, birlik ve beraberlik doğrultusunda, inanç ve kültür ayrımı yapmadan üretken ve projeci bir anlayışla Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimde tekrardan burada iktidar olmasını sağlamaya yönelik olacaktır” dedi.

TORBALI’YA VE TORBALI HALKINA HİZMET ETMEK İSTİYORUM        

“Torbalı, Türkiye’nin gündemine oturabilecek bir ilçedir” diye sözlerine devam eden Baytekin, “Sanayi, tarım, hayvancılık, tarihi – kültürel açıdan Türkiye’de söz sahibi olabilecek potansiyeli vardır. Bu alanlarla ilgili projelerimizi hazırladık. Torbalı’da uygulanacak her proje kentlilik olgusuna katkı sağlamalı ve bunu geliştirmelidir. Sosyal yaşamın kalitesini artırmalıdır. Sosyal yaşamın canlanması kadınlarımızın ve gençlerimizin günlük yaşamın her alanında söz sahibi olmasıyla gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu konuda ciddi projelerimiz var Torbalı’ya ve Torbalı halkına hizmet etmek istiyorum, enerjimi zamanımı Torbalı halkı için kullanmak istiyorum. Partimiz bu görevi şahsıma verdiği takdirde buna layık olmak için var gücümle çalışıp bu görevi ilçe örgütümüzle başaracağımıza inancım tamdır. Özelikle şunu belirtmek isterim ki CHP adaylarının hepsi değerlidir. Hepsi de bu işi yapabilecek kabiliyette kişilerdir. CHP kurumsallaşmış bir partidir.   CHP’nin başkan adayının Torbalı halkının desteğiyle seçimi açık farkla kazanacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

BENİM ASLA MEVKİ, MAKAM, KOLTUK KAYGIM OLMADI

Deneyimli siyasetçi sözlerini şöyle sonlandırdı; “Bununla birlikte bu görev partimizin adayı olan hangi arkadaşıma verilirse verilsin, kendisiyle kapı kapı dolaşacağıma ve burada CHP’nin kazanması için mücadele edeceğimi de özellikle ifade etmek isterim. Benim asla mevki, makam, koltuk kaygım olmadı ve olmamıştır ve olmayacaktır. Makamlar hizmet için bir araçtır. Asıl olan Türkiye’ye, Torbalı’ya ve halkımıza  hizmet etmektir. Ben Torbalıyı çok seviyorum. Hoşgörü ve sevgi bizim halkımızın temel değerleridir. Hareket noktamız Torbalının yüzde yüzünü kapsayacak bir siyaset ve hizmet anlayışı olmalıdır. Bölen, ötekileştiren değil birleştiren olmalıyız. Benim nazarımda siyaset bir bayrak yarışıdır. Topluma hizmet etme aracıdır. Siyaseti de bunun için yapıyorum, özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasetle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde Ülkemizin ve Torbalımızın geleceğinin daha aydınlık ve müreffeh olacağını düşünüyorum. Bu konuda CHP’nin öncü olduğunu düşünüyorum çünkü Cumhuriyeti kurmuştur, devrimleri gerçekleştirmiştir her alanda değişimi, dönüşümü sağlamıştır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.