Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşildere şebekesine neşter

Yeşildere şebekesine neşter

İZSU Genel Müdürlüğü, 1980’li yıllarda yapılan ve eskidiği için sadece 2017 yılında 10 kez arızaya ve su kesintisine neden olan 2.5 kilometrelik Yeşildere hattında zorunlu yenileme çalışmasına başlıyor.  18 Kasım Cumartesi günü start verilecek çalışmalar sırasında Yeşildere Caddesi'ndeki trafik düzeninde de geçici değişikliğe gidilecek. Karabağlar'dan Bayraklı ve Bornova yönüne doğru gidiş istikametinde gündüz 2 şerit, gece ise 3 şerit trafiğe kapatılacak. Yeşildere şebekesine neşter

  • Ege Postası
  • 16.11.2017 - 16:17

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran şebeke ve isale hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yeşildere'de eskidiği için kaçaklara yol açan şebeke, Cumartesi günü başlayacak çalışmayla yenilenecek. 6 ay sürecek çalışmada, Karabağlar'dan Bayraklı ve Bornova yönüne doğru gidiş istikametinde gündüz iki şerit, gece üç şerit trafiğe kapatılacak. 

Sıra Göksu-Sarıkız, Menemen ve Halkapınar kuyuları ile Tahtalı Barajı’ndan gelen içme suyunu kente taşıyan Yeşildere ana iletim hattının yenilenmesine geldi. 1980'li yıllarda yapılan ve eskidiği için sadece 2017 yılında 10 kez arızaya ve su kesintisine neden olan 2.5 kilometrelik hattaki çalışmalar 18 Kasım Cumartesi günü başlayacak. Yeşildere Caddesi’nden Gaziler Caddesi kesişimine kadar olan hat üzerindeki 1600 milimetre çapındaki eski borular, basınca dayanıklı, uzun ömürlü düktil font borularla değiştirilecek.

İZSU’nun Yeşildere Caddesi üzerindeki 2.5 kilometrelik hat yenileme çalışmaları boru maliyeti ile birlikte 13 milyon 153 bin liraya mal olacak. Çalışmalar 6 ayda tamamlanacak.

SU KAÇAKLARI BİTECEK

Cumartesi gününden itibaren başlayacak çalışmalar süresince Yeşildere Caddesi üzerinde, Karabağlar’dan Bayraklı ve Bornova yönüne doğru gidiş istikametindeki 3 şeritli yolun 2 şeridinde çalışma yapılırken, trafiğin bir bölümü de yeniden düzenlenen 5402 Sokak ile devamındaki 1038 Sokak üzerinden verilerek araçların yeniden Yeşildere Caddesi’ne çıkması sağlanacak. Çalışmalar gece ‘palplanj’ (derin kazılarda yol gövdesine plaka çakılması)  şeklinde devam edecek. Trafik güvenliği için Bornova, Bayraklı gidiş yönünde gündüz açık bırakılan tek şerit de geceleri kapatılacak; Bayraklı tarafına gidişler 5402 Sokak üzerinden yapılacak.  İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Yenileme çalışmalarımız tamamlandığında, yeni hattan şebekeye su vereceğiz. Eskimiş hatta sıkça yaşadığımız arızalar böylece son bulacak, su kaçakları önlenecek" diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.