Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşil Sol Parti'den 'hayır' çağrısı

Yeşil Sol Parti'den 'hayır' çağrısı

Yeşil Sol Parti, Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum ile ilgili basın açıklaması yaptı. Partinin 'Bir Hayır Yeter' kampanyasının startı verildi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Naci Sönmez, "Meclisten geçti, bizden geçmeyecek. Demokrasi, barış ve özgürce yaşam için bir hayır yeter" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.02.2017 - 14:49

Yeşil Sol Parti, referandum öncesi gerçekleştirecekleri 'Bir Hayır Yeter' kampanyasının startını Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan basın toplantısıyla verdi. Toplantıya Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Naci Sönmez ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Naci Sönmez, yapılacak anayasa değişikliğinin ihtiyaca yanıt vermediğini belirterek, "Bugün Türkiye'de gerçek bir demokratikleşme için en acil ihtiyacın otoriter, baskıcı ve yasakçı niteliğinden hiçbir şey kaybetmemiş olan 12 Eylül 1980 Darbesi'nin ürünü anayasanın temelden değiştirilmesi olduğunu düşünüyoruz. AKP hükümeti ve yeni rejim inşasındaki müttefiklerinin referanduma götürmeyi başarmış oldukları değişikliklerin bu ihtiyaca asla yanıt vermediği aşikardır" dedi. 

İHTİYACIMIZ HER KESİMİN MUTABAKI İLE HAZIRLANMIŞ ANAYASA

Yaşam hakkı ve alanlarının saldırı olduğunu ileri süren Sönmez, "Barışı ve güvenceli yaşamı teminat altına almayan, gelecek umudumuzu yeniden kazanmamıza vesile olmayacak bu değişikliklere, barış içinde yaşam hakkımıza sahip çıkmak adına hayır diyoruz. İhtiyacımızın, her kesimin mutabakatı ile hazırlanmış, eksenine doğayla uyumlu, bütüncül politikaları koyan, eşit, adil ve özgür bir ortamda yaşamı garanti altına alan, yetkileri tabana yayan, demokratik ve radikal bir toplumsal sözleşme olduğuna inanıyoruz. Yaşamın tamamı bir yana, tek adam bir yana diyen değişiklik talebine elbette hayır diyoruz" diye konuştu. 

"BİR HAYIR YETER"

Anayasa değişikliğine hayır diyenlerin şimdiden kazandıklarını söyleyen Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü hayır diyenlerin birbirinden farklı yaşam tarzlarıyla, siyasi duruşlarıyla ve ortaya koydukları itiraz etme biçimleriyle Türkiye'nin çeşitliliğini, çok kimlikli gerçeğini temsil ettiklerini görmekteyiz. Türkiye'de yapılan bütün anayasalar iktidar sahiplerinin çıkarları doğrultusunda hazırlanmıştır. Halkın yönetime katılma olanakları sınırlanmış ve temsili parlamenter sistemin açmazında siyasi partiler ve seçim sisteminin demokratik olmayan uygulamalarıyla halk sözde demokrasinin etkisiz elemanı haline getirilmiştir. Türkiye toplumunun vicdanına, siyasi ferasetine, iktidarın antidemokratik uygulamalarına karşı koyabilme iradesine güveniyor ve bu referandumda hayır diyeceğine inanıyoruz. Meclisten geçti, bizden geçmeyecek. Demokrasi, barış ve özgürce yaşam için bir hayır yeter." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.