Dolar 32,4329
%0.07
Euro 34,4444
%-0.14
Altın 2.488,300
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerel seçim için strateji netleşti

Yerel seçim için strateji netleşti

CHP MYK’de yerel seçimlerde uygulayacağı strateji ve aday belirleme kriterleri görüşüldü. Genel Başkan Yardımcısı Torun, aday belirlemek için ağırlıklı olarak önseçim yapacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2018 - 06:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde Parti Meclisi’nin toplanarak yerel seçim stratejisinin değerlendirileceğini söyledi. Yerelden başlayarak daha güçlü bir demokrasiyi inşa edeceklerini kaydeden Torun, ekonomide yaşanan gelişmelere değindi. Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin tek adam yönetiminin ortaya koyduğu olumsuzlukların değerlendirileceği ve güven oyu vereceği bir yapı olacağına dikkat çeken Torun, şöyle konuştu:

“İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir gibi birçok belediyede kendi belediye başkanını baskıyla, tehdit ederek görevden alanların artık seçmenin karşısına nasıl çıkacaklarını bilmiyorum. Eğer görevlerini yapamadılarsa halktan aldıkları iradeyle onun kararını halk vermeliydi. Artık büyükşehirlerde de, diğer kentlerde kimi aday gösterirlerse göstersinler bu olayın altından kalkamazlar. Çünkü bu suçu hep birlikte işlediler. AK Parti kurucusu Bülent Arınç bile ‘Memleketi parsel parsel sattınız’ diye ifade etmişti. İçinde bulundukları durumdan kurtulmak ve vatandaşın karşısına farklı bir algıyla çıkabilmek için ittifak görüşmeleri yapıyorlar. Siz o kentleri geçmişte ittifakla kazanmadınız sadece, şimdi kötü bir belediyecilik anlayışı ortaya koydunuz.”

CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliği iktidara getireceğini vurgulayan Torun, dini, dili, ırkı, yaşam biçimi ne olursa olsun ortak akıl ve anlayışla belediyeleri yöneteceklerini kaydetti. Yerel seçimde ittifakla ilgili soru üzerine Torun, “Devlet Bahçeli’nin açıklaması kendisinin bu ittifakta ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor. Geçmişte kurduğu ittifakı ve elde ettiği avantajları devam ettirme çabası içerisinde olabilir. Eğer bugün yaşadığımız sorunlar gerçekten tek adam sisteminin oluşturduğu sorunlarsa bunu da yerel seçimler öncesi iyi irdelemek lazım. Herhalde korkusu ve endişesi bundan kaynaklanmaktadır” dedi.

Farklı yöntemler

Bütün belediyeleri yüksek oy oranıyla kazanılan, kaybedilen, az oy oranıyla kazanılan ve kaybedilen yerler olarak ayırdıklarını kaydeden Torun, CHP’nin adayları nasıl  belirleyeceğine ilişkin soru üzerine, “Aday tespitinde tek bir yöntem kullanılmayacak. Ön seçim olacak, eğilim yoklaması olacak, merkez yoklaması olacak. Bunlar anketlerle beslenecek. Belli bölgelerde anketler yapılacak. Aday tespitleri o bölgenin özelliğine göre, o bölgedeki sürece göre, aday sayısına göre değişecek ama ağırlıklı olarak ön seçim, kullanacağımız metotlar arasında” diye konuştu. 

Kenti yönetecek, sorunları çözecek ve o kentte yaşayan insanların mutlu olmasını sağlayacak adayları arayacaklarını anlatan Torun, “Bütün değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Biz kentimizi yönetecek, sorunları çözecek ve o kentte yaşayan insanların mutlu olmasını sağlayacak adayları arayacağız. Biz adayımız seçimi kazansın da ondan sonrası önemli değil anlayışında değiliz. Bu tür adayları değerlendireceğiz. Şu an takvim işliyor. Öne çıkan isimleri değerlendiriyoruz. Biz de bu anlamda araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bunları paylaşacağız. Şu anda CHP dışından bir isimle ilgili bir görüşmemiz yok ama olmayacak diye de bir şey yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.