Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeniden koltuğa oturan Yıldırım'dan ilk mesajlar

Yeniden koltuğa oturan Yıldırım'dan ilk mesajlar

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Karşıyaka'da yapılan kongrenin ardından birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türsen'in iddialarını yanıtladı. Yeniden koltuğa oturan Yıldırım'dan ilk mesajlar

  • Ege Postası
  • 12.12.2017 - 11:28

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım Pazar günü yapılan ilçe kongresinin ardından hedeflerinin 2019 seçimlerinde partiyi daha yüksek bir oy oranına çıkararak iktidar hedefine katkı koymak olduğunu belirterek parti içi yarışın sona erdiğini tüm örgütün birleşerek çalışmalara devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Parti içi birliğin bir an önce sağlanması için herkesi göreve çağıran Yıldırım “10 Aralık günü yapılan kongrenin bir parti içi demokrasi mücadelesi ve bir yenilenme olduğunu unutmamak gerekir. Şu dakikadan itibaren Karşıyaka İlçe örgütünün bütün üyelerinin ilçe başkanı olarak, ‘2019 yılında AKP iktidarına karşı verilecek mücadelede en çok ihtiyacımız olan şeyin birlik ve bütünlüğümüzü korumak olduğunu, güçlü örgütlerle AKP’ye karşı mücadele etmemiz gerektiğinin bilinciyle’ tüm seçilen yoldaşlarımızı ve mücadele eden tüm arkadaşlarımızı bu mücadelenin içine çağırıyorum. Şunu unutmamak gerekir ki bu iç mücadele artık bitmiştir. Parti içi mücadelede değil dışa dönük, AKP iktidarına karşı mücadele etme zamanı gelmiştir. Tüm yoldaşlarımı kucaklıyorum. Herkesi Karşıyaka örgütünün tüm üyelerini göreve çağırıyorum” dedi.

“SÖYLEM VE İTHAMLARA DİKKAT ETMELİYİZ”

Kongre’de Belediye eski Başkanı Cihan Türsen’in yaptığı konuşma sonrası yaşanan kısa süreli gerginlik ve atışmaların kongrenin seyrini değiştirdiğini düşünmediğini belirten Yıldırım “Ben kongredeki konuşmaların, kongrenin sürecini değiştirdiğine inanmıyorum. Zaten örgüt ve delegeler oradaki konuşmaların içeriğini uzun zamandır kişinin sosyal medya hesabından takip ediyorlardı. Burada şunu unutmamak gerekir, hepimiz CHP’liyiz ve söylemlerimize ithamlarımıza dikkat etmemiz gerekir. Hiçbir CHP’linin, hiçbir CHP’liyi şahsi çıkarları ve gelecek beklentisi için kırmaya hakkı yoktur. Bizim itirazımız söylemlerle örgütü bölmeye çalışan kişilere. Başka bir şeye değil. Konuşmak, fikirlerimizi söylemek CHP’de demokrasinin bir gereğidir. Bizim fikirlerden düşüncelerden yana bir çekincemiz yok. Bizim karşı duruşumuz örgütü bölmeye dönük. Şahsi çıkarlar doğrultusunda, kin ve nefret üzerinden siyaset yapanların söylemlerine bir itirazımız var, konu bu” diye konuştu.

“NEYİ KAST ETTİĞİNİ TÜRSEN’İN AÇIKLAMASI GEREKİR”

Türsen’in ısrarla söylediği “Sokak eylemlerinde sizleri göremiyoruz” sözlerini de değerlendiren Başkan Yıldırım, Türsen’i İlçe Binasına defalarca davet ettiklerini ama kendisinin gelmediğini söyledi. Başkan yıldırım “Biz Cihan Türsen’i defalarca çağırdık gelmiyor. Gelse bizim ne kadar sokakta olduğumuzu, Karşıyaka İlçe Örgütü’nün kadın ve gençlerle sokak sokak mücadele ettiğini zaten görecek. Sokak eylemlerinden neyi kast ediyor onu bilmiyorum. Bugün eğer 6 bin yeni gence ev ev sokak sokak dolaşarak Genel Başkan’ın düşünceleri ve CHP’nin görüşleri aktarılıyorsa, kadınlarımız bugün Karşıyaka Çarşı’dan başlamak üzere tüm sokaklarda esnaftan eve kadar gezerek CHP’yi anlatıyorsa Karşıyaka ilçe örgütünün sokakta olmadığını söylemek mümkün mü' Neyi kast ettiğini kendisinin açıklaması gerekir. Biz sokaktayız. Kendilerinin sürekli konuştuğu sosyal medyada baksın kadın ve gençlerin nasıl sokakta olduğunu görecektir. Biz İlçe örgütünün içinde partiye dönük mesajlar vererek eylem yapmıyoruz. Biz sokağa dönük mesajlar vererek sokakta yer alıyoruz. Bunu kendisinin açıklaması gerekiyor neyi kast ettiğini” ifadelerini kullandı.

“BİLİNCİ OLMAYAN EYLEM ORTAYA KOYAMAZ”

Parti içi eğitimin bu dönem daha da arttırılacağını söyleyen Başkan Yıldırım, “Daha güçlü mahalle örgütleri, kadın örgütleri ve gençlik örgütlerini daha da güçlendirmek ve parti içi eğitime önem vermek bizim bu yıl ki yol haritamız. Ben parti içi eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Benim hep söylediğim bir söz var. Siyasi bilinci olmayan siyasi eylem ortaya koyamaz, ne anlatacağını bilmez. Bu nedenle parti programlarına üye temel siyasi eğitimini almış aktif üyelerle sokakta daha başarılı oluruz diye düşünüyorum. Bu yönde parti içi eğitime biraz daha önem vermek gerektiğini değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

“AKTİF ÜYE ÖNEMLİ”

Üye sayısı konusunda da kendilerinin kongrede eleştirildiği iddialarını yanıtlayan Yıldırım “Göreve geldiğimizden beri yaklaşık iki bin yeni üye kaydı yaptık. Ama sayıya bakmamak gerekir. Sayının 20, 30 bin olmasından ziyade bilinçli, aktif üyeyi partiye kazandırmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Mevcut üyeleri bile aktif hale getirmek önemlidir. Biz bu yönde de yol almaya çalışacağız. Parti içi eğitimlerini yoğunlaştıracağız. Parti okuluyla da iletişimizi geliştireceğiz.  Süreci yoğunlaştıracağız” dedi.

“ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Karşıyaka İlçe örgütü olarak belediyenin çalışmalarını halka anlatmaya devam edeceklerini belirterek “Sosyal demokrat bir belediyenin yaptığı hizmetleri halka anlatmak görevimiz var. Sürekli faaliyette olan bir Karşıyaka belediyesi var. Biz bu yapılanları, parti politikalarının yanında anlatmaya devam edeceğim. Her CHP’li belediyesine sahip çıkmak zorundadır. Bugün Ataşehir’deki olaya bakın. Dün yapılan toplantının da özeti budur. Biz CHP’li olarak belediyemizi birbirimizi, vekillerimizi, genel merkezimizi eleştirme lüksümüz yok. Bunlar danışma kurullarında oturulur konuşulur. Bizim yapacağımız tek şey belediye başkanlarımıza, yerel yönetimlerimize sahip çıkmaktır. Her CHP’linin görevi budur” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.