Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni iş fikirleri

Yeni iş fikirleri

Bir iş kurma düşünceniz var ama aynı zamanda kazanç elde edip edemeyeceğiniz kaygısını taşıyorsunuz. Bundan dolayı, size kazandıracak iş fikir projelerini gözden geçirmeniz yararlı olacaktır. Hangi işi yapabileceğinizi belirlemeniz sağlıklı karar vermenizi sağlar.

  • Ege Postası
  • 08.09.2019 - 20:00

İş kurmak riskli bir yatırımdır. Dönem dönem kayıplar yaşayabilirsiniz ancak bu sürekli böyle olacağı anlamına gelmez. Eğer işi mevsimsel yapacaksanız, belli dönemlerde kazanç elde etmeye hazırlıklı olmalısınız. Bunun harici zamanlar, iş dünyası deyimiyle ölü sezon olabilir.

Bazı işler sürekli işlerdir ama belli dönemlerde daha çok kazanç getirir. Bu işlere bakacak olursak:

Örnek İş Fikirleri

Okul Malzemeleri Satışı Yapmak

9 Eylül 2019 tarihinden itibaren yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Velilerin en büyük telaşı, okullar açılmadan çocuklarının ihtiyacı olan ve okulun istediği her şeyi almak. Bir kırtasiyeci açmak her zaman karlı işlerden biridir ve özellikle okulların açıldığı günden, kapandığı güne kadar sürekli olarak kazanç getiren işlerdendir. Bu sebeple, bir iş kurma düşüncesinde iseniz, özellikle eğitim kurumlarının olduğu bölgelerde ve merkezi alanlarda, doğru lokasyonu seçerek kuracağımız bu iş, size iyi kazanç sağlayacaktır. Ayrıca okul kıyafetleri de dâhil tümüyle bir satış mağazası açarsanız, karınız daha da artacaktır.  

Büro Mobilya ve Aksesuarları Satışı Yapmak

Her yeni açılan işte en büyük ihtiyaç büro mobilya ve aksesuarlarıdır. Mesleğin gereğine göre mobilya ve aksesuarlar belirlenir ve satın alınır. İşyerlerinin tasarımı ve mobilya seçimi önemlidir. Çünkü bu tarz seçimler iş sahibinin kişiliğini ve işine gösterdiği özeni belirlemektedir. Büro mobilya ve aksesuarları satış mağazası açmak ta karlı bir iştir. Bu işi yaparken sadece satış yapmayın. Mobilyanın satın alınacağı yeri görmek isteyin, ihtiyaçları belirten bir liste hazırlayın ve mobilyaların kurulum aşamasında ve aksesuarların yerleşimine de yardımcı olun. Böylece hem mobilya satışından hem de dekorasyon yapımından kazanç sağlar ve insanların takdirini kazanabilirsiniz. Her şey para değil :)

Teknolojik Ürün ve Aksesuar Satışı Yapmak

Teknoloji bağımlılığı her gün çığ gibi büyüyor. Gerek sosyal medya kullanımı ister iş alanında kullanmak adına olsun her gün yeni cihazlar, yeni uygulamalar çıkıyor. Elinden hiç telefon düşmeyen bir nesil yetiştiğine göre, en büyük kazanç ta teknolojik ürün ve aksesuar alanında kendisini gösteriyor. Bu yüzden teknoloji alanında ihtiyaç duyulan ürünlerin satışı da artacağından, bu sektörde kendinize bir yer edinebilirsiniz.

Çeyiz Mağazası Açmak

Yeni nesil pek ilgilenmese de annelerin göz bebeği yine çeyiz işleri. Hatta annelerimizin, anneannelerimizin çeyiz sandığından çıkan dantel ve kanaviçe işleri yeniden değerlendiriliyor. Düğün alışverişlerinin olmazsa olmazı çeyiz işleri, özellikle düğün sezonu olan yaz aylarında iyi getiri sağlıyor.

El beceriniz varsa kendi yaptığınız ürünleri satabileceğiniz gibi, hazır tekstil ve çeyiz ürünlerini de satabilirsiniz.

Ayrıca artık günümüzde çeyiz olarak mutfakta kullanılacak yemek takımları, kaşık-çatal setleri, kahvaltı setleri, tencere-tava setleri tekstil ürünleri de çeyiz kapsamında satışa sunuluyor. Bu nedenle tam donanımlı bir çeyiz mağazası açma imkânınız varsa değerlendirmeniz yararınıza olacaktır.

Ayrıca bu sektörde yer alan bayilik veren firmaları’da araştırmak için Kobi Vadisi web sitenden faydalanabilirsiniz.

Perde Dikim ve Satım İşleri Yapmak

Tül perde, fon perde, stor perde, zebra stor perde satışları, süreklilik arz eden işlerdendir. Bir ev yeniden düzenlendiğinde ya da insanlar yeni perdeye ihtiyaç duyduklarında, uygun perdecilere sipariş vererek perde satın almaktadır. Özellikle kullanım kolaylığı açısından genç çiftler tarafından stor perdeler tercih etseler de tül ve fon perde satışı da oldukça kazanç getirerek devam etmektedir. Tül perdenin zarafeti ve stor perdenin estetiği ile birleştiğinde evleri daha zarif gösterdiği de bir gerçektir. Bu yüzden eğer bu piyasada iş yapmak istiyorsanız, bütün perde çeşitlerini satış portföyünüze almanız gerekecektir.

Organik ve Sağlıklı Ürünler Satışı Yapmak

İnsanlara artık sağlıklı ve organik ürünlere yönelmeye başladı. Bu da organik ve sağlıklı yiyeceklere olan taleplerin yoğun şekilde artması demek. Bu işte siz de pay sahibi olmak istiyorsanız, imkânınız varsa kendi üretimlerinizi satışa sunabilir ya da tedarikçiler aracılığıyla aldığınız ürünlerin satışını yapabilirsiniz. Ayrıca ülkemizde yeni yeni beliren bir iş olan istiridye mantarı yetiştiriciliği önem kazanmaya başladı. Girişimciler için güzel bir fırsat. İzolasyonlu çatı katları ya da klimalı bordum katlarında çok rahat yetişme olanağına sahip bir mantar türü olan istiridye mantarını uygun koşullarınız varsa üretip satabilirsiniz.

İş Fikri

Ülkemizde son dönemlerde oldukça popüler olan daha fazla iş modellerine ulaşmak için Türkiye’nin en kapsamlı platformu olan Kobi Vadisi yeni iş fikirleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.