Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yelekli'den Çam'a sert eleştiri: CHP'ye ihanet ediyor

Yelekli'den Çam'a sert eleştiri: CHP'ye ihanet ediyor

Delege seçimlerini gerçekleştiren CHP’de listelerle ilgili eleştiriler gelmeye devam ediyor. CHP’de Konak İlçe Başkanlığı, Karabağlar Meclis Üyeliği yapan ve 2014’te Güzelbahçe’de Belediye Başkan Aday Adayı olan Uğur Yelekli, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’ın tutumunu sert bir dille eleştirdi. Çam’ın tutumunun CHP’ye ihanet olduğunu savunarak, “2019 sürecine küskünler ordusu ile gidilmesine yol açan bir ilçe başkanı CHP’ye ihanet ediyordur; o koltuğu hak etmiyordur” dedi. Uğur Yelekli'den Kazım Çam'a sert eleştiri

  • Ege Postası
  • 12.09.2017 - 12:06

İzmir siyasetinin tanınmış ismi Uğur Yelekli, açıklamasında delege seçimlerinin parti içi demokrasinin göstergelerinden biri olması gerektiğini kaydederek, Gerçek bir demokrasi sınavı olan bu seçimlerde  ilçenin bir listesi olmaz. İlçe başkanı mesaj çekerek,  ‘beyaz listeye oy verin’ demez. Seçimlerin adaletli ve demokratik geçmesini sağlar.  Maalesef 2 dönemdir Güzelbahçe’de seçimler adaletli olmuyor” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın basına yansıyan görüşlerine de değinen Yelekli, “Bu sürecin bozulması ile ilgili basında bir çok haber okuyoruz. Özellikle milletvekilimiz Tacettin Bayır ve parti eğitmeni eşi Tülay Bayır’ın basına yansıyan eleştirileri yenilir yutulur cinsten değil ve haklılar. ‘Bugün itibarıyla benim ilçe başkanım değildir’ cümlesine ben de katılıyorum..” sözlerine yer verdi.

“BU ŞEKİLDE BİR ŞEY ELDE EDEMEZSİN”

CHP’nin emektarları ile büyük bir parti olduğunun altını çizen Yelekli şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz gün Sayın Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır’ın basına yansıyan bir demecini özellikle paylaştım. Sındır, haberde, delegelerde liyakat ve emektarlığa önem verilmesi gerektiğini ve partide yıllarca mücadele etmiş insanlara ahde vefa anlamında yer verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

İşte buradan hareketle örnek vermek gerekirse Güzelbahçe’de 5 dönem ilçe başkanlığı , kurultay delegeliği yapmış bir İhsan Seyhan’ı unutursan !!! Konak'ta 2 dönem ilçe başkanlığı , kurultay delegeliği, il başkan yardımcılığı 10 yıl Büyükşehir, Konak, Karabağlar meclis üyeliği, Karabağlar Kent Konseyi başkanlığı yapmış ve en son Güzelbahçe belediye başkan aday adayı olmuş birini yok sayarsan sen o koltuğu hak etmiyorsun. Üstelik bu partiye zarar veriyorsun. Bunları yaparak bir şey elde edemezsin aksine yaklaşan seçimlerde yalnız kalırsın .. 2019 sürecine küskünler ordusu ile gidilmesine yol açan bir ilçe başkanı CHP’ye ihanet ediyordur; o koltuğu hak etmiyordur.  Bugün Güzelbahçe’de küskünlerin sayısı hiç de azımsanmayacak kadardır. Örgüt demek 10-15 kişi ilçe yönetimi 3-5 kişi kadın kolu değildir. Kucaklamadığınız partili sadece sadakatinden oy veriyor Bunu herkes söylüyor. Başkanlıklarda nasıl geldiğiniz değil; nasıl gittiğiniz önemlidir. İşte bir ihsan Seyhan, Ertam Özen, Yüksel Demirsoy,  Uğur Yelekli de ilçe başkanlıklarında hala anılıyorsa, hakkını verdiği içindir. Sen ise 2 delege seçiminde de aldığın talimatları yerine getirerek İhsan Seyhan,  Uğur Yelekli, Tülay Bayır gibi emektarları yok sayıyorsun.  Üstelik, ‘bu sefer aynı hatayı yapmayacağım’ diyerek yalan söyleyerek… (insanları kandırıyorsun)  Bu arada, kendi listene yazmadığın ismim her zaman gençliğin önü açılmalıdır desteklenmelidir diyen biri olarak, cesaret gösterip aday olan Vural Gezer kardeşimiz beni listesine yazdığı için kaybettiysem de onur duyarım.”

PARTİMİ HİÇBİR ZAMAN TERK ETMEDİM

2014 Yerel Seçimlerinde yaşananları da hatırlatan Yelekli şu ifadelere de yer verdi:

“Partililerim ve İzmir kamuoyu iyi hatırlar ama; sen belki unutmuşsundur diye burada kendimle ilgili bir şey söyleyeyim. 2014 Yerel Seçimlerinde parti aday göstermedi diye, bir çok aday adayı başka partilere giderek adaylıklarını koydu. Ben ise üç satır yazı ile gösterilen adayın yanında olacağımı ve CHP’nin hizmetinde olmaya devam edeceğimi söyledim. Ve tüm İzmir basını bu davranışımı gündeme taşımıştı.

Sana diyeceğim, bu koltuklar gelip geçicidir, esas olan geride hoş bir seda bırakmaktır. Unutma ki kullanılıp atıldığında örneğin bu etik olmayan çıkar ilişkiniz bittiğinde  kimsenin kalmadığını bir gün göreceksin…Son olarak da diğer ilçe başkanlarına ve genel merkeze önerim bu kötü örnek sizin ilçenizde olmasın. Ahde vefayı , emek verenleri unutmayın ve 2019 a küskünler ordusu ile gitmeyelim.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.