Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yazlıkçılar kedi ve köpeklere sahip çıktılar

Yazlıkçılar kedi ve köpeklere sahip çıktılar

İZMİR'in Çeşme İlçesi Dalyanköy Mahallesi'nde yaz tatili bitiminde sokağa terkedilen köpek ve kedilere şefkat elini, Kalpten Kalbe Sevgi Derneği'nin çağrısı üzerine bu bölgede yaşayan Dilek Sarıkaya, Betül Bayburtluoğlu, Gülşen Erinçler, Neşe Gül uzattı. 'İyilik melekleri', sokağa terk edilen çok sayıda kedi ve köpeğe sahip çıkıp, hasta olanları iyileştirip yeni yuvalar bulmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 18.10.2015 - 12:09
Kalpten Kalbe Sevgi Derneği Başkanı Serpil Barış sokağa terk edilen tüylü dostlara sahip çıkacak, onlardan anne şefkatini eksik etmeyecek insanlar aradıklarını belirtti. Barış, "Birlikte hayvanların bakım, barınma ve sağlık sorunularıyla ilgili proje geliştirdik. Çeşme'de pilot bölge olarak Dalyan Köyü şeçtik" dedi. Barış, yazın anne ve babaların karne hediyesi olarak aldıkları kedi ve köpeklerin, sezon sonunda sorumsuzca sokağa bırakılmalarının, yüreklerini burktuğunu bu nedenle harekete geçtiklerini belirterek, "Dilek Sarıkaya, Betül Bayburtluoğlu, Gülşen Erinçler, Neşe Gül, projemize destek verip, sokakta kalan köpekleri besliyor. Hasta olanları iyileştiriyor, kedileri kısırlaştırıyor ve onlara yeni yuvalar buluyorlar. Öyle ki; kimisi evinin alt katını hasta kedilere revir yaptı, elleriyle her gün bu hasta ve bakıma muhtaç kediler için ciğer, balık ve tavuk pişirerek onlara şefkatini sundu. Birçok kediyi kısırlaştırdı. Gözlerini açar açmaz ya küçük savunmasız bedenlerini sokakta yada bir arabanın kaportasında bulan, annesi ya hastalıktan yada sorumsuzca aşırı hız yapan araçların altında can vermiş, yavru kedileri bağırlarına basarak onları sahiplendiler. Pek çok kedi ve köpeğe kucak açtılar" dedi. 

Kalpten Kalbe Sevgi Derneği Başkanı Serpil Barış, yıllarca anne olamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyleyerek, "Ne zaman ki içimi hayvan sevgisi merhameti düştü; işte o zaman, anne olduğunu hissettim. Bahçemde 15 kadar kedi besliyorum, sokaktaki kedi ve köpekler ile ilgileniyorum. Herkes anne olabilir ama anneliğin yanı sıra, cici anne de olabiliyorsak, işte o zaman gerçek anne olursunuz. Üstümüze düşen insanlık sınavını bir nevi yerine getirmiş oluruz. Unutmayalım ki kedi ve köpekler oyuncak değildir. Yazlık yerler, okul zamanı sokağa bırakılmış cins kedi ve köpeklerle dolu, sokakta bulduğumuz kediler arasında nesli tükenmekte olan Van kedisi bile mevcut. Cici anneler ve babalar arıyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.