Dolar 32,5100
%0.18
Euro 34,6365
%0.27
Altın 2.494,380
%0.32
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yatırımcılara Kuzey Ren Vestfalya tanıtıldı

Yatırımcılara Kuzey Ren Vestfalya tanıtıldı

İzmirli iş adamlarına Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin yatırımcılara sunduğu fırsat ve teşvikler anlatıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Cemal Elmasoğlu,"Kuzey Ren Vestfalya'nın AB'ye açılmak isteyenler için çok iyi bir yatırım noktası olduğunu gösteren önemli özellikleri var" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2018 - 14:12

İzmir'de yatırımcılara Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin sunduğu fırsat ve teşvikler anlatıldı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından odanın çok amaçlı salonunda  düzenlenen toplantının açılışında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Cemal Elmasoğlu, Almanya ile köklü geçmişe sahip, siyasi, ekonomik, askeri ve beşeri boyutları olan çok yönlü ilişkilerin bulunduğunu belirtti.

Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olduğunu ancak ikili ticaretin sürekli Türkiye aleyhine açık verdiğine dikkati çeken Elmasoğlu, geçen yıl Almanya'ya ihracatın 15 milyar, ithalatın ise 21 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Elmasoğlu, Kuzey Ren Vestfalya'nın AB'ye açılmak isteyenler için çok iyi bir yatırım noktası olduğunu dile getirerek, "Bunu gösteren önemli özellikleri arasında Avrupa'nın en önemli lojistik merkezlerinden birisi olması, Belçika ve Hollanda limanları ile doğrudan bağlantıların bulunması, yoğun bir ulaşım ağına sahip oluşu, Almanya'nın tamamında kurulan lojistik merkezlerinin yaklaşık dörtte birinin burada bulunması ve dinamik bir ekonomi ve sanayi ortamına sahip olması bulunuyor." diye konuştu.

"Elimden geleni yapacağım"

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig de Kuzey Ren Vestfalya'nın nüfusuyla ülkesinin en büyük eyaletlerin başında geldiğini belirterek, havalimanları, raylı sistemi ve oto yollarıyla gelişmiş bir altyapı ve sanayiye sahip olduğunu kaydetti.

Yüksek orandaki Türk nüfusu nedeniyle eyalette Türkçe'nin yoğun olarak kullandığını aktaran Lassig, "Almanya'da yatırım konusunda ilgi ve alakada bir azalma söz konusu değil. Bu eyalet çok sayıda teşvik programı sunuyor. Ekonomik ilişkilerin düzelmesi için elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullandı.

Toplantıda Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin yatırımcılara sunduğu fırsatlar ve teşvikler hakkında bilgiler verildi, bölgede şirketleşmenin, vize, oturum mevzuatının hukuki ile vergisel çerçevesi aktarıldı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.