Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yasakçı okul müdürüne istifa çağrısı

Yasakçı okul müdürüne istifa çağrısı

İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan’ın mezuniyet töreninde İzmir ve 10. Yıl marşlarının dinlenmesine getirdiği yasağa tepkiler sürüyor. Okul önünde bir araya gelen vatandaşlar,  müdürün yasaklarına tepki gösterirken, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır “Okul müdürü istifa edip gidene kadar bu okulun önünden ayrılmayacağız” diye konuştu.  Yasakçı müdürün istifasını istediler

  • Ege Postası
  • 15.05.2018 - 16:03

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-İzmir Atatürk Lisesinde yaşanan marş yasağına karşı tepkiler büyüdü. Okul önünde toplanan vatandaşlar okul müdürünün İzmir ve 10. Yıl marşlarına getirdiği yasağın kabul edilemez olduğunu, okul müdürünün ya istifa etmesini ya da görevinden alınmasını istediler.

BAYIR ‘DEFOLUP GİDENE KADAR BURADAN AYRILMAYACAĞIZ’

Okul önündeki protestoya katılan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir milletvekilleri olarak, okul müdürü okuldan gidene kadar okulun önünden ayrılmayacaklarını ifade etti. Bayır “Öyle görünüyor ki okul müdürü buranın İzmir, bu okulun da Atatürk Lisesi olduğunu unutmuş. Okul müdürünün yaptığının affedilebilir bir yanı yok. Buraya ilk geldiğimizde okul müdürünü görmek istedik ancak okulda olmadığını söylediler. Ya yaptıklarınızın arkasında duracaksınız ya da yapmayacaksınız. Burası İzmir, bu şehir Mustafa Kemal’in askerleri ile dolu. Ne İzmir’in ne de İzmirli öğrencilerin bir cemaatin arkasına takılmasına izin vermeyeceğiz. İzmir Milletvekilim Mustafa Balbay bugün hemen konu ile ilgili bakanlığa soru önergesi verdi. Biz İzmirli vekiller bu konunun takipçisiyiz. Bu okul müdürü görevden alınana, ya da defolup gidene kadar bu işin peşini bırakmayacağız.” Diyerek meydan okudu. 

ŞAKİR BAŞAK ‘HADDİNİ BİL’ 

CHP İzmir Milletvekili aday adaylarından Mehmet Şakir Başak ise okul müdürünün olaya gelen tepkiler üzerine okuldan ‘kaçtığını’ iddia ettiği konuşmasında, “Kendini bilmez bu okul müdürüne sesleniyorum. Ya haddini bil ya da haddini bildiririz. Bunu herkes bilsin her birimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Bugün Mustafa Kemal Atatürk anlayışını, millet anlayışını, cumhuriyet anlayışını yenide var etme günüdür. Asla Cumhuriyet değerleri sahipsiz değildir. Asla bu gibi hadsizlere müsaade etmeyeceğiz.” Diye konuştu. Oldukça öfkeli olduğu görülen Başak, okul müdürünün derhal istifa etmesini beklediklerini de söyledi. 

‘KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

Okul önünde toplanan vatandaşlar sık sık ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ve ‘Karanlığa teslim olmayacağız’ sloganları atarak okul müdürünün 10. Yıl ve İzmir Marşlarını yasaklamasına tepkisini dile getirdi. Okul önündeki protestoya okul velileri, Öğrenci Veli Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, Eğitim-İş yöneticileri ile mahalle muhtarlarının katıldığı görüldü.

MEZUNLAR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan bir grup mezun, okulun önünde toplanırken, Dernek Başkanı Murat Saraç da basın açıklamasını okudu. Üzücü bir olay olduğunu belirten Saraç, "Güzel geçen mezuniyet töreni aynı zamanda Anneler Günü'ydü. Törenin sonunda üzücü olay yaşanıyor. Güzel de geçti aslında. En sonda gençler, oradaki coşkuyla İzmir Marşı'nı ve Onuncu Yıl Marşı'nı söylemek istiyorlar. Burada bir engelleme oluyor. Okulumuz aydınlık geleceği sağlayan bir okul. Aydınlık geleceğin gençlerini yetiştiren okulumuzun bu şekilde anılması da üzüntü verici. Pek çok yerden tepki geldi. Burada aslında eğitim sistemiyle ilgili zihniyet değişimine ihtiyaç var. Tepkimiz isimlerle ilgili değil. Biz zihniyetin değişmesini istiyoruz. Geçmişte de farklı konularda kriz yaşadık. Okulumuzun ismine layık olmasını istiyoruz. Bu tür şeylerle anılmasını istemiyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.