Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yarım saatlik sağanak kabusu; Bunaltıcı sıcaklar geri geliyor

Yarım saatlik sağanak kabusu; Bunaltıcı sıcaklar geri geliyor

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak ve dolu, sokakta yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. İzmir'de perşembe gününden itibaren bunaltıcı sıcaklar yeniden başlayacak. Yarım saatlik sağanak kabusu

  • Ege Postası
  • 18.06.2019 - 17:56

İzmir'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalandı. 

Zaman zaman gök gürültülü olarak yaklaşık yarım saat süren yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. 

Alsancak Vapur İskelesi'nde bazı vatandaşlar yağmurun dinmesini bekledi, bazıları ise şemsiyeleriyle yola devam etti. Şiddetli yağış nedeniyle pekçok yol göle döndü, sürücüler trafikte seyretmekte zorlandı. 

BİR EVE YILDIRIM DÜŞTÜ 

İzmir’in Konak ilçesinde, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sırasında, Tepecik semti 1172 sokaktaki 3 katlı binanın en üst katındaki Mercan Aygül’e ait eve yıldırım düştü. Olay sonrasında, evin mutfak bölümünde yangın çıktı. Komşular bir yandan alevlere su sıkarak müdahale ederken, diğer yandan itfaiye ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, su sıkarak müdahale ettikleri yangını söndürdü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, evde maddi hasar meydana geldi. Mahalle sakinleri, yıldırım düşmesi sırasında büyük bir gürültü koptuğunu belirterek, korktuklarını söyledi.  

Ev sahibi Mercan Akgül ise, 5 dakika önce yıldırımın düştüğü mutfakta telefon görüşmesi yaptığını, bu nedenle şans eseri olaydan yara almadan kurtulduğunu belirtti. 

SARI ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise İzmir için ‘sarı alarm’ verdi. Sarı alarm, “Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” anlamına geliyor.   

BUNALTICI SICAKLARI GELİYOR

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre İzmir yarını da gök gürültülü sağanak yağışlı geçirecek. Perşembe günü hava parçalı bulutlu olacak. Cuma gününden itibaren ise hava sıcaklıkları hissedilir ölçüde artacak, İzmirlileri bunaltacak. Pazar günü termometreler 37 dereceye ulaşacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.