Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yarar: FETÖ'cü hala ciddi personel var

Yarar: FETÖ'cü hala ciddi personel var

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde düzenlenen '15 Temmuz ve sonrası' isimli söyleşide konuşan güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Türkiye'nin halen bir tehdit altında olduğunu öne sürerek "FETÖ'nün bugüne kadar yaptıkları yapabileceklerinin ancak yüzde 30'udur" dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 16:55

Kara Harp Okulu'ndan 1988 yılında piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 16 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan Mete Yarar, Şehit Necdi Şentürk Parkı içerisinde bulunan Akhisar Belediye Sineması'ndaki söyleşiye katıldı. 10 yılı aşkın bir süre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hizmet veren ve sınır ötesi operasyonlarda yer alan Yarar, Akhisar'da '60 Yıllık İttifakta Son Gün' adlı romanı ile 'Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz' adlı inceleme kitabını imzaladı. 

15 Temmuz'da Türk halkının tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğinin altını çizen Yarar, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi diğer ülkeler ilk defa bizlerden ürktü. Türk toplumu o gün tankların, topların, tüfeklerin ve uçakların önüne geçmiştir. Böyle bir örnek yakın zamanda dünya tarihinde yoktur. FETÖ'nün bugüne kadar yaptıkları yapabileceklerinin ancak yüzde 30'udur. Ya bunları temizleyeceğiz ya da bunlar bu ülkenin başına musallat olmaya devam edecek. Tercih hepimizin, burada en yakın arkadaşını veya akrabasını başından veya arkasında vurmaya çekinmeyen insanlardan bahsediyorum. Bunlardan bugün aramızda halen ciddi rakamda personel var." 

ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etme konusunda olumlu bir tavır sergilemeyeceğini öne süren Yarar, Abdullah Öcalan'ın iadesinde olduğu gibi ülkemizin karışık bir durumunda iadenin mümkün olabileceğini savundu. Suriye'ye yapılan müdahaleyi de desteklediğini belirten Mete Yarar, bu müdahalenin ağır hava şartlarının oluşumuna yani Ekim veya Kasım aylarına kadar devam edebileceğini vurguladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.