Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vizesiz gezebileceğiniz ülkeler hangisi'

Vizesiz gezebileceğiniz ülkeler hangisi'

Tatilini yurtdışında yapmak isteyenlere bir müjdemiz var! Vize işlemleriyle uğraşmadan çok sayıda ülkeye gidilebileceğiniz vizesiz yurtdışı turları bulunuyor. Evrak hazırlığı, masraflar, konaklama yeri derken daha tatiliniz başlamadan bu etkenler yeterince strese girmenize neden olabilir.

  • Ege Postası
  • 05.11.2017 - 14:21

Uygun fiyatlı ve harika bir yurtdışı tatil planı yapmak istiyorsanız vizesiz turlar tam sizlere göre. Yurt dışı seyahatlerinizde vizesiz gidebileceğiniz başlıca yerleri sizler için sıraladık:

  • Ukrayna

Vizesiz yurtdışı tur seçeneklerinde en çok tercih edilen ülkelerinden biri olan Ukrayna uygun fiyata gezmek isteyen tatilcilerin en gözde yerlerinden biri olmaya devam ediyor. Hem vizesiz hem de pasaportsuz, sadece kimlik kartınızla giriş yapabileceğiniz Ukrayna, yılın dört mevsimi milyonlarca turist ağırlıyor. Ukrayna canlı şehirleri, antik kaleleri, çarpıcı kırsal alanları, peyzaj çeşitliliği ve misafirperver halkı ile ünlü. Ukrayna'nın kültürel başkenti olarak bilinen Lviv, ülkenin en güzel mimarilerine ev sahipliği yapıyor. Bu eşsiz şehir, güzel dar sokaklar, görkemli kiliseler, büyüleyici müzeler ve atmosferi ile adeta kendisine hayran bırakıyor.

Ukrayna'nın en büyük üçüncü şehri olan'Karadeniz'in İncisi' olarak da adlandırılan Odesa ise kumsalları, uygun hava şartları deniz ve güneşin muhteşem uyumunu yakalayabileceğiniz harika bir şehir. Ukrayna’nın başkenti olan Kiev, ilginç modern mimarileri ve dost canlısı insanlarıyla ünlü. Ukrayna turu ile ülkenin diğer şehirlerinde de en uygun fiyatlarla konaklayabilir, renkli gece hayatını deneyimleyebilirsiniz.

  • Tunus

Kuzey Afrika'nın en küçük ülkesi olan Tunus, art arda yayılan kum tepeleri, kaplıcaları ve Star War’ın çekildiği setleri ile ünlüdür. Tunus, dünyaca ünlü birçok yere ev sahipliği yapıyor. Tunus'ta en güzel yerler arasında ilk sırayı alan ülkenin başkenti Medine sizleri atmosferi ile sarhoş edebilir. Arap mimarilerini bu şehirde fazlasıyla görebilirsiniz. Limon bahçeleri ile çevrili mütevazı balıkçı köyü olan Tunus’un Hammamet şehri, çok sayıda butik otelle bütçe dostu hizmet veren şirin bir tatil beldesidir. Vizesiz tatil turlarında su sporları yapmak için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Tunus’un incecik kumlusahillerinde harika vakit geçirebilirsiniz.

  • Sırbistan

Sırbistan, capcanlı mekanlara, muhteşem kırsal kesimde sakin ve huzurlu kasaba ve köylerine sahip doğa harikası bir ülke. Ayrıca Balkanlar'daki en ucuz yerlerden biri olarak da biliniyor. Zengin kültürel ve tarihi eserlerin yanı sıra hareketli gece hayatıyla ünlü, dünyanın en iyi müzik festivallerinin yapıldığı bir ülkedir. Vizesiz seyahat edebileceğiniz Sırbistan’da gezilecek yerler arasında Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehri olan Belgrad,Kopaonik Ulusal Park, (kayak yapmak için harika bir yer), Novi Sad, Subotica, Zlatibor ve Studenica Manastırı bulunuyor.

  • Gürcistan

Tıpkı Kıbrıs ve Ukrayna gibi Gürcistan’a da TC kimlik kartınızla giriş yapabiliyorsunuz. Karadeniz’den otobüs veya kendi özel aracınızla ya da Türkiye’nin birçok yerinden uçakla Gürcistan’a ulaşmanız mümkün. Asya’nın güneybatısında mükemmel bir konuma sahip olan Gürcistan, güneyinde Ermenistan, doğusunda Azerbaycan, batısında Karadeniz ve kuzeyinde Rusya ile sınırlarını paylaşıyor. Gürcistan’ın en güzel şehirlerinden olan Tiflis, Batum, Kutaisi, Rustavi, Telavi, Kazbegi ve Gori’yi mutlaka görmenizi öneriyoruz. Başkent Tiflis’in tarihi İpek Yolu ticaretinin olduğu dönemlere kadar uzanan meşhur kervansaraylarını, Rustavelis Caddesi, Gürcü Ulusal Müzesi, Özgürlük Meydanı, Kaşveti Kilisesi ve Rustavi Akademi Tiyatrosu’nu da gezebilirsiniz.

  • Tayland

Budist tapınaklar, turuncu cübbeli rahipler, tepe kabileleri, geleneksel tarım köylerinin bulunduğu yemyeşil peyzajlar, antik kalıntılar, muhteşem kumsallar ve mavi lagünlerle bezeli çarpıcı sahilleri ilegöz kamaştıran Tayland,vizesiz seyahatlerin en popüler Uzakdoğu ülkesi. Şüphesiz Tayland der demez akla ilk beyaz kumlu plajlar ve palmiye ağaçları, Maldivler’i aratmayan adalar gelir, ancak Tayland'ın daha farklı bir yüzünü görmek, deneyimlemek isterseniz eğer tropikal ormanları, sisle kaplı dağları ve etkileyici antik anıtları da gezmenizi öneriyoruz.

  • Fas

Dünyanın en renkli ülkesi Fas’a hoş geldiniz! Vizesiz yurtdışı turlarının olmazsa olmazlarından Fas, dört mevsim ziyaret edilebilir bir ülke. Ülkenin her bir şehri, farklı renkte ve birbirinden ilginç yapıları var. 3-4 günlük veya 9-10 günlük vizesiz Fas turuna katılarak hem ekonomik bir tatil yapabilir hem de sıra dışı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.