Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vefa Ülgür CHP'den ihraç edildi

Vefa Ülgür CHP'den ihraç edildi

Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel’e 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında sözlü ve fiziki saldırıda bulunan eski belediye başkanı Vefa Ülgür, partisi CHP'den tedbirli olarak ihraç edildi. Öte yandan Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin içinse kınama cezası çıktı.İki kararın da oy çokluğu ile alındığı öğrenildi. İl Disiplin Kurulu'ndan flaş kararlar

  • Ege Postası
  • 03.01.2020 - 14:25

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, eski belediye başkanları Vefa Ülgür ve Tahir Şahin hakkında flaş kararlar aldı.

İl Displin Kurulu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Şirince’de Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e sözlü ve fiziki saldırıda bulunan Hüseyin Vefa Ülgür'ü tedbirli olarak partiden ihraç etti.

Üç dönem belediye başkanlığı yapan Ülgür'ün ihracı tüzüğün 68. maddesine dayanak gösterildi. Buna göre, ‘Partide aldıkları görev ve sorumluluk, üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranış’ gerekçe olarak gösterilirken, Ülgür'ün oğlu Anıl ve kardeşi Sefa da aynı gerekçelerle partiden ihraç edildi.

Karar itiraz etmeyeceğini söyleyen Vefa Ülgür, "Karara itiraz etmeyeceğim, çünkü itiraz etmeye değer bulmuyorum. Gerçekten hiç uğraşmayacağım" dedi. Ülgür, Filiz Ceritoğlu Sengel'e yönelik sözlü ve fiziki saldırı iddialarına karşı yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, "Gün gelince her şey anlaşılacak. Siyasette bu işler böyle. Biraz zamana ihtiyaç var. Ben ne o hanımefendiye ne de bugüne kadar hayatımda hiçbir kadına böyle kumpas falan kurmadım" diye konuştu.

Öte yandan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un, ilçe danışma kurulu toplantısında “Partiden ihraç edilmeli” sözleriyle hakkında disiplin soruşturması başlatılan eski belediye başkanı Tahir Şahin hakkında da kınama cezası verildi.

İki kararın da oy çokluğu ile alındığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.