Dolar 32,5633
%0.15
Euro 34,7062
%0.12
Altın 2.409,060
%-0.98
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Kültürpark'ta ilk kazma vuruluyor!

Ve Kültürpark'ta ilk kazma vuruluyor!

Kültürpark’ta yapacağı kapsamlı yenileme çalışmasının detaylarını kamuoyuyla paylaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi proje için düğmeye bastı. İlk etapta fuar alanı içerisindeki restoran, işletmeler, amfi tiyatro ve İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yenileme faaliyetleri 17 Haziran’da başlıyor. Ve Kültürpark'ta ilk kazma vuruluyor!

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 11:12

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de fuarcılığın kalbi olan ve kentin yaşayan hafızası konumundaki Kültürpark’ta merakla beklenen çalışmalar start alıyor.

İzmir’in marka değeri İEF’ye ev sahipliği yapan Kültürpark’taki yenileme ve tadilat çalışmaları için 17 Haziran tarihinde ihaleye çıkılarak çalışmalara resmen start verilecek.

Kültürpark'ın geleceği masaya yatırıldı

KÜLTÜRPARK İÇİN KRİTİK TARİH 17 HAZİRAN

İzmir’in en büyük yeşil alanlarından bir tanesi olan Kültürpark’ı “Daha yeşil” yapacak ve kentin yeni cazibe merkezi haline getirilecek dev proje kapsamında ilk kazma İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi, Gençlik Tiyatrosu, Kültürpark Halı Saha Tesisleri, Mogambo Gece Kulübü, amfi tiyatro ve fuar hollerinde vurulacak. Kent genelinde belediyeye ait toplam 228 tesisin tadilata alınacağı büyük ihale kapsamında Kültürpark da dahil olmak üzere yapılacak işlerin tümü yaklaşık 1,5 yıl içerisinde tamamlanacak.

NELER YAPILACAK'

Geçtiğimiz haftalarda Kültürpark’ı geleceğe taşıyacak dev projenin detaylarını kamuoyu ile paylaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı yenileme çalışmaları ile birlikte uzun yıllar fuarcılığın kalbinin attığı alan “Daha çok yeşil, daha az bina” sloganı ile tepeden tırnağa yenilecek. Kültürpark’taki yapı yoğunluğunu azaltılarak, yeşili arttırılacak, kültür ve sanat fonksiyonları kuvvetlendirilecek. Fuar alanının mevcut 5 tarihi kapısı aslına uygun düzenlenecek ve fuara yeni giriş çıkışlar açılacak. Yeni dönemde fuara araç girişi de son bulacak. İZFAŞ’a ait idari hizmet binası yerinde kalacak. Fuar Evlendirme Dairesi ve nikah salonu yenilenecek. Universiade Binası, fuar açık hava tiyatrosu, gençlik tiyatrosu gibi merkezler ufak çaplı tadilatlar sonrasında kullanılmaya devam edecek. Kültür ve Turizm Müzesi faaliyetlerine devam edecek. Fuarın tarihi belleği konumundaki payvonlar korunacak. Bazı pavyonlarda yapılacak yenilemelerin ardından açık bir etkinlik alanı olarak düzenlenecek, yeni bir açık hava sineması kazandırılacak. Fuarın tarihi yapılarından kaskatlı havuz da restore edilecek. Bazı pavyonlar sergi ve tanıtım amacıyla yeniden kullanıma açılacak. Mogambo Gece Kulübü, Göl Gazinosu, Ada Gazinosu gibi işletmeler restore edilerek yeniden kullanıma sunulacak. Mevcut göl genişletilecek, Atlas Pavyonu da yıkılarak yerine göl yapılacak ve etkinlik tepesi oluşturulacak. Altında da tekne maketi atölyesi ve mescit yer alacak. Atölyede üretilecek tekneler gölde yüzdürülecek. Lunapark revize edilecek çocuk ve gençlik etkinlik alanlarıyla modern bir oyun ve eğlence merkezi yapılacak. Kültürpark içerisinde yeni piknik alanları yaratılacak. Çevresinde tematik bahçeler, palmiye korusu, mini golf alanı, küçük çay bahçeleri yapılacak. Koşu yoluna ilave olarak yeni bisiklet yolu oluşturulacak.

İSMET İNÖNÜ SANAT MERKEZİ’NİN YERİNE YENİ AMFİ TİYATRO

Fuar holleri ve Celal Atik Spor Salonu’nun hacmi küçültülecek. Mevcut holler fuar ve sergi kompleksi olarak yeniden düzenlenecek. Yeni binalar yeşil çatılı olacak. İzmir Sanat Merkezi korunacak. İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi yıkılarak yerine amfi tiyatro yapılacak. Tenis Kulübü yerinde kalacak. Tescilli ağaçlar ve endemik türler korunarak, Kültürpark’taki yeşil doku artırılacak. Mevcut yeşil alan yoğunluğu 21 bin metrekare daha büyütülecek. Yeni seralar yapılarak koruluk alanlar oluşturulacak. Fuar içerisinde güneş enerjisi ile enerji üretimi sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.