Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vatandaştan 'çifte standart' tepkisi: Yasak var, takan yok!

Vatandaştan 'çifte standart' tepkisi: Yasak var, takan yok!

Yapılan son mevzuat değişikliğinin ardından İzmir'de cadde, sokak ve bulvarda kaçak araçları çekmeye başlayan kuruluşların uygulamaları sürücüleri isyan ettirirken, kentin en işlek ve en yoğun noktasında yaşanan bu manzara ise büyük tartışma konusu oldu. Vatandaştan 'çifte standart' tepkisi

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 10:32

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin trafikte araç çekme işlerini bırakmasının ardından İşadamı Mesut Sancak tarafından kurulan İzmir Trafik Vakfı çalışmalara önceki yıl başladı. Belediyenin yaşadığı yetkisizlik krizinin ardından idareye ait araçları devir alan ve sokaklara inerek araç çekme ve toplama işlemlerine başlayan vakfın uygulamaları büyük tepkileri beraberinde getirirken, yollarda yaşanan çileye yine çare bulunamadı.

TRAFİK ARAP SAÇI, VAKIF PİYASADA YOK

İzmir'in yeni kent merkezi olarak adlandırılan ve gökdelen inşaatları ile milyonlarca dolarlık rezidans yatırımlarının ortak adresi olan Bayraklı Adalet Mahallesi'nde trafik de peşi sıra gelen dev inşaatlar ile birlikte adeta arap saçına döndü. Özellikle gündüz ve akşam saatlerinde, mesai başlangıcıyla bitişinde kilitlenen yollar İzmirlilere zor anlar yaşatırken, Konak ve diğer merkezi ilçelerde kesilen yüzlerce liralık para cezaları ve caydırıcı önlemler gökdelenler bölgesinde rafa kaldırıldı.

KAMUNUN YOLU MÜŞTERİ OTOPARKI OLDU!

Kent merkezindeki Çankaya, Konak ile Alsancak gibi alanlarda hatalı parka göz açtırmayan ve kuralları ihlal eden araçları çeken İzmir Trafik Vakfı'nın Folkart Towers'ın önündeki bu manzaraya kayıtsız kalması ise dikkat çekiyor. Büyük çoğunluğunu dev gökdelenlere gelen ziyaretçilerin sahibi olduğu araçların oluşturduğu araç yığını özellikle mesai geliş ve gidiş saatlerinde trafikteki sürücülere zor anlar yaşatıyor. Aynı zamanda Folkart Towers'ın da sahibi olan Sancak Holding tarafından işletilen İzmir Trafik Vakfı'nın park yasağı bulunan Haydar Aliyev Caddesi'ndeki tutumu vatandaşlar tarafından "Çifte standart" ve "Müşteriye park ayrıcalığı" olarak yorumlanırken, park eden araçlara gün boyunca hiçbir işlem yapılmaması tepki topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.