Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Varan'dan Dünya Şehircilik Günü mesajı

Varan'dan Dünya Şehircilik Günü mesajı

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, "Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme yerine, köklü medeniyetimizden referans alan, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlere sahip olma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2018 - 17:24

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlere sahip olma yolunda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Varan, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın özel temasının dünya genelinde "Sürdürülebilir ve Esnek Şehirler Kurmak" olarak belirlendiğini vurguladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı şehirler oluşturmayı hedeflediklerine işaret eden Varan, kimlikli, kişilikli, marka ve yaşanabilir şehirler için çalıştıklarını hatırlattı. 

Varan, ulusal bir şehircilik araştırma merkezi kurulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İl Müdürlüğümüz, özellikle nüfus artışını absorbe etmeye yönelik mekansal planlar geliştirmekte, afet riski taşıyan yerleşim alanlarını kentsel dönüşüm çalışmaları ile iyileştirmekte ve ilimiz için risk olasılığı yüksek ihtimalleri minimum seviyeye indirme gayreti içerisinde bulunmaktadır. Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme yerine, köklü medeniyetimizden referans alan, sürdürülebilir ve kimlikli şehirlere sahip olma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.