Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilikten tepki çeken karar! İzmir'de Lozan yasağı!

Valilikten tepki çeken karar! İzmir'de Lozan yasağı!

Türk istiklal ve hakimiyetinin tanınması bakımından önem arz eden Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıl dönümü kutlamalarına İzmir'de yasak geldi. İzmir Valiliği "Valiliğimize ulaşan bilgiler doğrultusunda, ilimizde böyle etkinliklerin yapılması halinde, toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği değerlendirildiğinden aşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla Lozan Anlaşması yıldönümünü kutlama kapsamında ilimiz genelinde açık alanda gerçekleşebilecek yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, bildiri dağıtma, çelenk sunma v.b eylemler yasaklanmıştır" denildi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2020 - 12:22

EGEPOSTASI- Lozan Antlaşması 97 yıl önce bugün imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş anlaşması olarak kabul edilen Lozan Barış Anlaşması'nın 97. yılı nedeniyle kentte çeşitli etkinlikler düzenleyip kutlamak isteyen dernek ve sendikalara İzmir Valiliğinden yasak kararı geldi.

ADD Konak Şubesi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koymasına izin verilmezken, Eğitim İş Sendikası ve Çevik Bir Meydanı'nda çelenk sunumu ve basın açıklaması yapılmasına İzmir Valiliği'nden yasak geldi.

Valiliğin kararı almasında toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği gerekçesi yer alırken, karar tepkiyle karşılandı.

İzmir Valiliğince Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konak Şubesi'nin saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koymak istemesi talebi kabul edilmedi.

İzmir Valiliği yasak gerekçesinde şu ifadeler yer verdi;

"TOPLUMSAL AYRIŞMA VE KARGAŞAYA NEDEN OLABİLECEĞİ..."

"Valiliğimize ulaşan bilgiler doğrultusunda, ilimizde böyle etkinliklerin yapılması halinde, toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği değerlendirildiğinden; kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlerinin ve genel asayişinin korunması, yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla Lozan Anlaşması yıldönümünü kutlama kapsamında ilimiz genelinde açık alanda gerçekleşebilecek yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, bildiri dağıtma, çelenk sunma v.b eylem ve etkinliklerin İzmir ili ve ilçelerinde jandarma/polis sorumluluk bölgesinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 7. ve 17. maddeleri gereğince yasaklanmasını arz ederim."

Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen ADD üyelerine polis müdahale etti. Polisler derneğin pankartlarını kaldırarak yapılacak basın açıklamasını engelledi. ADD üyeleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından alandan uzaklaştırıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.