Dolar 32,4430
%-0.13
Euro 34,7323
%-0.68
Altın 2.441,360
%0.21
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak master yapıyor

Vali Toprak master yapıyor

İzmir Valiliği kentin sorunlarının çözümünde bilimsel destek almak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi ile protokol imzaladı. Aynı üniversitede ekonomi dalında yüksek lisans yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, sabahlara kadar ders çalıştığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2014 - 18:14
İZMİR - İzmir'den kentin sorunlarnını çözümüne bilimsel destek sağlamak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliğine giden İzmir Valiliği, personeli için de yükseklisans ve amatör denizcilik kursu avantajlarını protole bağladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ile dekanların katıldığı protokol töreni, Rektörlük'te gerçekleşti. Aynı üniversitede ekonomi dalında yüksek lisans yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, sabahlara kadar ders çalıştığını söyledi. Vali Toprak, Gazi Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisansa görevi nedeniyle ara verdiğini de ifade etti. 

İzmir Valisi Mustafa Toprak, protokolle üniversitenin kentin sorunlarının çözümünde bilimsel çalışmaların kamu ve özel alana yayılmasına valiliğin aracılık ettiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Üniversitelerimizin bilgiyi yaymanın yanısıra bulunduğu yörenin altyapısına uygun çalışmaları ortaya koyabilmesi hem üniversite açısından hem de şehirde yaşayanlar açısıdan önemli. Üniversiteden bu noktada bir şeyler talep edebilmek ve gerekli anlayışı görebilmek çok önemli. Üniversitenin bilimsel çalışmalarının kamu ve özel alana yaymasında valiliğin aracılık ettiği ve imzalayacağı ilk protokol olacak. Valiliğimiz bu konuda eğitim öğretim, araştırma geliştirme konferans, seminer ve benzeri çalışmaları farklı ortaklıklarla yerine getiriyor ama bunun bir protokolle olması bizim adımıza ayrı bir kıvanç ortaya koyuyor. Araştırma, geliştirme ve bilimsel çalışmalarda üniversitenin bilgi birikimini birlikte paylaşalım. Valiliğimizde kurs seminer ve yine üniversitemizin katkılarını alabilelim. Valiliğimizde yürütülen hizmet içi eğitim gibi çalışmalarını üniversitenin katkılarını çekebilelim. Üniversitenin yönetmeliklerine uygun bilimsel araştırma, yüksek lisans ve doktora çalışması yapacak arkadaşlarımıza da bu konuda fırsat verilecek." 

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, üniversitelerin öğrenci yetiştirmek, araştırma yapıp bilgi üretmenin yanısıra her zaman toplumun her kesimiyle işbirliği içinde olması gerektiğini belirterek, "Üniversitedeki bilgi birikimini, o aydınlık feneri topluma tutmalıyız. Bu kapsamda buradayız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.