Dolar 32,3879
%0.22
Euro 35,0337
%-0.09
Altın 2.326,280
%0.25
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Büyük: Türkçe Olimpiyatları’na desteğimiz sürecek

Vali Büyük: Türkçe Olimpiyatları’na desteğimiz sürecek

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Türkçe Olimpiyatları’nın içinde iyi duygular ve samimiyet olduğunu belirtti. Büyük, olimpiyatlara destek vermelerinin görevleri olduğunu söyledi.         Türkçe Olimpiyatları...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 11:58
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Türkçe Olimpiyatları’nın içinde iyi duygular ve samimiyet olduğunu belirtti. Büyük, olimpiyatlara destek vermelerinin görevleri olduğunu söyledi.

        Türkçe Olimpiyatları Sakarya Genel Koordinatörü Oğuz Hak, Sebat Eğitim İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Turan Öztoprak, Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Çinemre Sakarya Valisi Mustafa Büyük’e desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

        Büyük, 11 Haziran tarihinde 27 ülkeden 190 öğrencinin katılımıyla Atatürk Stadyumu'nda yapılan etkinliğin çok başarılı geçtiğini belirterek, organizasyon heyetine teşekkür etti. Olimpiyat etkinliğinin Sakarya’da her sene daha da güzel bir şekilde yapıldığını ifade eden Büyük, "Çok güzel bir organizasyondu. Bu organizasyon içinde yer almak bizi de mutlu ediyor. İlimiz için çok farklı ve renkli bir etkinlik. Artık her yıl özlemle bekleniyor." dedi.

        Türkçe Olimpiyatları'nın bu günlere gelmesinde yurt dışındaki fedakar öğretmenlerin büyük çabası ve özverisi olduğunu vurgulayan Büyük, şunları kaydetti: "Bu işin içinde iyilik ve samimiyet var. Bu sebeple başarı bir organizasyon. Türkiye bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrenci ağırladı. Bu öğrenciler kıtalararası, medeniyetler arası köprü kuruyor. Dünyada Türkçe’nin öğretilmesi ve konuşulması ülkemiz adına büyük bir hizmet. Olimpiyatların bu seneki sloganı 'Evrensel Barışa Doğru' oldu. Dünyanın en çok barışa ihtiyaç duyduğu zaman diliminde, 140 ülkeden çocukların bütün dünyaya ülkemizden barış kardeşlik çağrıları yapması çok önemli. Gurur verici. İleride bu çocuklar dünya barışına büyük katkı verecekler."

        Vali Büyük, gelecek yıl yapılacak olimpiyatların Sakarya il etkinliğine severek destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.