Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Ayyıldız Atatürk Liselileri ağırladı; Bizzat söz verdi

Vali Ayyıldız Atatürk Liselileri ağırladı; Bizzat söz verdi

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, marş krizinin yaşandığı İzmir Atatürk Lisesi’nin Mezunlar Derneği ve Okul Aile Birliği yöneticilerini makamında ağırladı. Dernek ve birlik yöneticilerini arayarak özellikle görüşmek isteyen Vali Ayyıldız’ın “Öğrencilerin dilinden anlayacak gerçek bir idareci görevlendireceğiz” dediği öğrenildi. Marş krizi sonrası Vali Ayyıldız'dan makama davet

  • Ege Postası
  • 17.05.2018 - 17:06

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri ve Okul Aile Birliği üyeleri, marş yasağı krizi sonrası makamında görüşmek isteyen İzmir Valisi ile bir araya geldi. Egepostası’nın İzmir gündemine taşıdığı ve okul müdürü hakkında soruşturma açılmasıyla sonuçlanan olayın ardından bizzat bilgilendirme yapmak isteyen Vali Erol Ayyıldız, dernek ve birlik yöneticilerini makamına davet etti. 

CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLI BİR İDARECİ TALEP ETTİLER 

130 yıllık eğitim çınarı İzmir Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde, öğrencilerin 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı'nı söylemesini yasaklayan Okul Müdürü Selamettin Demirhan, olayın basına yansıması ve gelen tepkiler üzerine idari izne çıkarıldı, hakkında soruşturma başlatıldı. Bu gelişme mezun, öğrenci ve veliler arasında sevinçle karşılanırken, Vali Ayyıldız bugün Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği ve Okul Aile Birliği yöneticilerini makamına davet edip görüştü. 

Vali Ayyıldız'ın görüşmede, okula gerçek bir idareci atayacaklarını; öğrencilerin dilinden anlayan, onların taleplerine olumlu yaklaşacak bir yöneticiyi en kısa zamanda görevlendireceklerini ifade ettiği öğrenildi. İzmir Atatürk Lisesi’nin Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, görüşmede Vali Ayyıldız'a yaşananlar hakkında bilgi verdiklerini, sonrasında da, dernek olarak Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, çağdaş ve laikliği benimsemiş bir idare istediklerini paylaştıklarını aktardı.  Vali Ayyıldız ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Saraç, İzmir Atatürk Lisesi’nin tarihi geçmişine uygun bir yönetimin herkesi mutlu edeceğini düşündüklerini belirtti. 
Mezuniyet töreninde 10. Yıl ve İzmir Marşlarının dinlenmesine getirdiği yasak sonrası yoğun tepkiler alan okul müdürü Selamettin Demirhan, süren soruşturma nedeniyle idari izinli sayılırken, okulun idare kadrosunda halen müdür olarak yer aldığı görüldü. 
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.