Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vadeli mevduat hesabı nedir'

Vadeli mevduat hesabı nedir'

Vadeli mevduat hesabı bankalar tarafından müşterileri adına açılabilen hesap türlerinden birisidir. Kişiler açtırdıkları vadeli mevduat hesabı sayesinde hesaplarında bulunan para belirlenen faiz oranında artış gösterir. Vadeli mevduat hesabında uygulanan faiz oranları bankalara bağlı olarak değişir. Bunun için bankalarına yatırdıkları parayı artırmak isteyenler bankaların mevduat hesabı faiz oranlarını araştırmaya başlarlar.

  • Ege Postası
  • 04.08.2020 - 09:30

Hangikredi.com kişilerin bankalar tarafından verilen mevduat hesabı faiz oranlarını öğrenmelerini ve kendilerine en uygun bankanın seçimini yapmalarını sağlıyor. Sayfada mevduat hesabına ve faiz oranlarına dair verilen bilgiler ve yapılan hesaplamalara dair bilgiler şunlardır;

Vadeli Mevduat Hesabı Açılabilen Bankalar

Web sayfası vadeli mevduat hesabı açmak isteyen kişiler için hesabın açılabildiği bankaları öğrenme imkanı veriyor. Sayfayı inceleyen kişiler hangi bankalara hesap açmak amacıyla kullanabileceklerini öğreniyorlar.

Vadeli mevduat açılabilen bankalar arasında yer alan bankalardan bazıları şunlar oluyor;

Akbank

Garanti BBVA

Fibabanka

Odeabank

Ing Bank

Denizbank

Halkbank

Hsbc Bankası

İş Bankası

Şekerbank

Yapıkredi

Vakıf Bankası

Qnb Finans Bankası

Sayfayı inceleyen kişiler banka isimlerini öğrenmenin yanı sıra bankalar tarafından uygulanan faiz oranlarını da öğrenebiliyorlar. Bunun dışında bankaların hesap için uyguladıkları vade günlerini de öğrenerek edindikleri bilgilere göre banka sebep hesaplarını açabiliyorlar.

Mevduat Hesaplarında Popüler Olan Bankalar

Günümüzde hizmet veren bankalardan bir çoğu müşterilerine vadeli mevduat hesabı açma imkanı veriyor. Hangi kredi sayfasından bankaların isimleri ve verdikleri faiz oranları yer alıyor. Ayrıca sayfa popüler olan bankaları da paylaşıyor. Böylelikle vadeli mevduat hesabına sahip olmak isteyen bu bankalara ve uygulanan faiz oranlarına dair doğru bilgileri öğrenebiliyorlar. Hangi kredi tarafından yapılan paylaşımlara göre mevduat hesapları için en popüler olan bankalar güncel olarak İng Bank, Fibebanka ve Odeabank oluyor.

Sayfa üzerinden bu bankaları inceleyen kişiler bankaların hesaba yatırılan paraya uygulamakta olduğu faiz oranlarının en yüksek olduğunu görebiliyorlar. Bu üç bankanın da 50 bin TL para için uyguladığı faiz %9 oranında oluyor. Böylelikle bu bankaları tercih edenler yatırdıkları para için 32, 46, 55, 92 ve 181 günlük faiz getirisinin ne kadar olacağını görebiliyorlar.

Bankalara Göre Faiz Oranları

Hangi kredi mevduat faiz oranları sayfası bankalara göre güncel faiz oranlarının yatırımcılar tarafından öğrenilmesini sağlıyor. Bu oranları inceleyen kişiler böylece en yüksek faiz getirisine veya kendilerine uygun faiz getirisine sahip olan bankaları öğrenebiliyorlar. Sayfada yer alan faiz oranları tablosunda banka ismi, faiz oranı, anapara ve vade bölümü yer alıyor. Ayrıca tabloda uygulanan faiz oranının tl, Usd veya Euro olarak uygulanan oranları da yer alıyor. Böylelikle hesap açmayı düşünen bankalara ve uygulanan faizleri detaylı olarak inceleyerek banka seçimine karar verebiliyorlar. Ayrıca bankanın ve faiz oranını cazip gelmesi durumunda da incele bölümünü kullanarak bankanın 1000 TL’den 2500000 TL’ye kadar uygulanan faizlerini gün bazında öğrenebiliyorlar.

Vadeli Mevduat Getirisi Hesaplama

Web sayfasını inceleyen kişiler vadeli mevduat getirisini kolay bir şekilde hesaplayabiliyorlar. Hesaplama aracı girilen verilere bağlı olarak saniyeler içinde kişilerin karşısına uygun mevduat faizini uygulayan bankayı kişilere gösteriyor. Hesaplama yapmak içinse hesap açmak isteyen kişiler hesaplama aracına anapara tutarını, para cinsini ve vade gün sayısını seçerek hesapla butonuna basıyorlar. Böylelikle anaparalarına en uygun faiz getirisini sağlayan bankayı öğrenebiliyorlar.

En Yüksek Mevduat Getirisi Veren Bankalar

Mevduat getirisi hesaplama aracını kullananlar veya Hangi Kredi mevduat faiz oranları sayfasını inceleyen kişiler en yüksek mevduat faiz oranlarıhangi banka tarafından veriliyor öğrenebiliyorlar. Bunu sayfada yer alan tabloyu inceleyerek ya da hesaplama aracı üzerinden öğrenebiliyorlar. Tabloda güncel olarak mevduat faiz oranı en yüksek olan bankaların Fibabanka, Odeabank, Ing ve Cebteteb olduğunu görebiliyorlar. Hesaplama aracını kullanmaları durumunda yaptıkları hesaplama sayesinde en yüksek faizin hangi bankadan geleceğini görebiliyorlar.

Mevduat Hesaplarına Dair Bilinmesi Gerekenler

Hangi kredi web sayfası kişilerin mevduat faizlerini hesaplamalarının yanı sıra mevduat hesapları hakkında kişilerin bilgilenmesi amacıyla içerikler yayınlıyor. Bu içeriklerde hesaba dair detaylar, faizin neye göre belirlendiği, hesabın nasıl açıldığı, hesabın yenilenmesi ve kişilerin akıllarına takılabilen pek çok soruya cevap yer alıyor. Ayrıca verilen bilgileri okuyan kişiler hesaplarından para çekebilmeleri için vadelerinin dolmasını beklemek zorunda olduklarını öğrenebiliyorlar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.