Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere'ye Büyükşehir neşteri

Uzundere'ye Büyükşehir neşteri

Geçtiğimiz yıla kadar vatandaşların çeşitli şikayetleri ile gündeme gelen Uzundere Toplu Konutları'nda yenileme çalışması başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, blokları tepeden tırnağa yenileyerek mağduriyetleri giderdi. TOKİ'de sil baştan

  • Ege Postası
  • 28.07.2016 - 12:40

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü kentsel yenileme çalışmalarının ardından çürük şikayetleri ile gündeme gelen Uzundere Toplu Konutları'nda yürütülen tadilat çalışmaları tamamlandı. Kadifekale heyelan bölgesinde yaşayan vatandaşlar için TOKİ'den satın alınan ancak, 5 yıl içinde çürüyen konutlar 5 ayda tepeden tırnağa yeniledi.

5 AYDA TAMAMLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 7 blokta yürütülen çalışmalarla birlikte rutubet kaynakları zararlar giderilirken, belediyenin bu operasyonu vatandaşlardan teşekkürle karşılık gördü. Yaklaşık 5 yıldır kullanımda olan binalardaki çürümeler ve yıpranmalar için geçen yılın sonunda ihaleye çıkan belediye, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda tadilata başladı. Toplu Konutlar'daki B-7, B-1, C-9, B-10, B-8, C-1 ve B-8 numaralı bloklarda yapılan proje yaklaşık 5 ayın sonunda tamamlandı. Rutubet ve kötü yapılaşmadan kaynaklı olarak çürüyen bina yüzeyleri de tamamen onarıldı.

KONUTLARA TEPEDEN TIRNAĞA TADİLAT

Yapılan çalışmalarla birlikte konutların dışı ile birlikte içleri de elden geçirildi. Bu kapsamda, tüm dairelerin pencereleri yeniden silikonlandı,yeni yalıtım malzemeleri döşendi. PVC yağmur suyu tesisatları yenilenirken, bina girişlerindeki rutubet kaynaklı zararlar giderildi ve yeniden boyama yapıldı. Çatılardaki mevcut yalıtım malzemeleri de elden geçirilerek ısı yalıtım sistemleri yenilendi. Bina haricinde konutların içinde de tadilat yapan belediye ekipleri, alçıpan ve sıva boyları da yenileyerek vatandaşların rutubet kaynaklı mağduriyetlerini giderdi.

KADİFEKALE'DE DÖNÜŞÜM SONRASI İNŞA EDİLMİŞTİ

Kadifekale heyelan bölgesinde oturan vatandaşların Uzundere'ye taşınmaları süreci 2000'li yıllarda başladı. Bakanlar Kurulu kararıyla "Afete Maruz Bölge" ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki bin 968 konut için İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı aldı. Heyelan bölgesinde oturan vatandaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda, 2 bin 508 hak sahibinden 620'sine konut bedeli ödendi. Geri kalan bin 149 hak sahibiyle de Uzundere'deki konutlara geçmeleri karşılığında anlaşmaya varıldı. Anlaşma sağlanamayan 739 hak sahibi ise kamulaştırma bedeli konusuna mahkeme yolunu tercih etti. Ancak mahkemeye giden vatandaşlar, Kamulaştırma Yasası ve ilgili mevzuatlar gereğince, mahkemece belirlenen taşınmaz bedeli doğrudan ödeneceğinden, Uzundere'deki yeni konutlardan alma hakkını kaybetti. 2008 yılında TOKİ ile yapılan anlaşmayla birlikte Büyükşehir konutları hak sahiplerine vermek için satın aldı. 2010 yılından itibaren konutlar teslim edilmeye başlandı ve bölgede yaşam başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.