Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7988
%0.19
Altın 2.495,790
%0.45
Bist-100 9.480,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzunbay toplantılara devam ediyor

Uzunbay toplantılara devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan aday adayı Sedat Uzunbay, yoğun bir katılımın gerçekleştiği ve çeşitli mahallelerin katıldığı toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya Zafertepe, Atilla, Güneşli ve Kocatepe Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, farklı mahallelerden gelen çok sayıda muhtar ve partililer katıldı. Coşku ile karşılanan ve halk tarafından büyük ilgi gören Uzunbay, halkla uzun uzun sohbet etti ve halkın sorularını yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 11.10.2013 - 11:02
İZMİR- Eşrefpaşa Caddesi Biz Cafe’de gerçekleştirilen toplantıda Uzunbay sözlerine toplantıya katılan muhtarlara, mahallelilere ve partililere teşekkür ederek başladı. Uzunbay, İzmir ekonomisinin 1920’li yıllara kadar İstanbul ekonomisinden iki kat büyük olduğunu belirterek İzmir’in kalbinin her dönem Konak olduğunu ve bu ilçenin hak ettiği değere tekrar kavuşacak güçte olduğunu ifade etti. İlçenin İzmir’in 8500 yıllık tarihi içinde tarihsel zenginlikleri nedeniyle önemli bir merkez olduğunu, tarihsel yapıları koruma amaçlı SİT bulunmasından ötürü bölgedeki bu değerin iyi değerlendirilemediğini ifade etti. Bu bölgedeki sorunları yasal çerçevede çözebilmek ve bölgeyi insana yaraşır hale getirebilmek için çalışacaklarını belirten Uzunbay “Halkımızın insanca yaşayabileceği, sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan her türlü hizmeti alabilecekleri ve hizmetin odağına insanı yerleştirerek donatı alanları yaratacak bir belediyecilik anlayışını benimsemek gerekir. Ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak kentin önceliklerini belirleyecek ve kenti yeniden planlayacağız” dedi.

Bugüne kadar Konak’ta emek veren ve görev yapan tüm belediye başkanlarına sundukları katkılar için teşekkür eden Uzunbay, Konak’ta sosyal alanlar yaratılması gerektiğini ifade ederek “Konak, bir pazaryeri yapmanın bile çok zor olduğu bir ilçemiz. Bu nedenle bazı yaşam alanlarını buna uygun şekilde dönüştürmek gerekiyor. Ancak bu yaşam alanlarında yaşayan vatandaşlarımızın rızası olmadan böyle bir dönüşümü yapmaya benim vicdanım el vermez. Pazaryerlerini insanlarımızın kullanımına uygun tesisleri ve sosyal donatı alanlarını içinde barındıracak şekilde planlayacağız fakat bu bölgelerde yaşayan insanlarımızın da rızasını alarak projelerimizi uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Bir vatandaşın belediye meclis üyelerini seçildikten sonra bir daha mahallelerinde göremediklerini ifade etmesi üzerine Uzunbay, “Belediyeyi yönetmek için bir adım öne çıkmış olanlar bu yola neden çıktıklarını unutmadan görevini yapmalıdır. Bir işletme için nasıl müşteri veli nimet ise, ‘benim veli nimetim halkımdır’ diyecek ve bu şekilde düşünecek kişiler belediye bünyesinde çalışmalıdır. Biz mahallelerde sorunlarla ilgilenmeyen, halkla birlikte olmayan meclis üyelerini istemiyoruz. Sorunları yerinde gören ve çözüm üretebilmek için ne yapabilirim diye düşünen meclis üyelerini görmek istiyoruz. Ayrıca belediye yönetiminde muhtarlarımızda belediye meclis üyeleri gibi önemsenmeli ve birlikte çalışma kültürü geliştirilmelidir” diye konuştu.

Konak Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesinin belediye meclisinde kabul edildiğini ve mevcut hizmetlerin yerine getirilebilmesi için belirlenen bütçenin yeterli olamayacağını ifade eden Uzunbay, “Bizim kaynak üretmek için 5 yıl beklemek gibi bir lüksümüz olamaz. Belediyenin kaynaklarını arttıracağız. Bunu gerçekleştirirken de Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili bugüne kadar oluşan ihmalleri ortadan kaldırarak ve uyum içinde çalışarak mahallelerimizde yaşanan sorunları masaya yatıracak Büyükşehir’in kaynaklarını değerlendirerek hizmet üreteceğiz. Bu nedenle Konak’ta gözle görülür değişimi yaratabilmek için tuttuğunu koparan bir başkan ile yola çıkmak gerekiyor” dedi.

Toplantıdaki Alevi bir vatandaşın Cemevi talebini değerlendiren Uzunbay “Kentimizde burayı yurt edinmiş çeşitli kesimlerden yaşamını sürdüren yurttaşlarımız var. Bu kentte hep beraber yaşayabileceğimiz gibi bu konuda çok ciddi talepler olduğunu da biliyorum. İsmetpaşa Mahallemizde bir Cemevi’ni ziyaret ettim. Buradaki talepleri de gördüm. Bu nedenle böyle bir merkezimiz mutlaka ama mutlaka olmalıdır. Bu gerekliliğin farkındayız ve bu ihtiyacı karşılamalıyız” şeklinde konuştu.

Konak’ta yaşayan kadınların ve gençlerin yaşadığı sorunlara da değinen Uzunbay, kadınlar ve gençler için fırsatlar yaratacak projeler üretmeyi planladıklarını ifade etti. Kadınların ve gençlerin taleplerini iyi bildiğini ve onları dinleyip anladığını söyleyen Uzunbay, “Kadınlarımıza ve gençlerimize fırsat yaratacak projeleri kadınlarımız ve gençlerimizle birlikte şekillendireceğiz. Kenti birlikte yönetme anlayışı içinde kadınlarımız ve gençlerimiz için projeler üreterek sorunlara birlikte çözüm bulacağız” diye konuştu.

Toplantıya Zafertepe, Atilla, Güneşli ve Kocatepe Mahallelerinin yanı sıra Boğaziçi, Çahabey, Aziziye, Namık Kemal, Barbaros, Çimentepe, İsmetpaşa Mahallelerinin muhtarları da katıldı. Uzunbay, mahalle sakinlerinin taleplerini tek tek not ederek yapılabilecekler konusunda bilgi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.